sürekli güncelleme yapıyorum aslında.30 sn normal diyorsan okeydir o zaman30 sn sürmesi normal DDR5 sistemin karakteristik özelliği bu diye bilirim. İstemiyorsan biostan kapatabilirsin. Drop olayı ise Klavye yazılımın varsa güncel mi kontrol et.
Yazılım güncel olsa bile, ses açtığında ekrana gelen OSD oyunun önceliğini çaldığı için takılma yapıyordur.sürekli güncelleme yapıyorum aslında.30 sn normal diyorsan okeydir o zaman
bilgisayarın geç açılmasını düşürmek için biostan memory context restore ayarını 30 güne çek biostan biosa değişiyor bu ayar kapatabiliyorsan kapat, açıkken her açılışta ram kontrolü yapar 30 günde bi yapsın çok bi makarası yok. Oyunda ses tekerleğiyle oynadığın zaman ekranda çıkan ses ayarı görselini windows öncelik olarak belirliyor ondan fps kararsızlığı oluyor alt tab mantığı gibi düşün arkaplana aldığında oyun fps kısıyor ya o mantıkta.Merhabalar.Sistemi yeni dizdim.Açılırken tam olarak 30 sn de açılıyor bilgisayar.Ayrıca bazen cs2 gibi oyunlarda klavyeden ses açtığım zaman drop giriyor.Yardım edebilecek var mı ?
ekran kartı 5070ti
işlemci 7800x3d
ares lexar 6400 hz rgb var 16x2m2ssd kullanıyorsan normal değil ama hdd kullanıyorsan normal.
denicemYazılım güncel olsa bile, ses açtığında ekrana gelen OSD oyunun önceliğini çaldığı için takılma yapıyordur.
Test amaçlı klavye yazılımını tamamen kapatıp dene.
Sorun devam ederse Windows'un Focus Assist ayarlarından oyun oynarken bildirimleri kapatmayı dene. Dönüş bekliyorum.
kafa gitmiş tabii saatten dolayı, m2 ssd var, hdd kullanmıyorum.kıoxia pro 2 tb varm2ssd kullanıyorsan normal değil ama hdd kullanıyorsan normal.
memory context restoreyi kapattım fakat bir şey değişmedibilgisayarın geç açılmasını düşürmek için biostan memory context restore ayarını 30 güne çek biostan biosa değişiyor bu ayar kapatabiliyorsan kapat, açıkken her açılışta ram kontrolü yapar 30 günde bi yapsın çok bi makarası yok. Oyunda ses tekerleğiyle oynadığın zaman ekranda çıkan ses ayarı görselini windows öncelik olarak belirliyor ondan fps kararsızlığı oluyor alt tab mantığı gibi düşün arkaplana aldığında oyun fps kısıyor ya o mantıkta.
hala çok geç açılıyormemory context restoreyi kapattım fakat bir şey değişmedi
aktif duruma getirip deneyeyim tekrar.Memory Context Restore yi acacaksin arti Power Down aciktan auto ya getireceksin.bir kereye mahsus beklemelisin.Bilgisayarini calistirdiginda.biraz zaman alir.Sonrasinda acilmasi sürecinde normale dönmesi lazim.Ram expo da mi ? anakartin arti RAM bellegini de belirtmemis sin ?
Kitlendi bilgisayar… açılmıyor f10 yaptım kaldı ekranda bios komple donduMemory Context Restore yi acacaksin arti Power Down aciktan auto ya getireceksin.bir kereye mahsus beklemelisin.Bilgisayarini calistirdiginda.biraz zaman alir.Sonrasinda acilmasi sürecinde normale dönmesi lazim.Ram expo da mi ? anakartin arti RAM bellegini de belirtmemis sin ?
Baya bi uğraştırdı ramleri çıkardım falan düzeldiCmos Reset Ram Belleginde Expo yu acma Biosu resetle Bios Güncelmi idi ?