reşit arda çevik
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 158
oturduğum şehirde 1500 e ilanı var sıfır gibi jak girişli 1200 teklif ettim kabul ederse almayı düşünüyorum sizce alınır mı ?
Bimde sıfırı 1500 değil mi?oturduğum şehirde 1500 e ilanı var sıfır gibi jak girişli 1200 teklif ettim kabul ederse almayı düşünüyorum sizce alınır mı ?
bimde bulsaydım alırdım ama yok internette de sıfırı itopyada indirimle 1700 hazır yakınımda varken hemen almak iyi olur diye düşündümBimde sıfırı 1500 değil mi?
Bizim buradakinde 1.5 yıldır felan duruyor alan yok
1 senedir kullanıyorum hiç sorun yaşamadım ses kalitesi mikrofon kalitesi falan da iyi kulak da ağrıtmıyoroturduğum şehirde 1500 e ilanı var sıfır gibi jak girişli 1200 teklif ettim kabul ederse almayı düşünüyorum sizce alınır mı ?
aynı zamanda müzik ile de uğraştığım için yakında bir ses kartı alıcam ve aklımda bir akrabamın müzik dükkanında bulunan beheringer umc202 modeli var onunla birlikte de kullanmayı düşünüyorum zira elektro gitarımı da buna takarak çalışmayı düşünüyorumBen önermiyorum. Bu fiyatlara kulaklık alıyorsanız genelde üst düzey anakart kullanmıyorsunuz. Gaming pahalı anakartlar hariç çoğu anakartta giriş seviyesi ses kartı var. Bu da jak kulaklıkları besleyemiyor. Yani ses boğuk ve az geliyor.
Malzeme kalitesi dış kabuğu, üst kısımla bağlayan telleri ve kablosu kaliteli değil. Dış kabuğu sert plastik, kablo böyle lastik gibi bir plastik (kediniz varsa ve kabloları seviyorsa içinden geçer), mikrofonu çıkarılabilir değil (benim açımdan konforsuz), kafa kısmı ve kulak kısmını bağlayan şeyler iki tane tel ve ortasında bir kablo var. Yükseltmeyi de bu yapıyor. Eğer çok özenli kullanmıyorsanız kırılma ihtimali yüksek.
Ped kısmının iç kısmı kumaş, genelde ₺2000 civarında satılanlarda bu pek gözüken özellik değil. Artısı daha serin hissettiriyor ve terlemeyi bir nebze geciktiriyor. Benzer şeyi ATK Mercury kulaklığında görmüştüm. Ayrıca Havit vb. kulaklıklar gibi kendini sıkmadığından rahat, yani kulağı kaplıyor.
Jak girişli olduğundan ses kalitesinde de ince ayar gerekiyor. Razer'ın 7.1 uygulaması da öyle aham şaham fark yaratmıyor. Spatiol Audio mu öyle bir aracı da var $10-20 verirseniz kalıcı oluyor. O bir tık daha iyi yapıyor ama değmez. Benim ikinci konuda önerdiğim ayarlar ile daha iyi oluyor.
Kısaca bu kulaklığın tek iyi yanı rahatlığı. Ayarları yapmam rağmen ses kasma kısmında da BF6 (oyun çok iyi değil) çok iyi değil. Aynı anda kablosuz olarak Havit H2002BG var. Onda ses daha şiddetli (ayar falan yapmıyorum, kendi sürücüsünü Windows tanıyor ve içinde ses kartı var) ve BF6'da bile daha iyi ses kasıyorum. Ama Razer Valorant, CS2 gibi oyunlarda üzmeyecektir. Yine de dediğim gibi konfor hariç alınmaz. Daha kasası kaliteli (kötü plastik olsa da kırılması zor tasarımlar var) ürünler var.
Bu fiyatlara halen H2002P veya GX30 almak bence çok daha mantıklı.
Daha detaylı aşağıda yazdım. Kablosuz kulaklığımın şarjı bitince kullanıyorum şu anlık.
Öbür konunuza da yazmıştım. Ama bu kulaklığı merak edenler için kısa özet geçeyim.
Malzeme kalitesi idare eder, kablosu bence kötü örgü veya plastik değil, garip böyle jölemsi bir şey. Bazı şarj kablolarına benziyor ve onların ince versiyonu. Kulaklığa takılan kısmı çıkarılmıyor. Kablolu kulaklıklar da artık takıp, çıkarılabilir kablo yapsalar keşke.
Rahatlık konusunda pedler başarılı, benim kulaklarım içinde kalıyor. Üst kısmı da yumuşak, ama yükseltirsen baskı yapmıyor. Havit kadar baskılı değil. Yine de tutmak için bir miktar baskı yapıyor. Rahatsız etmez diyorsan baskı yapmayacak...
Jak girişli kulaklıklar tamamen anakartınızdaki ses kartına baktığından, genellikle 50, 53, 60 mm diye pazarlanan kulaklıkların sesleri boğuk ve az geliyor. Çoğu kullanıcı ucuz diye aldığından bu kulaklıkların sesini iyileştirmeyi de pek anlamıyorum.
Bu konuda size sesi iyileştirmek için üç tane yöntem göstereceğim. Ses kartı yöntemi sadece Jak kulaklık(yani arka ve ön taraftaki jak girişine takılan) ve hoparlörler için geçerlidir. Diğer iki yöntemi ses kartı olan USB girişli kablolu ve kablosuz ürünlerde de kullanabilirsiniz.
İlk olarak ses kartı yöntemini anlatacağım. Bunun için...
- darktower
- Cevaplar: 2
- Forum: Kulaklık, Mikrofon
hocam amacım hızlı bir şekilde mesela elden almak yoksa sıfır olarak internette de satın alabilirim oturduğum şehir küçük olduğu için fazla ilan yok hatta elle tutulabilecek tek ilan buydu bende fiyatı biraz daha düşürürsem alabilirim belki diye düşündüm yinede sağolunBende sıfır usb modeli var kutusunu bile açmadım düşünirseniz fiyatta konuşuruz
O halde konforu için alınır. Ama tekrardan belirteyim ürünleri hovarda şekilde kullanıyorsanız malzeme kalitesinin iyi olmadığını belirteyim. Ayrıca alırken ürünü kurcalayın. Yani ses boğuk diye şikayetten satmıyorsa ürünün bir yerine zarar verme ihtimali yüksek.aynı zamanda müzik ile de uğraştığım için yakında bir ses kartı alıcam ve aklımda bir akrabamın müzik dükkanında bulunan beheringer umc202 modeli var onunla birlikte de kullanmayı düşünüyorum zira elektro gitarımı da buna takarak çalışmayı düşünüyorum