İphone Serisine Büyük zam gelebilir ?

İphone serisine 230/maliyet artışı türkiye fiyatlarını ikiye katlayabilir mi yılbaşının etkisi olur mu ?
Apple geçici bir 50 dolarlık RAM artışını fiyata yansıtacak bir firma değil, yıllardır artan maliyetlere rağmen globalde zam yapmıyor. Apple resmi tarafında anormal bir kur artışı olmazsa tahmini olarak mart/nisan gibi olacak bahar lansmanına kadar herhangi bir fiyat güncellemesi olacağını sanmıyorum. Yerel satıcılar için bir şey diyemem.

Apple geçici bir 50 dolarlık RAM artışını fiyata yansıtacak bir firma değil, yıllardır artan maliyetlere rağmen globalde zam yapmıyor. Apple resmi tarafında anormal bir kur artışı olmazsa tahmini olarak mart/nisan gibi olacak bahar lansmanına kadar herhangi bir fiyat güncellemesi olacağını sanmıyorum. Yerel satıcılar için bir şey diyemem.
her şey olabilir bence.

Maliyet artışı işin bahanesi, asıl olay yılbaşındaki Yeniden Değerleme Oranı.
Ocak 1 itibarıyla IMEI kayıt ücretine ve vergi matrahlarına güncelleme geleceği için zam kaçınılmaz zaten. Fiyat ikiye katlanmaz ama kur sabit kalsa bile sırf vergiden dolayı sağlam bir etiket değişimi olur. Niyetin varsa 31 Aralık gecesine kadar aldın aldın, 1 Ocak sabahı o fiyatları rüyanda görürsün.
ben 2024 tarihinde iphone 13 aldım. En yüksek seri o zaman iphone 15 idi. 38.800 tl ye aldım. Günümüzde 27-30 lara kadar düştü, şu an stok yok yıl sonu ayağı. O zaman iphone 15 yeni çıkmıştı, 55k idi. İşyerindeki çocuk 48 e aldı 3-5 gün önce, iphone 16 67-68 liralara cıkıyordu şu an 60, apple da zam artık yok, yeni seri çıktıkça eskisinin hem pğerfomansı hem fiyatı düşüyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bakalım ilerde yükseltme hedefim var o zaman bi 256 gb yakışır diye düşünüyorum çok fotoğraf cekilmiyorum zatende
Arkadaşım ultra zengin (benim hayata göre) babaa telegon çat 11 aldı, baba yyvaşladı çat 16 pro aldı. Baba ben araba heves ediyom tak 500-800k bütçe sundu daha ehliyeti 1-2 ay önce aldı. Edit yapıyor bile ona bile 128 yetiyor. 256 gereksiz pahalı.

ben 2024 tarihinde iphone 13 aldım. En yüksek seri o zaman iphone 15 idi. 38.800 tl ye aldım. Günümüzde 27-30 lara kadar düştü, şu an stok yok yıl sonu ayağı. O zaman iphone 15 yeni çıkmıştı, 55k idi. İşyerindeki çocuk 48 e aldı 3-5 gün önce, iphone 16 67-68 liralara cıkıyordu şu an 60, apple da zam artık yok, yeni seri çıktıkça eskisinin hem pğerfomansı hem fiyatı
Bu hep öyleydi zaten, bizdeki çok yüksek enflasyon yüzünden fiyat artıyordu yoksa Apple her sene eski modellere 100$ indirim yapıyor.

Bu hep öyleydi zaten, bizdeki çok yüksek enflasyon yüzünden fiyat artıyordu yoksa Apple her sene eski modellere 100$ indirim yapıyor.
apple mı ülke mi bilmem ama Allah belasaını versin, asgari ücret 17k idi telefon 38 oldu. asgari şu an 22 telefon 33, seneye 20 ye falan alırız 13 ü artık.

ben öyle heves öyle hırslıyıdım ki kuruşumu harcamıyodum 10 gram yaptıydım o zaman +15k da para vardı, şimdi 60k ay tekabül esdiyo. 60 a gider 17 pm yd +13 alırdım yanına, giden paarala üzülüyorum. Cepte kuruş yok şu an

Trde katlanır globalde katlanmaz bu ram işinin bu şekilde olacağı önceden belli olduğundan uzun yıllar idare edecek bir konfigürasyonla aldım cihazımı seneye katlanır iphone geldiğinde değiştirmeyi o zaman düşünürüm eğer cazip gelmezse 7 sene giderim böyle gelirse onu alıp onla 7 sene giderim. iPhone almayı düşünen arkadaşlar 1 Ocağı beklemesin 31ine kadar alın
Globalde nasıl katlanmasın? 64gb ram, macbook pro fiyatına satılıyor globalde :D Apple yeterince stok yapmıştı o yüzden bir süre etkilenmez fakat ocak gibi samsung ile anlaşması bitiyor ve ocakta yeni anlaşma yapamazsa %230 zamı yansıtır bize.

Globalde nasıl katlanmasın? 64gb ram, macbook pro fiyatına satılıyor globalde :D Apple yeterince stok yapmıştı o yüzden bir süre etkilenmez fakat ocak gibi samsung ile anlaşması bitiyor ve ocakta yeni anlaşma yapamazsa %230 zamı yansıtır bize.
ocakta gçrüşelim her şey fix olcak

Apple’ın lansman harici fiyat artışı yaptığı görüşmüş şey değil. Stok problemi olabilir ama globalde fiyat artışı beklemiyorum. Türkiye’de de ciddi bir artış olmayacaktır.

Herkes korkudan alacağını almış zaten. Bir kaç kişi kalmışsa nakite sıkışık, onlar düşünsün.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,180,289
Üyeler
187,311
Son üye
zampilasso
Geri