Blondeboy
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 234
Baktığımda yazmıyordu detaylara bakınca geçiyormul qd oled diye. Sağol hocam. Sen olsan hangisini tercih ederdin peki ?Dediklerim de QD-Oled zaten?![]()
Baktığımda yazmıyordu detaylara bakınca geçiyormul qd oled diye. Sağol hocam. Sen olsan hangisini tercih ederdin peki ?Dediklerim de QD-Oled zaten?![]()
Dell monitörlerin srgb modunda yanlış gama kullanmasından dolayı Gigabyte alırdım. Eğer satış sonrası destekte en iyisi olsun isteseydim o zaman da dell alırdım.Baktığımda yazmıyordu detaylara bakınca geçiyormul qd oled diye. Sağol hocam. Sen olsan hangisini tercih ederdin peki ?
Bunun peki bir çözümü var mı, yabancılar yorumlarda belirtmişlerdi sanki amaDell monitörlerin srgb modunda yanlış gama kullanmasından dolayı Gigabyte alırdım. Eğer satış sonrası destekte en iyisi olsun isteseydim o zaman da dell alırdım.
Benim için Gigabyte gama dan dolayı bir tık önde. Diğer modlar da bir sorun yok. Srgb de yanlış gamayı kullanıyor.
ICC profili önermişler ama gerçek gama 2.2 gibi olmuyor. Görüntü fazla karanlık oluyor, denedim gerçek 2.2 gibi değil kesinlikle. İkinci yöntem ise geniş gamut moduna alıp novideosrgb programıyla renk gamutunu srgb ye sınırlamak. Geniş gamut modunda gama sorunu olmadığı için pek sorun olmuyor, ancak srgb modu daha hassas olduğu için daha doğru renklere sahip. Kendin de renkleri ayarlayabilirsin ama biraz tecrübe lazım. Referans olmadan da zor.Bunun peki bir çözümü var mı, yabancılar yorumlarda belirtmişlerdi sanki ama
Nerede yazıyor gen1 diye hocam.gen 1 oled almayın aldırmayın
1000nit tepe parlaklığı olan tek woled gen 1 panellere ait.Nerede yazıyor gen1 diye hocam.
Ya tayfun hocam sen nasıl bu kadar anlıyorsun monitörlerden. Mesleğin mi bu1000nit tepe parlaklığı olan tek woled gen 1 panellere ait.
Paylaştığım tablolara bakarak Oled monitörünüzün kaçıncı nesil olduğunu öğrenebilirsiniz. Bunu Oled monitör satın alırkende kullanabilirsiniz. İki markadan da örnek göstereceğim.
LG Woled Panel
Mesela Gigabyte MO27Q28G LG üretimi W-Oled panele sahip. Bu monitörün teknik özelliklerine baktığımız da 1500nit peak parlaklık, 27inç ve 2560x1440 olduğunu görebilirsiniz. Bu tabloya baktığımızda bu özelliklere uyan sadece gen 4 panel var. Yani yeni Tandem oled panel kullandığını doğrulayabiliriz.
![]()
![]()
QD-Oled Panel
Asus Rog...
- Tayfunns
- Cevaplar: 71
- Forum: Kullanıcı İncelemeleri ve Rehberleri
Reis 70k sisteme para verince monitöre de dikkat ediyorsun.Ya tayfun hocam sen nasıl bu kadar anlıyorsun monitörlerden. Mesleğin mi bu![]()
Reis 70k sisteme para verince monitöre de dikkat ediyorsun.Bende normal kullanıcıyım, araştırıp öğrendim. Dedim ki neden insanları da bilgilendirmiyorum, böyle böyle rehberler yapmaya başladım.
Monitör seçerken işinizi kolaylaştırsın ve konularım derli toplu dursun diye paylaşıyorum.
Rehber: PC oyunları için HDR başlangıç kılavuzu
HDR nedir ve neden kullanmalısınız? HDR, Yüksek Dinamik Aralık anlamına gelir ve hem çok parlak hem de çok karanlık sahnelerde içerikteki ayrıntıları yansıtan bir tekniği ifade eder. Genişletilmiş kontrast aralığında bile daha doğal ve gerçekçi bir görüntü çıkışı sunar. Örneğin, çok karanlık...www.technopat.net
1. Monitör alırken dikkat edilmesi gerekenler
2. Renodx
3. Renk gamutunu sınırlama
4. gama 2.2 kullanma
5. 10 bit yaptıktan sonra olan renk solmasını düzeltme
6. monitör ayarlarını nasıl yapılır
7. Q27G4XF
8. KTC marka monitör alınır mı?...
Rus inceleyen biri var. AUO markasına ait M270DAN08.9 panelini kullanıyor. Al sana detaylı incelemesi.Benim bu monitörün incelemesini de bekliyorum senden. Dünyada inceleyen tek insan olmaz mı yok cidden..![]()
Asus ROG Strix XG27ACMG Monitör
Asus ROG Strix XG27ACMG Monitör detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.www.epey.com
Nasıl bulacağım link var mıRus inceleyen biri var. AUO markasına ait M270DAN08.9 panelini kullanıyor.
Mesajı düzenledim.Nasıl bulacağım link var mı