Öneri 2K Yüksek HZ monitör Önerisi, QD-OLED veya Tandem OLED

Yazdıklarınız çok kapsamlı ve değerli teşekkür ederim, almışken en iyisini almak istiyorum ama bakınca Gigabyte ve Asus arasında ahım şahım farklar göremedim o kadar fiyat farkına yani internette ki yazılanlarda dahil. Sizin söyledikleriniz de dahil. Antalya'da yaşıyorum sıcaklık burn-in için korkum var biraz sadece ama pencerelerim siyah perdeyle çekilmiş içerisi neredeyse karanlık oluyor.
Gigabyte sizin için ideal gibi gözüküyor.

Son düzenleme:

Anladım gigabyte'da samsung paneli kullanıyor demişler, metinler çok kötü gözüküyor gibi şeyler yazmışlar anlamadım birde bu var niye ucuz diğerlerinden bu kadar?

Bir ikinciside Gigabyte'da DP 2.1 kablosu çıkmıyor sanırsam.
Dell ilk çıktığında sorunluydu. Görüntü doğruluğu gerek sdr gerekse hdr bakımından zayıftı. Fan kullanan bir model ve uğultu şikayetleri vardı. Monitörün bozulduğuna dair şikayetler de gördüm. Düzeldi mi bilmiyorum. Reddit e bakabilirsin şikayetler için. Hepsi samsung gen 4 panel kullanıyor. Metin netliği 4k qd oledler de gayet iyi sorun olmaz. Dsc ile 4k 240hz alırsın dp 2.1 ihtiyacın yok.

Dell ilk çıktığında sorunluydu. Görüntü doğruluğu gerek sdr gerekse hdr bakımından zayıftı. Fan kullanan bir model ve uğultu şikayetleri vardı. Monitörün bozulduğuna dair şikayetler de gördüm. Düzeldi mi bilmiyorum. Reddit e bakabilirsin şikayetler için. Hepsi samsung gen 4 panel kullanıyor. Metin netliği 4k qd oledler de gayet iyi sorun olmaz. Dsc ile 4k 240hz alırsın dp 2.1 ihtiyacın yok.
tamamdır dp 2.1 50 serisi ekran kartları için önemli demiş bazı yerler de o açıdan gerekli gibi hissettim detayına hakim değilim

@AtakanBayat @Tayfunns

Gigabyte sayfasında ilgili görsel hatalı değil.

Misal msi da pr için 272urx modelinde belirtmeyi tercih etti

Tandem pazarlama terimlerinden, oled katmanlarının nasıl yerleştirildiğini tanımlayan bir kelime. Teknik olarak 4.jenerasyon qd oled paneller 5 katmanlı tandem yapıya sahip.

LG tarafı açısından pazarlamada tandem kelimesini kullandı belirtti, tandem sözcüğü daha önce pazarlamada kullanılmadı.

Aynı değiller elbette, aralarında ki fark ne ya da yok mu derseniz şöyle, aslında çoklu katmanlar qd oled tarafında da mevcut o açıdan kafa karışıklığı yaratıyor.

Kaynak

( Sitedeki bu görsele +1 yeşil katman eklenmiş hali )

4.jenerasyon tandem qd oled, 3 mavi floresan katman + 2 fosfor yeşili katman barındırıyor (5 katlı tandem)

4.jenerasyon primary rgb tandem woled, 2 mavi + 1 kırmızı + 1 yeşil katman bulunduruyor (4 katlı)

Son düzenleme:

bu arada bunu aldım hocam umarım pişman olmam

bu arada bunu aldım hocam umarım pişman olmam
Aynı montitörü bende düşünüyorum acaba tandem woled 280hz mi almak daha mantıklı yoksa bu mu? Bilen varsa yanıtlarsa sevinirim.

Aynı montitörü bende düşünüyorum acaba tandem woled 280hz mi almak daha mantıklı yoksa bu mu? Bilen varsa yanıtlarsa sevinirim.
Asus xg27aqwmg stoğa girdi, lakin artılar eksiler durumuna dikkat et konuyu detaylı araştırdıysan hakimsindir az çok.

Asus xg27aqwmg stoğa girdi, lakin artılar eksiler durumuna dikkat et konuyu detaylı araştırdıysan hakimsindir az çok.

Çok fazla söylem var açıkçası. Sanıyorum 3. nesil qd oledler renk kalitesinde hala daha iyi ayrıca yazı netliğinde daha iyi ama mor parıldaması var ayrıca birisi parlak diğeride mat monitör. 500hz de cezbetmiyor değil senin fikrin nedir yada yanlış olduğum veya eklemek istediğin bir şey var mı

Fiyatı bana pahalı geldi. Gigabyte'a göre neden bu kadar pahalı bu model, sırf kaplama var diye saçma bence.

Çok fazla söylem var açıkçası. Sanıyorum 3. nesil qd oledler renk kalitesinde hala daha iyi ayrıca yazı netliğinde daha iyi ama mor parıldaması var ayrıca birisi parlak diğeride mat monitör. 500hz de cezbetmiyor değil senin fikrin nedir yada yanlış olduğum veya eklemek istediğin bir şey var mı
CES fuarındaki anons edilecek yeni modeller ilgi çekici olacak.

LG tarafından RGB şerit Blue Pholed nihayet gelecek.

Bu düzen yapısıyla, beyaz altpikselin yarattığı sıkıntı near black chrominance overshoot çözülecek.

Son düzenleme:
Geri