R5 5600 oc tavsiyesi

Marginale

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,362
Asus Tuf b450 plus var anakart, power corsair 550w bronze, soğutucu 120mm kule tipi 60-62 arası occt de 20dk kadar bekleyince. Eski anakart gigabyte'tı asus'ta daha önce stabil şekilde oc yapan ayar ile birlikte voltaj vs mhz tavsiyesi verebilir mi? Stabil istiyorum en üstü test etme hedefim yok.

Pbo değil de manuel oc mi öneriyorsunuz?
ben öyle kullanıyorum hocam pbo biraz dengesiz oluyor
1767551056257.webp

3 yıldır böyle kullanıyorum tek sıkıntı görmedim bu ayar biraz oc-undervolt gibi kalıyor

ben öyle kullanıyorum hocam pbo biraz dengesiz oluyor Alıntıyı görüntüle
3 yıldır böyle kullanıyorum tek sıkıntı görmedim bu ayar biraz oc-undervolt gibi kalıyor
işlemler ve iç parça kısmını optimize edersen daha verimli olabilir 25 dk da baya dolu gözüküyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Neden dengesiz olduğunu düşünüyorsunuz hocam?
mhz sürekli oynak olabililiyor bide sabit bir voltaj gelmiyor işlemci sabit voltajları sever oyunlarda

Dark x123 ile 85 dereceleri görüyorum psu testte. Bir yerde hata yapıyorum sanırım. macun olarak da ptm vardı.
Hocam kesinlikle normal gibi durmuyor, aşağı yukarı aynı performansı vermeleri lazım. Kasa mesh mi önü açık mı?

işlemcinin durumuna göre bazen eksik bazen aşırı voltaj veriyor
All cores mu açayım ryzen master'da testi yaparken?

Hocam kesinlikle normal gibi durmuyor, aşağı yukarı aynı performansı vermeleri lazım. Kasa mesh mi önü açık mı?

All cores mu açayım ryzen master'da testi yaparken?
SE-214XT ile aynı performansı veremez bence dark x123 ama ben bu soğutucunun fanını ARGB fan ile değiştirmiştim. Ptm uyguladıktan sonra yanlış mı taktım diyeceğim ama soğutucu da mandallı soğutucu. Tam oturmama ihtimali yok gibi ne diyorsunuz?

Geri