Ekran kartı kullanımı 0a düşüyor

Mbgider

80+
Reaksiyon skoru
75
Sistemi daha geni akdım
Anakart msi B850M GAMING PLUS WIFI6E
Ekrannkartı rtx 5070
İşlemci amd 7800x3d (x3d özelliği kapalı)
16 gb cl30 6000 mhz ram
5000 4000 okumalı ssd
Beyler elden ring oynarken ekran kartı kullanımım yüzde 60 70 işlemci yüzde 20 falan ama 3 4 dakikada bir yüzde 0 ve 1 e düşüyor 2 3 saniyelik donmaya sebep oluyor bunun sebebi nedir

Oyun kapalı halde. Masaüstünde sağ tık - Görüntü ayarları - Sistem - Ekran - İlgili ayarlar menüsü altındaki Grafikler - Aşağı doğru gelip oyunu bulup üzerine sol tık - Gpu Tercihi Yüksek Performans seçilsin. Daha sonra oyuna girip denensin.

Bunu dener misin?

Oyun kapalı halde. Masaüstünde sağ tık - Görüntü ayarları - Sistem - Ekran - İlgili ayarlar menüsü altındaki Grafikler - Aşağı doğru gelip oyunu bulup üzerine sol tık - Gpu Tercihi Yüksek Performans seçilsin. Daha sonra oyuna girip denensin.

Bunu dener misin?
Windows ayarı söylediğin şekilde

Biri bu şekilde çözüm önermiş. Bunu deneyebilirsin.

Ama bana diğer bir yandan olağan şüpheli 16 gb ram sebebiyle olabilir gibi geldi. Yetersiz kalıp anlık düşüşlere sebep mi oluyor acaba? Ram kullanımı 13000-14000 civarına ulaşıyorsa bundan kaynaklı da olabilir ama üstte dediğimi de bir deneyin isterseniz. Anticheat durumunu daha az aktif hala getirilmesi sağlanıyor. Böyle 3-4 dakikada bir tarama olmayacağını ümit ediyorum.

Oyunu aç - Görev Yöneticisi - Ayrıntılar - EasyAntiCheat_EOS.exe Sağ tık - Öncelik ayarla - Normalin altında işaretle.

Diğer bir yandan dediğim gibi ram de yetersiz kalıyor olabilir.

Biri de Windows'a format attım düzeldi falan demiş mesela. İşler oraya gelmeden nasıl düzeltilir acaba diye bakıyorum.

Son düzenleme:

Ama bana diğer bir yandan olağan şüpheli 16 gb ram sebebiyle olabilir gibi geldi. Yetersiz kalıp anlık düşüşlere sebep mi oluyor acaba? Ram kullanımı 13000-14000 civarına ulaşıyorsa bundan kaynıklı da olabilir ama üstte dediğimi de bir deneyin isterseniz. Anticheat durumunu daha az aktif hala getirilmesi sağlanıyor. Böyle 3-4 dakikada bir tarama olmayacağını ümit ediyorum.

Oyunu aç - Görev Yöneticisi - Ayrıntılar - EasyAntiCheat_EOS.exe Sağ tık - Öncelik ayarla - Normalin altında işaretle.

Biri de Windows'a format attım düzeldi falan demiş mesela. İşler oraya gelmeden nasıl düzeltilir acaba diye bakıyorum.
Ram kullanımı oyunda 10gb gözüküyor hocam. Windowsa format atmak hiç istemiyorum daha yeni aldım sistemi çünkü. Antichatten olabilir belki akşam bi bakacağım teşekkür ederim

ram kesin hangi ayarlar çözünürlük
Ram kullanımı oyunda 10gb gözüküyor hocam. Windowsa format atmak hiç istemiyorum daha yeni aldım sistemi çünkü. Antichatten olabilir belki akşam bi bakacağım teşekkür ederim
bak sana söyle bişey söyliyeim ram değislse gel benim pcyi 5 parçaya böl

Klavyende Windows dügmesine basili tutup R ye bas icine perfmon / rel yaz enterle oradaki görüntüyü buraya bir eklermisin.

ram kesin hangi ayarlar çözünürlük

bak sana söyle bişey söyliyeim ram değislse gel benim pcyi 5 parçaya böl
2k oynuyor ama elden ring oynarken 10 gb tüketiyor. Cod warzoneda 200 fps alıyorım akıcı şekilde 13 14 gb ram tüketiyor sıfır donma takılma. Ram olduğunu düşünmüyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Klavyende Windows dügmesine basili tutup R ye bas icine perfmon / rel yaz enterle oradaki görüntüyü buraya bir eklermisin.
Hocam akşam ekliyim olur mu işteyim şuan

Bu mu

Ama bana diğer bir yandan olağan şüpheli 16 gb ram sebebiyle olabilir gibi geldi. Yetersiz kalıp anlık düşüşlere sebep mi oluyor acaba? Ram kullanımı 13000-14000 civarına ulaşıyorsa bundan kaynaklı da olabilir ama üstte dediğimi de bir deneyin isterseniz. Anticheat durumunu daha az aktif hala getirilmesi sağlanıyor. Böyle 3-4 dakikada bir tarama olmayacağını ümit ediyorum.

Ram kullanımı 13,5 14 oluyormuş evet

Bu mu

Penceresiz tam ekranda 12 gb oluyor

Ekler

• 1000093248.webp
    1000093248.webp
    1.8 MB · Hit: 8
Son düzenleme:
Bu mu

Penceresiz tam ekranda 12 gb oluyor
ben sana diyorum ramden diye başka bir şeyle alakası yok al bi tane daha modul 8 16 farketmez hata felan kalmıyacak yaşadığım için söylüyorum. kanka uydurmuyorum yani 16gb ram felan değil

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,178,344
Üyeler
187,031
Son üye
İsmet61
Geri