İki işletim sistemi arasında inanılmaz FPS farkı yok. Windows 11 yeni arayüzünden dolayı masaüstü kullanımında akıcı olmadığı yerler var. Basit kullanıcının çok da gözüne batacak farklar yok. Ayrıca Chromium ile iş birliğinden dolayı, çoğu paneli Edge Webview yamalıyorlar. Twitter vb. bellek çok tüketiyor yangını yapılsa da, o dandik uygulama altyapısından çok daha hızlı çalışıyor. Bellek tarafını da Microsoft çözecektir. Edge tarafında çok iyi işler yaptılar. Hatta Chromium'un kendisine bayağı katkıları oldu.
Ayrıca Windows 11 içerisinde DX12 veya RT gibi yazılımsal iyileştirmeler var. Keza spesifik 3-4 tane oyunlar için performans, istikrar vb. artıran ayarlar var. Wintoys ile basit bir şekilde bu ayarları tek arayüzden açabilirsiniz.
Herkesin de belirttiği gibi Windows 10 güncelleme almıyor. Artık bir şeyler indirmeden de sisteme zarar verme ihtimaliniz yüksek. Bir de sistem açıklarını antivirüs vb. de yakalamadığından Windows 10 veya altındaki işletim sistemlerinde durmak tamamen kumar.
Ayrıca eskiye göre uygulamalar işletim sistemi desteğini uzun süre tutmuyorlar. Tarayıcı, oyun için kullandığınız mağazalar, iletişim uygulamaları falan Win11 bağlı bir ayardan dolayı desteği aniden sonlandırabilir.
FPS artırmaz ama gereksiz veri çeken hizmet vb. kapatıp, Windows'un sunduğu ama araştırıp bulamayacağınız ayarları hızlıca açmanızı sağlar.
Wintoys için şu ayarları öneririm.
Unlock the full potential of the operating system and control every aspect of the experience in a safe and time-saving manner. You can configure, optimize, clean, repair, and tweak Windows to your preference, having all the settings you need at your fingertips.
apps.microsoft.com
En iyi performans seçip, sonrasında ise işaretlediklerimi siz de uygulayıp kapatın.
Shutup10 vb. yazılımlar da kullandım. Bunlar bir tık sorun çıkarabiliyor. O yüzden Wintoys yeterli.