Bilgisayar yükseltme tavsiye

grant

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
131
Merhabalar mevcut bileşenler
i3 10100f
8gb XPG 3200mhz cl16
Rx 550 4gb OC
550 watt markasını bilmediğim PSU
MSI h510m-a pro LGA1200

Şuan ram ve hafıza arttırmak önceliğim değil. Anakart ve işlemci düşünüyordum ancak dedim sadece işlemci değişsem sonra diğerlerini zamanla hallederim falan intel işlemciler fiyatları çok gereksiz pahalı geldi yani soket değişip amd geçmek daha mantıklı geldi önerilere açığım.

Bütçe ne kadar hocam? İkinci el AM4 yapılabilir.

Bütçe ne kadar hocam? İkinci el AM4 yapılabilir.
Şuan ram fiyatları çok stabil değil ondan dolayı bütçe olarak işlemci anakart değişmeye vermeyi düşünüyorum r5 5600 yeterli olur mu bilemedim. Max 8-9k 'a çıkabilirim ancak bu değişiklikler ile PSU'da değişmesi gerekir mi bilmiyorum.

Şuan ram fiyatları çok stabil değil ondan dolayı bütçe olarak işlemci anakart değişmeye vermeyi düşünüyorum r5 5600 yeterli olur mu bilemedim. Max 8-9k 'a çıkabilirim ancak bu değişiklikler ile PSU'da değişmesi gerekir mi bilmiyorum.
PSU markasına göre değişir hocam, ben 7500F ve 5600XT sistemde 450w kullanıyorum :)

R5 5600 yeterli olur fazlasıyla, ikinci elde 3000tlye bulunuyor. Anakart olarak B450 falan alınır anakart piyasasına çok hakim değilim. Bendeki gibi bir kart alırsanız 5k civarı, bütçeyi aşıyor ama elinizdeki eskileri satıp üzerine 8-9k ekleyecekseniz bulursunuz yine de.

PSU markasına göre değişir hocam, ben 7500F ve 5600XT sistemde 450w kullanıyorum :)

R5 5600 yeterli olur fazlasıyla, ikinci elde 3000tlye bulunuyor. Anakart olarak B450 falan alınır anakart piyasasına çok hakim değilim. Bendeki gibi bir kart alırsanız 5k civarı, bütçeyi aşıyor ama elinizdeki eskileri satıp üzerine 8-9k ekleyecekseniz bulursunuz yine de.
5600'ları 4'ten aşşağıya satmıyorlar sıfırı zaten 5300

• İnanılmaz
Reaksiyonlar: Styx
@Abdullah Hacıgül geçen haftaki 2. el sistem toplama videosuyla öyle bir hypeladı ki, R5 5600'ler ateş pahası oldu bir anda :hoba:

Ne yapsak beklesek mi bu ram fiyatları bir düşse zaten daha güzel olur ancak gidişat gidişat değil gibi :D Nvidia yerinde durmuyorki.
Valla düşeceğinin bir garantisi olsa bekleyelim de yok babacım hiç öyle bir vibe vermiyor piyasa.

Geri