Çözüldü✓ Bilgisayara güç gelmiyor

Leon_Was_Here

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
663
enermax liqmaxflo 360mm sıvı soğutucum var imzamdaki sistemde de takılı raijintek cratos 1200w modelini kullanıyorum güç kaynağı olarak sorunum şu videodaki işlemi aynen uyguladım 24 pin güç kablosunu anakarta geri taktım güç kaynağından iki saniyede bir tık sesi geliyor ve bilgisayara güç gelmiyor bağlantılar tamam sadece pompa kablosunu ve 24 pin anakart kablosunu söktüm ve geri taktım . videodaki gibi soğutucu içindeki aparatı bağlayınca sadece pompa çalışıyor ama kabloları geri taktığımda bilgisayara güç gelmiyor . Bugün farklı bir sistem için aldığım sıfır cratos lite 850w güç kaynağını yarın bağlayıp birde öyle deneyeceğim aparat güç kaynağına kısa devre yaptırıp bozdu mu acaba aklıma tek gelen o .

Power dan gelen kabloları cikar öyle dene hdd çıkar bir tek ekran kartı kalsın öyle dene 24 pini tak birde cpu 6 pin yada 8 pini varsa ekran kartını power başka hiçbir şey takma

enermax liqmaxflo 360mm sıvı soğutucum var imzamdaki sistemde de takılı raijintek cratos 1200w modelini kullanıyorum güç kaynağı olarak sorunum şu videodaki işlemi aynen uyguladım 24 pin güç kablosunu anakarta geri taktım güç kaynağından iki saniyede bir tık sesi geliyor ve bilgisayara güç gelmiyor bağlantılar tamam sadece pompa kablosunu ve 24 pin anakart kablosunu söktüm ve geri taktım . videodaki gibi soğutucu içindeki aparatı bağlayınca sadece pompa çalışıyor ama kabloları geri taktığımda bilgisayara güç gelmiyor . Bugün farklı bir sistem için aldığım sıfır cratos lite 850w güç kaynağını yarın bağlayıp birde öyle deneyeceğim aparat güç kaynağına kısa devre yaptırıp bozdu mu acaba aklıma tek gelen o .

Tık sesi geliyorsa güç vermemek için sigorta atıyor olabilir

Anakart korumaya alabilir kısa devre varsa
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ölçü aletin varmi

Kusura bakmayın bahsettiğim cratos lite 850w bağladım üşenmiştim yarın takarım diye ama aklıma takıldı neyse şu an sorunsuz çalışıyor cratos 1200w arızalı diye düşündüğümü yarın diğer sisteme takıcam bana göre arızalandı ama deneyeceğim artık . Yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkür ederim benim çözemediğim güç kaynağından iki saniye bir gelen o ses idi bakalım artık zaten onu alalıda 2 ay oldu olmadı garantisi var .

Videodaki işlemi neden uyguladınız ki ?
Belki faydası olur diye hocam aslında niyetim bir kısmını boşaltıp tüpteki sıvı ile yenilemekti sonra vazgeçip videodaki gibi yaptım başıma bunlar geldi video altınada güzel bir yorum yaptım :)
Kurcalamayı seviyoruz ne yapalım

Son düzenleme:
Belki faydası olur diye hocam aslında niyetim bir kısmını boşaltıp tüpteki sıvı ile yenilemekti sonra vazgeçip videodaki gibi yaptım başıma bunlar geldi video altınada güzel bir yorum yaptım :)
Kurcalamayı seviyoruz ne yapalım
bende de liqmaxflo 420 var, evet şimdi gördüm yorumunuzu :) umarım çözebilirsiniz, büyük ihtimal kutu içerisindeki gelen 24 pin adaptör dediğiniz gibi kısa devre yaptırmış olabilir

bende de liqmaxflo 420 var, evet şimdi gördüm yorumunuzu :) umarım çözebilirsiniz, büyük ihtimal kutu içerisindeki gelen 24 pin adaptör dediğiniz gibi kısa devre yaptırmış olabilir
Bu işe girişmeden öncede performansından pek memnun değildim asus prime lc360 taktım yeni enermax ile 9700x ile normalde 65w da kullanıyordum bios dan 105w açtım lc 360 taktıkdan sonra yinede enermax dan daha iyi soğutuyor olmadı servise yönlendiricem onu da ocak ayında almışım .

Bu işe girişmeden öncede performansından pek memnun değildim asus prime lc360 taktım yeni enermax ile 9700x ile normalde 65w da kullanıyordum bios dan 105w açtım lc 360 taktıkdan sonra yinede enermax dan daha iyi soğutuyor olmadı servise yönlendiricem onu da ocak ayında almışım .
7800x3d ile kullanıyorum ben de, soğutma olarak şikayetim yok ama fanları belirli fan devirlerinde sesli çalışıyor, tek problemim o diyebilirim

Ertesi gün tekrardan taktım güç kaynağını çalıştı galşba kendini korumaya filan almıştı . İşlemi liqmaxflo kullanan kimseye tavsiye etmiyorum yaşadığım güç kaynağı sorunundan ziyade zaten 2 damla ya aldı ya almadı içindeki sıvı değiştirmek amaçlı olduğunu düşünerek bir kısmını boşalttım radyatördeki sıvının ama geri şişe ile eklemesi çok uğraştırdı .

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,430
Üyeler
187,509
Son üye
kurosaki_22
Geri