Hızlı TYT Matematik ve sonra AYT

Çalışma senaryonu kendine göre rahatsa ve planladığın sürede bitirebileceksen daha da üstüne yorum yapamam. Sayısal olsan bile kalan 6 aylık dönem için 40.000 hala imkansız değil. Ek olarak, TYT'yi genel kitle gibi "matematiği iyi yapmalıyım" bazında bakma. Önce Türkçe, sosyal ve fenden toplam 70 üstü neti garantile sonrasında matematikten ne kadar yapabiliyorsan yap. Diğer 3'üne çalışmadan sadece TYT'de matematik bakarsan 2021 ve 2025 gibi bir sınavla karşılaşman sonucunda cidden batırabilirsin, o yüzden mantıklı hareket etmek lazım. Zor bir sınav seni matematikten patlatabilir ama Türkçe, sosyal ve fenden patlatması matematiğe nazaran daha zor. Demek istediğimi umarım anlamışssındır. Haricinde de TYT'yi bence konu olarak ocak sonuna kadar bitirmiş olup sonrasında tamamen AYT bas.
Teşekkürler hocam. Tyt yi ocak sonuna kadar bitirden kastın genel bütün derslerse ben öyle düşünmedim. Ocak ortası veya sonuna kadar tyt matematik ve tyt fen(fizik kimya biyo) bitirmeyi planladım. Ağırlığımı full bunlara vericem. Tyt fen dersleri için her birine 1 veya en fazla 2 hafta verdim. 1 haftada bitirmeye öncelik vericem ama matematiğe çok daha fazla ağırlık vereceğim için 2 haftaya uzayabilirler. Tyt leri bitince de full branş denemeleri + AYT lerine başlıycam. Türkçeyide ocakta halletmeyi düşünüyorum zaten pek sıkıntım yok. Üstte söyledim arkadaşa yeni yıldan sonra kesinlikle matematik ve fixikten özel ders almayı istiyorum. Genel olarak böyle. Sadece matematiğin kampları falan epey uzun ve bunlar beni geriyor.

Hocam biraz fazla ölücü oldu. 100 net TYT yapan kişiler sağlam bir AYT ile sayısalda ilk 10.000'e giriyor. Ek olarak 100.000 sıralama 6 ayda yapılabilir bir sıralama.
hepsi dengeli olarak 30 şart dedim

Evdeyim. Daha öncede birkaç kez daha konu açmıştım cevap vermiştin hedef ilk 40k. Evet ciddiyim. Elimden gelenin fazlasını yapıcam. Günlük çalışma süresi minimum 10. Zamanla 13-14-15 zorlamak istiyorum. Yeni yıldan sonra matematik özel ders almayıda düşünüyorum. Tyt kampı şart mı aslında onu merak ediyorum sonuçta az zaman kaldı. Genel verebileceğiniz tyt ayt matematik tavsiyelerine açığım.
Öyle bir hedef varsa matın ilacı gibi kaynaklara ihtiyaç duymuyor olman lazım. En azından o kadar temelin vardır diye düşünüyorum zaman azken çok eksik hissetmediğin konularda aşırı temele inme. Çok zor kaynakları da son aşamaya gelmedikçe çözmek gereksiz orta seviye ideal.

Son düzenleme:
Öyle bir hedef varsa matın ilacı gibi kaynaklara ihtiyaç duymuyor olman lazım.
Öneri nedir? Tyt genel netler 40-50 civarı şu an için ne çözebilirim ki daha başlangıçta? 345+matın ilacını beraber ilk kaynaklar olarak çözücem bu ikisini bitirdikten sonra ilk 12 konuyu üst düzey bir kitaptan tarayıp aynı zamanda full denemelerle götürücem. Üst düzey kitap 3d, orjinal olabilir.

Öneri nedir? Tyt genel netler 40-50 civarı şu an için ne çözebilirim ki daha başlangıçta? 345+matın ilacını beraber ilk kaynaklar olarak çözücem bu ikisini bitirdikten sonra ilk 12 konuyu üst düzey bir kitaptan tarayıp aynı zamanda full denemelerle götürücem. Üst düzey kitap 3d, orjinal olabilir.
Mesajı düzenlemiştim zaten tekrar okuyabilirsiniz, demek istediğim şey zaten matematikte az da olsa temeliniz varsa çok kolay düzeyindeki kaynakları çözmeye çalışmak dar vakitte zaman kaybı olur, zor kaynak çöz demiyorum sadece o kadar kolaydan başlama.

Mesajı düzenlemiştim zaten tekrar okuyabilirsiniz, demek istediğim şey zaten matematikte az da olsa temeliniz varsa çok kolay düzeyindeki kaynakları çözmeye çalışmak dar vakitte zaman kaybı olur, zor kaynak çöz demiyorum sadece o kadar kolaydan başlama.
Kusura bakmayın düzeltmeyi görmedim. Tyt mat netim orta seviye bir denemede 7-10 civarı, zor denemede daha düşük geliyor. Sizce matın ilacı yine de fazla mı basit gelir?

Kusura bakmayın düzeltmeyi görmedim. Tyt mat netim orta seviye bir denemede 7-10 civarı, zor denemede daha düşük geliyor. Sizce matın ilacı yine de fazla mı basit gelir?
Yani size bağlı bir durum, kitabın PDF si falan internette vardır bildiğiniz konulardan 1-2 teste bakın ona göre çözmeye değer mi karar verirsiniz. Denemelerde çıkan ösym tipi sorulara göre çok basit kalıyor ama genelde.

Yani size bağlı bir durum, kitabın PDF si falan internette vardır bildiğiniz konulardan 1-2 teste bakın ona göre çözmeye değer mi karar verirsiniz. Denemelerde çıkan ösym tipi sorulara göre çok basit kalıyor ama genelde.
Anladım teşekkürler
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

345 için ne diyorsunuz? Hem ösym tarzı zor testleride var kolay testleride.

Selam. Tyt matematik için Bıyıklı Mat’ın 10 günde ilk 12 konu temel atma kampını kitabıyla beraber bitirip sonrasında paralel şekilde problemler+geometri+AYT Mat başlamayı düşündüm. Konunun çalışmasını yapıp sonrasında 345 ve matın ilacından konunun testlerini çözücem. Kampı bu şekilde bitirdikten sonra ilk 12 konuyu artık üst düzey bir kitaptan taramayı düşündüm(3d, orjinal, barış). Fakat emin olmadığım bazı noktalar var. 1) İlk 12 konu kampından sonra Bıyıklı mat ın veya mert hocanın TYT mat kampınıda bitireyim mi yoksa ilk 12 konu kampı+bol soru çözerek ilerlemek yeterli olur mu? Ya da Tyt matematik kampı+AYT mat başlangıç mı yapayım yani ilk 12 konu kampından sonra tyt matematik genel kamp ve ayt matematik beraber götüreyim mi? 2) Fonksiyonları bitirip mi ayt mat a başlayayım yoksa fonksiyonlarla ayt mat a aynı anda mı başlamalıyım. Genel olarak TYT ve AYT matematikle alakalı her tavsiye ve yardıma açığım ve az bir zaman var.
Tavsiyem yok ama başarılar dilerim hocam hedeflerinizi tutturursunuz umarım :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,804
Üyeler
186,794
Son üye
biskuvi
Geri