Kuranda hırsızlık yapmanın cezası

Yine sadece safsata ve hakaret. Sadece bir tane mesaj atacaksın zor değil. Kaç dakikadır profilde geziyorsun bak zaten hepsiymiş sadece alıntılaya tıklayacaksın.

Evet geri zekalıyım, kafam çalışmıyor, acun falan ailem dövdü. Her şey tamam bittiyse safsatan hadi konuş artık. Bir tane argüman sunacaksın ya.

Olumsuz bilgi vermek ne la? Türkçe mi bilmiyorsun? Olumsuz bilgi vermek neden yanlış olsun. Kullanıcıyı da karıştırmışsın oradaki konuda seviyorsan git konuş yazan benim. Sanırım profilden oraya sıçrayınca başka birinin mesajını benim sandın.
Hâlâ mesaj at diyorsun aşağılanmayacak biriside değilsin he. Ben sana yazdığın mesajdaki konuyu söylüyorum hâlâ karı gibi mesaj mesaj mesaj diye söyleniyorsun. Kendi laflarının farkında olmadığın gibi Türkçeninde farkında değilsin ve bana laf ediyorsun. Ben sana yazdığım herhangi bir konu hakkında örnek verdim. Sen şimdi benim yazdığım konuyu veya mesajı buraya at görelim bakalım kimin diniyle dalga geçmişim?

Hâlâ mesaj at diyorsun aşağılanmayacak biriside değilsin he. Ben sana yazdığın mesajdaki konuyu söylüyorum hâlâ karı gibi mesaj mesaj mesaj diye söyleniyorsun. Kendi laflarının farkında olmadığım gibi Türkçeninde farkında değilsin ve bana laf ediyorsun. Ben sana yazdifim herhangi bir konu hakkında örnek verdim. Sen şimdi benim yazdığım konuyu veya mesajı buraya at görelim bakalım kimin diniyle dalga geçmişim?
Sen tek bir cümle kurmamaya yeminli misin?

Yazdığım herhangi bir konudaki herhangi bir mesajı atamazsın ya şu anda. Örneğin bir din tartışması var senin gibi gelip geri zekalısınız diyip gittiğim bir tane örnek vereceksin çünkü aramızdaki iletişim böyle başladı. Diyorum ki neyden bahsettiğini bileyim. Neye elin ayağın titredi bu kadar? Normal atacaksın. Neye dediğini anlayacağım. Ben de ona göre açıklama yapacağım. Gelip bak burada biri kızla konuşayım mı demiş sen de konuş demişsin örneği ile nereye varmam gerekiyor şu an? Geri zekalıca boş mesaj anlayışım bu mudur diyorsun?

Olumsuz bilgiyi açar mısın? Yanlış kullandığının farkındayım ama ne demeye çalıştığını da çözemedim. "Bu kremin saç dökülmesiyle ilişkisi yoktur" gibi bir bilimsel bilgi olumsuz bilgi oluyor. Sen ne demeye çalıştın bunu mu ? Bütün cümleleri olumlu mu yazmak zorundaydık ondan haberim yok.

Neyi görelim diyorsun onu da çözemedim açıkçası. Bu konuda dahil olduğun tek nokta var. O mesajda da hiçbir şey yazmadan gelip geri zekalı yazmışsın. Kısa süreli hafıza kaynı mı yaşıyorsun? Takip eden tüm mesajlarında sadece sen git acun izle sen salaksın falan yazıp duruyorsun. Kaç mesaj oldu hâlâ tek bir fikrini duyamadım. Türkçe ile Arapça sesteşleri aynıdır mı diyorsun? Yo peygamber yapmış olsa da biz yapmamalıyız mı diyorsun? Yo araplar kuranı yanlış okuyor mu diyorsun. Daha hangisine gelip geri zekalı yazdın onu bile bilmiyorum. Ha bir de forumun vazgeçilmezi "senin vajinan var konuşma"ya geldi tabii. Şaşmaz. Kapıda herhalde anne terbiyesi görmedin değil mi diye alıyor adminler.

Şimdi hakaretlerin bittiyse. En başa dön. Lütfen daha fazla uğraşamayacağım. Şimdiden sözüm olsun yine dinleyeceğim hakaretlerini. Sadece şu an başa dön geri zekalı yazmak yerine mesela nerede yanlış olduğunu, nereye katılmadığını yaz. Sonra yine yaz hakaretini. Alıntını da at artık. Bir mesaj daha kıvırırsan eğitilemeyeceğini düşünmeye başlayacağım.

Uygunsuz davranış
Sen tek bir cümle kurmamaya yeminli misin?

Yazdığım herhangi bir konudaki herhangi bir mesajı atamazsın ya şu anda. Örneğin bir din tartışması var senin gibi gelip geri zekalısınız diyip gittiğim bir tane örnek vereceksin çünkü aramızdaki iletişim böyle başladı. Diyorum ki neyden bahsettiğini bileyim. Neye elin ayağın titredi bu kadar? Normal atacaksın. Neye dediğini anlayacağım. Ben de ona göre açıklama yapacağım. Gelip bak burada biri kızla konuşayım mı demiş sen de konuş demişsin örneği ile nereye varmam gerekiyor şu an? Geri zekalıca boş mesaj anlayışım bu mudur diyorsun?

Olumsuz bilgiyi açar mısın? Yanlış kullandığının farkındayım ama ne demeye çalıştığını da çözemedim. "Bu kremin saç dökülmesiyle ilişkisi yoktur" gibi bir bilimsel bilgi olumsuz bilgi oluyor. Sen ne demeye çalıştın bunu mu ? Bütün cümleleri olumlu mu yazmak zorundaydık ondan haberim yok.

Neyi görelim diyorsun onu da çözemedim açıkçası. Bu konuda dahil olduğun tek nokta var. O mesajda da hiçbir şey yazmadan gelip geri zekalı yazmışsın. Kısa süreli hafıza kaynı mı yaşıyorsun? Takip eden tüm mesajlarında sadece sen git acun izle sen salaksın falan yazıp duruyorsun. Kaç mesaj oldu hâlâ tek bir fikrini duyamadım. Türkçe ile Arapça sesteşleri aynıdır mı diyorsun? Yo peygamber yapmış olsa da biz yapmamalıyız mı diyorsun? Yo araplar kuranı yanlış okuyor mu diyorsun. Daha hangisine gelip geri zekalı yazdın onu bile bilmiyorum. Ha bir de forumun vazgeçilmezi "senin vajinan var konuşma"ya geldi tabii. Şaşmaz. Kapıda herhalde anne terbiyesi görmedin değil mi diye alıyor adminler.

Şimdi hakaretlerin bittiyse. En başa dön. Lütfen daha fazla uğraşamayacağım. Şimdiden sözüm olsun yine dinleyeceğim hakaretlerini. Sadece şu an başa dön geri zekalı yazmak yerine mesela nerede yanlış olduğunu, nereye katılmadığını yaz. Sonra yine yaz hakaretini. Alıntını da at artık. Bir mesaj daha kıvırırsan eğitilemeyeceğini düşünmeye başlayacağım.
Bir mesaj daha kıvırırsın yazmışsında daha yazdığım mesajı atamayıp hâlâ karı gibi mesaj diye yalvarıyorsun. Bak cahil yavrum belli ki sanada öğretmenlik yapılmıyor. Her konu altında olumsuz dediğim, konu sahibinin yazdığı mesaja her zaman ters doğrultuda mesaj yazman. İnşallah bunu anlayabilmişsindir. Ben senin yazdığın mesajları, mesajlarının bulunduğu konuları aklımda tutacak değilim herhalde ki sana buraya mesaji yazayım. Baktığım konularda yazdığın tüm mesajlar bildiğin büyük gibi konuşmaya çalışan ergen üslubu ile yazılmış. Ben senin yazdığın tüm mesajlar boş diyorum sen hangi mesajim boş diye mesajı at diyorsun. Ulan bir insan bu kadar eğitilmez olur mu? Karı gibi aynı şeyi yazmak bir yana karı gibi "sen insanların dinini aşağılıyorsun" diye bir söz söyleyip 1 saattir arkasını dolduramayacağını bildiğin için o konuya hiç gitmiyorsun. Şu an ekran karşısında nasıl bir kudurgunlukla hızlı hızlı yazdığını, nasıl bir surat ifadenin olduğunu çok merak ediyorum.😀

Bir mesaj daha kıvırırsın yazmışsında daha yazdığım mesajı atamayıp hâlâ karı gibi mesaj diye yalvarıyorsun. Bak cahil yavrum belli ki sanada öğretmenlik yapılmıyor. Her konu altında olumsuz dediğim, konu sahibinin yazdığı mesaja her zaman ters doğrultuda mesaj yazman. İnşallah bunu anlayabilmişsindir. Ben senin yazdığın mesajları, mesajlarının bulunduğu konuları aklımda tutacak değilim herhalde ki sana buraya mesaji yazayım. Baktığım konularda yazdığın tüm mesajlar bildiğin büyük gibi konuşmaya çalışan ergen üslubu ile yazılmış. Ben senin yazdığın tüm mesajlar boş diyorum sen hangi mesajim boş diye mesajı at diyorsun. Ulan bir insan bu kadar eğitilmez olur mu? Karı gibi aynı şeyi yazmak bir yana karı gibi "sen insanların dinini aşağılıyorsun" diye bir söz söyleyip 1 saattir arkasını dolduramayacağını bildiğin için o konuya hiç gitmiyorsun. Şu an ekran karşısında nasıl bir kudurgunlukla hızlı hızlı yazdığını, nasıl bir surat ifadenin olduğunu çok merak ediyorum.😀
şah mat oldum sanırım

Ergenlerin bir konu üzerinden diyecek laf bulamadıkları zaman kullandığı enteresan ve düşük zeka gerektiren bir karttır bu. Birde aynen kanka diye saçmala.
Ay kıyamam bir de ciddi mi sanmıştın piyon miyon diyorsun :(

Uygunsuz davranış
Ay kıyamam bir de ciddi mi sanmıştın piyon miyon diyorsun :(
Ciddi aldığımı düşünecek kadar g*rizekalıymışsın. 13 yaşındaki veletlerde böyle karşısındakini aşağılamaya çalışmaya çalışıyor. Hemen sanada basim engeli ergen yavrum.

forumda ciddi bir böcek sorunu var donanım forumumu dinsiz mekanımı ben bilmiyorum
he gülüm öldüğünde görüşürüz banane

Bu argümanı da çürütelim.
Buradaki tefsiri dikkatli bir şekilde okumak lazım, burada kesmenin gücü kesmek olduğu anlaşılıyor.

Ciddi aldığımı düşünecek kadar g*rizekalıymışsın. 13 yaşındaki veletlerde böyle karşısındakini aşağılamaya çalışmaya çalışıyor. Hemen sanada basim engeli ergen yavrum.
sen engeli basana kadar forum sana basmış engeli

forumda ciddi bir böcek sorunu var donanım forumumu dinsiz mekanımı ben bilmiyorum
he gülüm öldüğünde görüşürüz banane
Hocam bana böcek, geri zekalı, cehennemde yanacaksın dediğinizde benim açımdan bir şey değişmiyor. Sizin ne düşündüğünüzü de anlamıyorum. Hiçbir yere varmıyor.

Aydınlatacak kadar dinine hakim ve cümle kurabilecek yaşta biri yok mu burada? Konu din doğru mu yanlış mı bile değil. Biri diyor ki burada allah bana x demiş ben onu yaparım diğeri de hayır y demiş. Sonra biri çıkıp diğerine sen böceksin diye argüman sunuyor. Anlamlardan biri sizi neden dinden çıkarıyor bir probleminiz mi var ayetlerle ?

Gelmiş hâlâ şurdaki bir yerde şöyle bir adamın biri şöyle yazmış diye Türkçe meal atıyor. Çeviride gelen diğer anlamlar Türkçe ile ilgili zaten. Sizin semantik anlayışınız aşırı garip kaçıyor bu konuda. Örnek olarak
- gel şu çalıntı parayı kırışalım
- hayır ben elimi kirletmek istemiyorum
demiş birinin diyaloğunu Almancaya çevirmek istediğinizde kirletme fiilini kullanamazsın. Çünkü bu fiil o fiil değil. Mikrop kapar diye dokunmak istemiyorum demediğini biliyoruz. Ya da soruyu soranın oturup paraları buruşturmaktan bahsetmediğini de biliyoruz. Burada bunu kavrayabiliyorsunuz da bu cümle tersten önünüze sunulduğunda, yani Almanca'dan çeviri bir kitap okurken bu cümleyi görmüş olsanız acaba mikroptan mı korkuyor ya? Bizim dilimizde o anlama da geliyor demezsin. Literal çeviri olmaz.

Söz konusu ayette de "elinde oynatmak" gibi güçten çevrilen el geçmiyor. O el sadece "yad" yani direkt "el" - "the hand" gibi kullanılır. "Ellerini" anlamı çoğulla verilir ve bu fiziksel olarak beden uzantısı el anlamına gelir. Türkçe ile benzer aslında burada yani. Nasıl elinde oynatmış onu dediğinde bir deyim oluyor ama ellerinde oynatmış onu dediğinde elde tespih gibi bir cisimi oynatmak anlamına geliyor, aynısı. Zaten "hadd" uygulanan cezalarda kullanılır. Bizim ceza hukukundaki "x ile cezalandırılır" ifadesinin dengidir. Burada ona kötü davranın gibi bir ifade kullanılamaz hadd ile. Çünkü o an uygulanabilir olması gerekir.

Burada siz çıkıp bu ayet elini kesici aletle kesmekten bahsediyor diyenlere din düşmanı derseniz inandığınız dinde azınlık olan siz oluyorsunuz. Siz ne kadar isteseniz de "Modernist, New-age Türk İslam Formu" diye bir mezhep yok maalesef. Bugün bu kitabı kendi anadilinde okuyan hiçbir insan çıkıp "burada elini kesmekten bahsediyor olamaz ya" demiyorken size ne oluyor?

Peygamber uygulatırken mesela sizi durduran nedir? Buradaki tutarsızlığı bizim tarafımızda aydınlatmak için bir cevaba ihtiyacımız var. Peygamber ayeti yanlış mı yorumlamıştır? Ya da sizin anladığınız gibi anlayıp, o şekilde uygulatıp tüm külliyata yanlış mı girmiştir? Çünkü peygamberin çocuklarından, karısından, namazı kılışına, abdest alışına bugün kurandan geldiğine inandığınız neredeyse her şeyle aynı kaynaktan geliyor bu bilgi. Yok ya peygamber öyle şey yapmaz benim aklıma yatmıyor bence bunun olması islamın yanlış olduğunu gösterir diyorsanız -ki agresif tutumunuz bunu gösteriyor- kaynağını şüpheli addettiğinizde peygamberin Medine'de doğduğu bile şüpheli oluyor. Hatta Mekke'de en az bir kere bulunmuş, Allah ile görüşmüş ve en az bir kere evlilik yapmış adamın biri olduğu dışında hiçbir bilgimiz olmadığı anlamına gelir. Siz çıkıp derseniz ki evet durum böyle diğer her şey şüpheli bu da bir cevaptır zaten. Kimse sizi tutup zorla islami tarih kaynaklarına nasıl şüpheci yaklaşıyorsun sen dinsiz böceksin, senin inancın yarım, cehennemde görüşürüz hahaha diye aşağılamaz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,182,439
Üyeler
187,677
Son üye
metekut
Geri