SSD soğutucu alınmalı mı?

Akabinde

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
367
Arkadaşlar Samsung 970 Evo Plus 1 TB SSD'ye sahibim. 2 bin liraya aldığım şey 7.5 bin lira olmuş. Bozulsa hayatta yenisini alamam. Mümkün olduğunca ömrünü uzatmalıyım yani.
Anakartımda SSD'nin takıldığı yer ekran kartının üzerine geliyor ve 75 derecelerde gezinen ekran kartımın bütün ısısı SSD'ye çıkıyor. Bu SSD'ye uyumlu bir soğutucu önerebilir misiniz bir faydası olur derseniz ömrünü uzatmak adına? Boştayken bile 45-50 derece gözüküyor SSD. Ekran kartı ısıtıyor muhtemelen.

Arkadaşlar Samsung 970 Evo Plus 1 TB SSD'ye sahibim. 2 bin liraya aldığım şey 7.5 bin lira olmuş. Bozulsa hayatta yenisini alamam. Mümkün olduğunca ömrünü uzatmalıyım yani.
Anakartımda SSD'nin takıldığı yer ekran kartının üzerine geliyor ve 75 derecelerde gezinen ekran kartımın bütün ısısı SSD'ye çıkıyor. Bu SSD'ye uyumlu bir soğutucu önerebilir misiniz bir faydası olur derseniz ömrünü uzatmak adına? Boştayken bile 45-50 derece gözüküyor SSD. Ekran kartı ısıtıyor muhtemelen.
o durumda soğutucu blok da ısındığı için pek işe yaramıyor. soğutucu blok artı minik fan alırsan buz gibi olur ama. Ben öyle yaptım boşta 57 dereceden 35 derecelere çektim.

o durumda soğutucu blok da ısındığı için pek işe yaramıyor. soğutucu blok artı minik fan alırsan buz gibi olur ama. Ben öyle yaptım boşta 57 dereceden 35 derecelere çektim.
Minik fan ne oluyor hocam, bir link atabilir misiniz

Ürün linkleri serii!! :D

https://www.hepsiburada.com/ayt-pow...4x4x1-cm-p-HBCV00006RB6CS?magaza=AYTTicarettt ben bunu kullanıyorum
IMG_20251228_210821.webp

İlginçmiş valla SSD'ye fan takıldığıı ilk kez gördüm. :D Ucu ucuna sığmış ama kasaya.
Benim parçalar her anlamda devasa olduğu için 😅 ama rahat sığdı, resimde öyle görünüyor sadece, biraz takıntılıyım sıcaklık konusuna. Cpu'nun altında olunca ister istemez ısınıyor ssd'de boşta olsa dahi. Fanı da öneririm direk anakarta bağlayabiliyorsun ve dc mod ile hızını da kontrol edebiliyorsun. 12v'da sesli ama 7v ve altında sıfır ses çalışıyor fazlasıyla da yetiyor o. sadece ssdye yapıştırmamak gerek arada 5-10 mm olması lazım.

Benim parçalar her anlamda devasa olduğu için 😅 ama rahat sığdı, resimde öyle görünüyor sadece, biraz takıntılıyım sıcaklık konusuna. Cpu'nun altında olunca ister istemez ısınıyor ssd'de boşta olsa dahi.
Heatsinkli hali normalde ne kadar oluyordu

Heatsinkli hali normalde ne kadar oluyordu
55-60 arası. aynısından 2 tane var bende, alttakı slottakiler 25-30 derecede çalışıyorlar. cpu'nun altı biraz ölü bölge hava akışı açısından.

55-60 arası. aynısından 2 tane var bende, alttakı slottakiler 25-30 derecede çalışıyorlar. cpu'nun altı biraz ölü bölge hava akışı açısından.
matx anakartım ve 3 fanlı kalın soğutuculu ekran kartının arasına ne soksam niye düşünüyorum ben hala m2 almadım ısı ve hız dert ya

Arctic Liquid Freezer 360 PRO'da SSD soğutmak için soğutma vardı diye hatırlıyorum hocam doğru mu?

Geri