Çalışılan yer primi vermiyor

bysemo22

80+
Reaksiyon skoru
64
Selamlar arkadaşlar. 3 Temmuz'da bir iş yerine girdim, kargocuydum. Taşeron firmaydı, neyse girdim, 5 ay çalıştım. Son 2 hafta öncesinden istifa dilekçemi yolladım, son 10-15 gün kalmıştı çıkmama. Ben plan yapıyordum, çıkacağım ve taşınıcaktık. Ev bulamadık, neyse ilettim, 30 Kasım son çalışmam dedim. Taşınma dolayısı vs. neyse, mağdur olmasın istedim. Sonra 29'unda falan işim vardı, amire dedim ki telefonda, "Ben eşya taşıyacağım, yarın gelmezsem olur mu, taşınıyoruz vs." dedim. "Yok gel, yazıktır, 5 bin TL primin kesilir vs." denildi. Gittim. 5 Aralık maaş günü ise 5 bin TL primim yatmadı. Söylediğimde başka amire, o da "çıkan işçilere taşeron, kadrolu fark etmeksizin prim haklarını kaybetmektedirler" denildi. Ben adamlar mağdur olmasın diye uğraştım, ben mağdur oldum. Şikayetvara yazdım ama bir de o bana gel diyen amire yazdığımda ise görüldü bırakıyor, ağzımı bozmayayım da.

Hocam şikayet edeceksin. Eğer bu konuşmaları Whatsapp'tan yaptıysanız, yazılı bir metin varsa daha iyi olur. Git ve şikayet et.

Ne primi olduğuna göre değişir sözleşmede performansa bağlı prim şeklinde yazıyorsa keyfi vermeyebilirler.

Hakkını arayacaksın kardeşim. Hiçbir gerekçe gösterilmeden fabrikadan çıkarıldım, gittim kanıtlarımla dava açtım yüklü tazminat aldım. Böyle firmalalarla uğraşacaksın.

O dediği çıkan işçilere taşeron, kadrolu fark etmeksizin prim haklarını kaybetmektedirler adlı bir yazıya imza atmadıysan arabulucu veya avukat şeklinde uğraşabilirsin.
atmadım haberim de yoktu söylenmedi de ama girişte 2 ay deneme süresi vs gibi bir belge imzaladım sadece
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam şikayet edeceksin. Eğer bu konuşmaları Whatsapp'tan yaptıysanız, yazılı bir metin varsa daha iyi olur. Git ve şikayet et.
Çoğu telefondan yapıldı

Ne primi olduğuna göre değişir sözleşmede performansa bağlı prim şeklinde yazıyorsa keyfi vermeyebilirler.
Hocam devamsızlık primi normalde o ay içinde gelmemezlik yapmazsan veriyorlardı bende gelmemezlık yapmadım ama 30 gunumu doldurdum ısten cıktım ama çıktıgın ıçın vermiyoruz diyor?

Hakkını arayacaksın kardeşim. Hiçbir gerekçe gösterilmeden fabrikadan çıkarıldım, gittim kanıtlarımla dava açtım yüklü tazminat aldım. Böyle firmalalarla uğraşacaksın.
Hocam 5 bın tl prımı vermedı işte bende de ama ben kendı ıstegımle cıktım tasınmadan dolayı yukarde dedıgım gıbı devamsızlık yapılmadıgı surece verıyorlar ama cıktıgım ıcın bahane uydurdular. Neyse ben sımdı aradım tekrar açtı musaıt degılım yarın arayacam dıyor.

Performansa bağlı yazıyorsa mahkeme şirketin işçiler hakkında gerçekten performans kaydı tutup tutmadığını inceler. Performans bahanesi primi vermeme hakkını direkt doğurmaz.

Performansa bağlı yazıyorsa mahkeme şirketin işçiler hakkında gerçekten performans kaydı tutup tutmadığını inceler. Performans bahanesi primi vermeme hakkını direkt doğurmaz.
Benım devamsızlık prımı yukardakı söylediğim gibi yarın adam benı arayacakmış bakalım yazarım yarın aramazsa da adliyede şikayette mi bulunayım?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,949
Üyeler
187,594
Son üye
ALİ42
Geri