30 45 bin sistem önerisi

cıstakmessi

80+ Silver
Reaksiyon skoru
405
selamlar yeni sstem almak istiyorum bütçe 30 45 arası belki artar 0 2. el olur farketmez tercihen beyaz olması bütçe artabilir parça parçada olur

Burası 55K civarı tutuyor. PSU kasa saklayacağından siyah olması sorun değil. Bellek griye yakın ve oranları iyi. Ekran kartında 16 GB VRAM bir şey istiyorsanız bütçe daha da yukarı çıkmalı. SSD'yi anakartın soğutucusu kapatacaktır.

Kabaca baktım bazı parçalar değişebilir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar bu sistemin yukarıdaki linkteki sistemden farkı nedir sanırım arttısı var windows 11 home ile geliyor Wi-Fi Bluetooth tam sistem dört sene garanti ömür boyu bakım garantisi beyaz ve siyah kasa seçenekleri 12 ay taksit imkanı. https://www.bim.com.tr/aktuel-urunler/tulpar-td3-v1-1-2-3-oyun-bilgisayari-15-12/aktuel.aspx
Asrock anakart, Zotac ekran kartı ve bellek değerleri büyük ihtimalle 5200 veya 5600 MHz'dir. Monster sadece marka basıyor, ana üreticileri bunlar diye biliyorum. Gerçi Zotac AMD üretmiyor olabilir. En azından Nvidia ekran kartlı Monster kartların Zotac üretimi olduğunu biliyorum.

Ayrıca bir miktar ucuza ve ne aldığını bilerek alabilirsin. İncehesap sistemlerdeki bellek güzel.

Ben anakartı bununla değiştirip, VRM soğutucusu önemli. Monster belki oradan da kısıyor olabilir.
Ayrıca SSD yükseltsen yakın bir fiyata denk geliyor. 48K civarına denk geliyor. Ne aldığını bilirsin en azından.
Bu OEM ürünlerden TRT vergisi de kesin Monster'ın işi de neyse. Malum 4060'lı sistemleri falan 35-40K satıyorlardı. O dönem 20-25K aynı sistemleri alıyordunuz. Monster'ı şu tarz ihtimalden bile tercih etmemek lazım.

2026-01-01_20-47.webp

Son düzenleme:
Burası 55K civarı tutuyor. PSU kasa saklayacağından siyah olması sorun değil. Bellek griye yakın ve oranları iyi. Ekran kartında 16 GB VRAM bir şey istiyorsanız bütçe daha da yukarı çıkmalı. SSD'yi anakartın soğutucusu kapatacaktır.

Asrock anakart, Zotac ekran kartı ve bellek değerleri büyük ihtimalle 5200 veya 5600 MHz'dir. Monster sadece marka basıyor, ana üreticileri bunlar diye biliyorum. Gerçi Zotac AMD üretmiyor olabilir. En azından Nvidia ekran kartlı Monster kartların Zotac üretimi olduğunu biliyorum.

Ayrıca bir miktar ucuza ve ne aldığını bilerek alabilirsin. İncehesap sistemlerdeki bellek güzel.

Ben anakartı bununla değiştirip, VRM soğutucusu önemli. Monster belki oradan da kısıyor olabilir.
Ayrıca SSD yükseltsen yakın bir fiyata denk geliyor. 48K civarına denk geliyor. Ne aldığını bilirsin en azından.
Bu OEM ürünlerden TRT vergisi de kesin Monster'ın işi de neyse. Malum 4060'lı sistemleri falan 35-40K satıyorlardı. O dönem 20-25K aynı sistemleri alıyordunuz. Monster'ı şu tarz ihtimalden bile tercih

Bu OEM ürünlerden TRT vergisi de kesin Monster'ın işi de neyse. Malum 4060'lı sistemleri falan 35-40K satıyorlardı. O dönem 20-25K aynı sistemleri alıyordunuz. Monster'ı şu tarz ihtimalden bile tercih etmemek lazım.

Alıntıyı görüntüle
Kıymetli kardeşim bir de kafamı karıştıran rx 9060xt bir arkadaş asla AMD ‘ye bulaşma dedi bunun yerine rtx 5060 yada 5070 nasıl olur ne dersiniz tavsiye edeceğiniz bir paket olur mu ayrıca bilgisayar toplama sistemlerinden anlayan biri olmayarak monster’da windows 11 home mevcut Wi-Fi Bluetooth dahil tam sistem ama yanlış bilmiyorsam OEM sistemlerde işletim sistemi zaten yok onu biliyorum fakat Wi-Fi ve Bluetooth ne durumda ayriyeten Wi-Fi Bluetooth modülü mü almamız gerekiyor onlara şimdi incehesap hesaptaki OEM sistem aldığımızda eve geldiğinde wi-Fi Bluetooth olmayacak windows‘ta yok bu konularda bilgim olmadığı için kasayı yükleyip bir bilgisayarcıya götürmem gerekecek NVIDIA Sistem olarak dün Amazon‘da 5060 lı bir adet MSI mevcuttu tam sistem eksiksiz 59.000 TL idi gördüm hemen almak istedim bir anda satışa kapandı https://amzn.eu/d/bGva5AN

Amazon hazır sistemler genelde Avrupa içi satılıyor diye biliyorum. Türkiye'den alıyorsanız gelmeyebilir veya hiç satışını yapmazlar. Bazı ürünler gümrük vb. geçmiyor. Veya sadece o kıtaya özel kargo sistemleri ile taşınıyor. Bu yüzden hiç satışa sunmuyorlar.

Wifi içeren anakartlar var. Ama ben Wifi'li anakart önermem. Bir içerisindeki Wifi kartı fiyatına göre pahalı ve eski oluyor. Çoğunlukla yazılımsal soruın oluşturuyor. En yaygınları bellek sızıntısı. Yani sistem boştayken bile tüm belleği tüketmesi gibi.

Ayrıca Bim'deki satılan Monster sistem Wifi olup olmadığı belirsiz. Dediğim gibi anakart, bellek, SSD vb. bilerek böyle belirtmiyorlar. Olabilecek en ucuz veya genelde hazır sistem alırken forum vb. danışanların almadığı, elde kalan stokları millete iteliyorlar.

Wifi harici modül almak daha mantıklı. Atıyorum Wifi 8 geldi ve bu özellikler ana kartınızda yok gibi. Eski Wifi çözümleri de gecikme, bağlantı hızı vb. çok ideal olmuyor. Ayrıca oyun vb. için kullanılacaksa Wifi yerine kablolu bağlantı çok daha mantıklı.

AMD tarafının sürücü sorunları çok. Eğer ben uğraşmam diyorsanız Nvidia almak daha mantıklı. Ama burada oynadığınız oyunlara göre tercih etmek gerekiyor. Atıyorum Rust gibi açık dünya, bina vb. yaptığınız oyunları çok oynuyorsanız bu oyunlar VRAM ihtiyaç duyuyor. O yüzden 5060 Ti 16 GB versiyonu veya 12 GB VRAM'lı 5070 almak daha mantıklı oluyor.

Veya her güncel oyunu ultra oynayacaksanız 5060 8 GB VRAM yetmeyebiliyor. Yok 1-2 ayarı ortaya düşürürüm diyorsanız da 5060 kullanılır. Güncel oyunlar zaten atmosferi post efektler ile sağlıyor. Bu efektler VRAM öyle çok kullanmıyor. Yani doku orta, gölge orta yapsanız bile çoğu oyun gayet iyi gözükebiliyor.

Son olarak Windows içermesi önemsiz, Windows fiyatı gereksiz artırıyor. Yani temiz kurulum yapmak çok basit. Bir USB internet kafe veya tanıdığınız birinden Windows ISO'su oluşturup yapabilirsiniz. Etkinleştirme keyini de ₺120-150 bir şey alıp kullanabilirsiniz.

Wifi'li bir şey arıyorsanız da bütçe belirterek yeni konu açın ona göre öneri yapılır. Yeni konu açarsanız daha çok üye görür ve mesaj yazar. Bu konuda devam ederseniz pek mesaj gelmez.

Geri