Avukat, ev sahibi veya kiracı olanlar akıl verebilir mi

Falcao

80+
Reaksiyon skoru
6
Merhaba,
İstanbul’da bir emlakçıdan 6 aylık, eşyalı bir konut kiraladım. Kira sözleşmem mevcut ve süresi dolmak üzere. Evden çıkacağım.

Evden çıktıktan sonra İstanbul’dan tamamen ayrılacağım. Ancak ev sahibi, depozitoyu evden çıktığım anda veremeyeceğini, “para olursa hemen, olmazsa 2–3 hafta içinde verebileceğini” söylüyor. Ayrıca temizlik yaptıracağını, yastık ve yorganları yenileyeceğini ve bunları depozitodan karşılayabileceğini ima ediyor. Nasıl bir yol izlemeliyim

Ek bilgi: Daha önce evin çatısından su akması nedeniyle 1 gece otelde kalmak zorunda kaldım, ev sahibi bu masrafın kendisini ilgilendirmediğini söyledi. Haklı olabilir diye uzatmadım

bak durumu şöyle anlatayım. sözleşme varsa depozito ev teslim edildiği anda iade edilir. “para olursa” ya da haftalar sonra verme gibi bir şey hem uygulamada hem de hukuken doğru değil. en fazla ev teslim alınıp kontrol edildikten sonra çok kısa bir süre içinde verilir, genelde aynı gün ya da birkaç gün.
temizlik, yastık yorgan yenileme gibi şeyler depozitodan düşülmez. depozito kırık dökük, hasar vs varsa onun içindir. normal temizlik ve evi yeni kiracıya hazırlama masrafı ev sahibine aittir.
evi teslim ederken mutlaka foto video çek, anahtar teslimini de net bir gün saatle yap. depozito için de tarih iste, mümkünse yazılı mesajda “şu tarihte ödenecek” diye netleşsin.
bir de çatı akması yüzünden otelde kalmışsın, aslında o masraf ev sahibine aitti ama sen uzatmamışsın zaten. buna rağmen şimdi depozito konusunda seni oyalamaları hiç doğru değil.
özetle
– evi düzgün teslim et
– anahtar tesliminde birlikte kontrol edin
– depozito için net tarih al
– oyalama olursa hukuki hakların var, sakin şekilde belirt
kavga etmeden ama net durarak çözülür bu iş.

Otel konusu için biraz üsteledim ama "gitmişsin keyif yapmışsın ben neden ödeyeyim" dedi. Çıkış zamanım yaklaştığı için depozitoda bir problem olmasın diye fazla üstelemedim aslında.

Evde sandalyeyi kırdım onu da kendisine belirttim ama hallederiz ya dert etme tarzı geçiştiyor. Ne kadar fiyat düşecek ne zaman atacak asla tarih vermiyor. Bir de hukuki haklarım var ama sonuçta 20k ücret alacağım diye bir o kadar da avukat masrafı çıkmasın. Hala öğrenciyim karşılayamam malesef

avukat konusu gözünü korkutmasın diye söylüyorum her şey hemen avukata gitmek değil önce ihtar arabuluculuk gibi yollar var masrafı çok daha az çoğu iş orada çözülüyor
sen öğrencisin bunu da biliyorlar o yüzden biraz rahat davranıyor olabilirler ama bu senin hakkından vazgeçeceğin anlamına gelmiyor
şu aşamada yapman gereken tek şey sakin şekilde netlik istemek sandalyeden kaç düşülecek kalan depozito hangi gün yatacak bunu mutlaka yazılı al
bu da sana tecrübe olur bir daha böyle boyun eğerek ev tutmazsın ev sahipleri kurnazdır senin onlardan daha kurnaz olman lazım
yok ben avukatla falan uğraşamam dersen açık konuşayım 2 aylık depozito içerideyse ben o evi 2 ay daha kullanır kirayı da vermezdim çok bir şey de yapamazdı evime girse polise verirdim
ama ben işin usulünce sakin sakin çözülmesinden yanayım yoksa hukuken yeri olan ama usulsüz sayılacak çok yol var mesele buraya gelmeden net durmak

avukat konusu gözünü korkutmasın diye söylüyorum her şey hemen avukata gitmek değil önce ihtar arabuluculuk gibi yollar var masrafı çok daha az çoğu iş orada çözülüyor
sen öğrencisin bunu da biliyorlar o yüzden biraz rahat davranıyor olabilirler ama bu senin hakkından vazgeçeceğin anlamına gelmiyor
şu aşamada yapman gereken tek şey sakin şekilde netlik istemek sandalyeden kaç düşülecek kalan depozito hangi gün yatacak bunu mutlaka yazılı al
bu da sana tecrübe olur bir daha böyle boyun eğerek ev tutmazsın ev sahipleri kurnazdır senin onlardan daha kurnaz olman lazım
yok ben avukatla falan uğraşamam dersen açık konuşayım 2 aylık depozito içerideyse ben o evi 2 ay daha kullanır kirayı da vermezdim çok bir şey de yapamazdı evime girse polise verirdim
ama ben işin usulünce sakin sakin çözülmesinden yanayım yoksa hukuken yeri olan ama usulsüz sayılacak çok yol var mesele buraya gelmeden net durmak
Valla ilk kira deneyimimdi çok kötü oldu. Zamanım olsa yine kalırım o da mantıklı ama mecburi dönüş yapacağım. Evi temiz bırakıp videoya çekip depozito için net tarih alacağım. İhtiyacım oldugu için baş kaldırmadıgımında farkındalar. Teşekkür ediyorum aydınlattığın için

bak durumu şöyle anlatayım. sözleşme varsa depozito ev teslim edildiği anda iade edilir. “para olursa” ya da haftalar sonra verme gibi bir şey hem uygulamada hem de hukuken doğru değil. en fazla ev teslim alınıp kontrol edildikten sonra çok kısa bir süre içinde verilir, genelde aynı gün ya da birkaç gün.
temizlik, yastık yorgan yenileme gibi şeyler depozitodan düşülmez. depozito kırık dökük, hasar vs varsa onun içindir. normal temizlik ve evi yeni kiracıya hazırlama masrafı ev sahibine aittir.
evi teslim ederken mutlaka foto video çek, anahtar teslimini de net bir gün saatle yap. depozito için de tarih iste, mümkünse yazılı mesajda “şu tarihte ödenecek” diye netleşsin.
bir de çatı akması yüzünden otelde kalmışsın, aslında o masraf ev sahibine aitti ama sen uzatmamışsın zaten. buna rağmen şimdi depozito konusunda seni oyalamaları hiç doğru değil.
özetle
– evi düzgün teslim et
– anahtar tesliminde birlikte kontrol edin
– depozito için net tarih al
– oyalama olursa hukuki hakların var, sakin şekilde belirt
kavga etmeden ama net durarak çözülür bu iş.
Chatgpt'yi azalt kral adama düzgün cevap verin bilginiz varsa yoksa hiç vermeyin adam bilmiyor mu chatgpt'ye yazmayı uyuz oluyorum şu insanlara

Eleştirmek yerine doğru bilgi verirsen faydalanalım yanlışsa öğrenmiş olalım hocam hiç bilgim yok çünkü
Chatgpt'yi azalt kral adama düzgün cevap verin bilginiz varsa yoksa hiç vermeyin adam bilmiyor mu chatgpt'ye yazmayı uyuz oluyorum şu insanlara

Eleştirmek yerine doğru bilgi verirsen faydalanalım yanlışsa öğrenmiş olalım hocam hiç bilgim yok çünkü
En azından adam üşenmemiş, oturup bilgi vermiş. ChatGPT mi yazmış, insan mı yazmış; fark eden ne? Önemli olan yazılanların doğru olması. Ben emlakçı değilim ama emlakçı arkadaşlarım var; yazılanların hepsi birebir sahadaki gerçekler. Zaten Donanım Arşivi neden eski tadında değil, konular neden bomboş şimdi daha iyi anlaşılıyor. Biri yorum yapıyor, yardımcı olmaya çalışıyor; karşılığı “bunu ChatGPT yazmış” oluyor. Sonra da kimse niye yazmıyor diye sitem ediliyor. İçerik yanlışsa yanlış de, eksikse ekle; ama sırf laf üretmek için laf atılınca forumlar böyle sessizliğe gömülüyor. Sorun ChatGPT değil, katkıyı küçümseyen bakış açısı.

Ev sahibi misin hocam neymiş doğrusu söyle de aydınlanalım.
En azından adam üşenmemiş, oturup bilgi vermiş. ChatGPT mi yazmış, insan mı yazmış; fark eden ne? Önemli olan yazılanların doğru olması. Ben emlakçı değilim ama emlakçı arkadaşlarım var; yazılanların hepsi birebir sahadaki gerçekler. Zaten Donanım Arşivi neden eski tadında değil, konular neden bomboş şimdi daha iyi anlaşılıyor. Biri yorum yapıyor, yardımcı olmaya çalışıyor; karşılığı “bunu ChatGPT yazmış” oluyor. Sonra da kimse niye yazmıyor diye sitem ediliyor. İçerik yanlışsa yanlış de, eksikse ekle; ama sırf laf üretmek için laf atılınca forumlar böyle sessizliğe gömülüyor. Sorun ChatGPT değil, katkıyı küçümseyen bakış açısı.
bilgim yok o yüzden cevap yazmıyorum

forumda yapay zeka ile cevap vermek yasak o yüzden sebebini yöneticilerle tartışabilirsin

ayrıca dediğim gibi zaten chatgpt ücretsiz zaten yapay zeka seni tatmin etmiyorsa yanlış bilgi veriyorsa doğru bilgi almak için buraya yazıyorsun zaten yoksa forumun amacı ne? her konuyu chatgpt'den cevaplayalım o zaman

Ev sahibi geldiği zaman çağır yatak odanda kablolar yanarak kül olduğunu söyle.

Odanın kapısına yaklaştığı gibi tekmeyi bas yatağa doğru yuvarlansın. Elini-ayağını yatağa bağla fetiş kamçılarıyla saldır.

Belki acı çekmek hazzı vardır. Bu olaydan sonra evin belgelerini direk senin üzerine geçirebilir.
Ama ileriki zamanlarda senden aynı acılı sahnelerden isteyebilir.

Ev sahipleri bi öğrenemedi depozito nün harcanacak para olmadığını. Şunu bi öğrenseler kimsenin başına agrimayacak. Sonra kiracı ya da ev sahibi cinayeti görüyoruz hoş değil. Mağara adamı daha medeni kalıyor sonra

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,993
Üyeler
186,827
Son üye
arda05.
Geri