🔥İndirim CORSAIR XENEON 27QHD240 OLED 22.999₺

Baktığımda yazmıyordu detaylara bakınca geçiyormul qd oled diye. Sağol hocam. Sen olsan hangisini tercih ederdin peki ?
Dell monitörlerin srgb modunda yanlış gama kullanmasından dolayı Gigabyte alırdım. Eğer satış sonrası destekte en iyisi olsun isteseydim o zaman da dell alırdım.

Benim için Gigabyte gama dan dolayı bir tık önde. Diğer modlar da bir sorun yok. Srgb de yanlış gamayı kullanıyor. Aw2725df kullanıcısı olarak söylüyorum bunu.

Dell monitörlerin srgb modunda yanlış gama kullanmasından dolayı Gigabyte alırdım. Eğer satış sonrası destekte en iyisi olsun isteseydim o zaman da dell alırdım.

Benim için Gigabyte gama dan dolayı bir tık önde. Diğer modlar da bir sorun yok. Srgb de yanlış gamayı kullanıyor.
Bunun peki bir çözümü var mı, yabancılar yorumlarda belirtmişlerdi sanki ama

Gen 1, ben olsam almazdım

Bunun peki bir çözümü var mı, yabancılar yorumlarda belirtmişlerdi sanki ama
ICC profili önermişler ama gerçek gama 2.2 gibi olmuyor. Görüntü fazla karanlık oluyor, denedim gerçek 2.2 gibi değil kesinlikle. İkinci yöntem ise geniş gamut moduna alıp novideosrgb programıyla renk gamutunu srgb ye sınırlamak. Geniş gamut modunda gama sorunu olmadığı için pek sorun olmuyor, ancak srgb modu daha hassas olduğu için daha doğru renklere sahip. Kendin de renkleri ayarlayabilirsin ama biraz tecrübe lazım. Referans olmadan da zor.

Gigabyte direkt gama 2.2 kullanan srgb moduna sahip, neden başka programla veya monitörü kalibre etmekle uğraşasın ki? Dell firmware update ile çözebilirdi ama şikayetlere rağmen çözmedi. Yine de söyleyeyim mühim bir mevzu değil. Baktığınız model de parlaklık limitleyici DF modelinin aksine yok. Geniş gamut modu + novideosrgb ile kullanabilirsin. Dell'i gigabyte markasına tercih ederim. Sadece böyle bir durum var, söylemek istedim. İki modeli de sık sık öneriyorum. Başka gözüme çarpan eksisi yok D modelinin.

Nerede yazıyor gen1 diye hocam.
1000nit tepe parlaklığı olan tek woled gen 1 panellere ait.

1000nit tepe parlaklığı olan tek woled gen 1 panellere ait.
Ya tayfun hocam sen nasıl bu kadar anlıyorsun monitörlerden. Mesleğin mi bu :)

Ya tayfun hocam sen nasıl bu kadar anlıyorsun monitörlerden. Mesleğin mi bu :)
Reis 70k sisteme para verince monitöre de dikkat ediyorsun. :D Bende normal kullanıcıyım, araştırıp öğrendim. Dedim ki neden insanları da bilgilendirmiyorum, böyle böyle rehberler yapmaya başladım.

Reis 70k sisteme para verince monitöre de dikkat ediyorsun. :D Bende normal kullanıcıyım, araştırıp öğrendim. Dedim ki neden insanları da bilgilendirmiyorum, böyle böyle rehberler yapmaya başladım.
Benim bu monitörün incelemesini de bekliyorum senden. Dünyada inceleyen tek insan olmaz mı yok cidden..

Benim bu monitörün incelemesini de bekliyorum senden. Dünyada inceleyen tek insan olmaz mı yok cidden..
Rus inceleyen biri var. AUO markasına ait M270DAN08.9 panelini kullanıyor. Al sana detaylı incelemesi.

Geri