Lgs İçin Sorularım Var Yardım Edin Lütfen

Sınav zorluğundan bahsetmedim anlatılan dersten bahsettim anlatılan ders için bir fark yok dersten sonrası da senin çalışmandır zaten, sabit fikirlisiniz.
Vermez kardeşim her 2 okulun disiplini sınav zorlukları gibi şeylerde dağlar kadar fark var
lgsde sosyal kısmı cerezdi yani 0 bilgiyle yapılır soruyu okuyu çözmelik türkçesi bi yıl zorluyo bı yıl normal oluyo ama mat fene yoğunlaş iyi olduğun konuda test çözmeyi bırak kötü olduğun konuya git ve eksiğin varsa konuda en başından başla konunun direkt nbaşka sorunun vasa sorabilirsin ben zamanında yuzde 1 2 arası yapmılştım
Sen bunda bu kadar stres yaparsan yksde napcan. Tarih din falan çerez konu biz onları dersine bile girmeden fulluyorduk neredeyse. Mebin kitaplarını aç iyice oku üstüne bir iki test patlat halledersin. Unuttuğun zaman hemen tekrar konu anlatımına kitaba don
Türkçe-ingilizce-dini kolay halledersin konuda sıkıntı yapma daha çok var yalnız başlıyacam başlıyacam deyip yada sürekli şikayet etmek yerine hemen başlamak en iyisi ben öyle yaptığımda netlerim artmaya başlamıştı. Başka soruların varsa sorabilirsin.
Mesela bu konuyu açtığımdan beri baktım ben Türkçemde sıkıntı var. Son 4 denemedir sayısalı fulluyorum ama türkçe inkılap din üçlüsünden kurtulamıyorum. İnkılapta yorum soruları dinde bilgi türkçede ise yazım kuralları gibi bilgi sorularını yapamıyorum. Şu aralar 3-5 yanlış arası gidiyor sizce eksiklerime yönelsem azalır mı hemen?

Mesela bu konuyu açtığımdan beri baktım ben Türkçemde sıkıntı var. Son 4 denemedir sayısalı fulluyorum ama türkçe inkılap din üçlüsünden kurtulamıyorum. İnkılapta yorum soruları dinde bilgi türkçede ise yazım kuralları gibi bilgi sorularını yapamıyorum. Şu aralar 3-5 yanlış arası gidiyor sizce eksiklerime yönelsem azalır mı hemen?
evet. Inkilapta sorun temelde bilgiden kaynaklı yorumlama sorunu mu onu anlamaya calis. Degilse bol soru coz. Öyleyse konu calis. Türkçede konu calis sonra soru coz.

Genel olarak iyi bir liseye gitmeye calis ama Yabanci okullar (Saint Joseph,Robert, Alman vs.) ve belli devlet okulları disinda (Koç da ekstra olabilir) genel olarak mantık acısından super farklı degil YKS calisirsin (kendin yurt disina ugrasirsin o ayrı) YKS daha onemlidir.

Merhaba be lgsye hazırlanıyorum ancak ciddi streslenmeye başladım ve yardıma ihtiyacım var. 1.si ben şu ana kadar hiç konu çalışmadım ve konuyu derste öğrenmeye çalıştım. İngilizce matematik türkçe hallolsada din ve tarihte sıkıntıya girdim. Birde sorularımı hiç sormadım ve o kadar fazla soru çözdümki anlamadıklarım yetişmiyor. Matematik ve türkçe dışında geçerli. Mesela inkılapta yaptığım yanlışlara baktığımda yorum sorusu olduğunu görüyorum. Ama konuyu bilmediğim için kendim yorumlayınca %50 yanlış oluyor. Şu aralar netlerim 4-6 arası yanlış sayım. Mutlaka ara derslerden 2-3 yanlışım oluyor lütfen yardım edin. Bundan sonra konu çalışmaya başlayacağım ve sorularıma biraz daha özen göstererek bakacağım. Denemede analiz edeceğim. Sizce lgs gelene kadar düzelirmi? 2-3 ay büyük kayıp mı? 480 hedefliyorum.
Lgsden yeni çıkmış biri olarak (2yil oluyor) onemli olan konu eksiginin olmamasi ve soru tiplerini ogrenmen bunu her sey ciin halledersen emin ol istedigini alırsın

Tabi ki azalır şöyle yapabilirsin mesela yanina bir Türkçe not kitabı al yada internette oluyor turkce ders notları şöyle bir gözden geçir gözden geçirdiğin bölümle ilgili soru bankası çöz. Mesela bazı soru bankaları oluyor her konu her bölüm ayrı ayrı oluyor. Notlara bakıyorsun fiilimsi okuyorsun baştan sonra soru bankasını açıyorsun fiilimsi çözüyorsun 1 test zamanın varsa daha fazla çöz yani bu işin öyle bir mucize bir sırrı yok bol bol soru çözmek bol bol soruya maruz kalmak gerek. Ama konuyu öğrenmeden soru çözmeninde bir anlamı yok.

Lgsden yeni çıkmış biri olarak (2yil oluyor) onemli olan konu eksiginin olmamasi ve soru tiplerini ogrenmen bunu her sey ciin halledersen emin ol istedigini alırsın
Istersen ozelden yardımcı olurum

Geri