6700xtden rtx 5060a gecılır mı

ssdyı yuk altına nasıl sokabılırım hocam hız testı yapsam yük altına sokmuş olurmuyum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ben 9600 aldım hocam satarken kar amacım yok da o 1600 lıra fena zoruma gıder red devıl ıcı acılmamıs 1200 rpmlerde 80 hotspot gecıyor hocam kutulu faturalı
valla reis bazen alırken kar etmek gerekiyo. kabullenmek lazım. 8 in altına inme. 9 çok iyi 8500 ideal ona göre ver

valla reis bazen alırken kar etmek gerekiyo. kabullenmek lazım. 8 in altına inme. 9 çok iyi 8500 ideal ona göre ver
hocam dedıgım gıbı amacım kar etmek değil hakkı olan parayı almak 8bıne xfx modellerını baksınlar

hayır hocam hıcbırsey degıstırmedım mesajların bırınde de yazmıstım hatta bılmeden degıstırdıgım bır ayar varsa herseyı stoga cektım dıye aynı sıstem hersey aynı ssd ram ıslemcı 6800xt de kullandım bu sıstemde onda da boyle bısı yokru

agı al218 hocam varmı herhangı bır destegı ya da guncellemesı falan

ve hız testı boyunca da 37 derrece de kaldı oyun testınıde yarın yapabılırım
Isılarda sorun yok, SSD'nin orta segment bir kontrolcüsü var, DRAM'li ve 3D TLC NAND kullanıyor bu SSD'den -eğer çakma falan değilse- kaynaklı olması zor bir ihtimal. Ama her ne kadar gen 3 SSD olsa bile yükte bile 37 derece olması garip geldi, kendi kullandığım soğutuculu SSD bile boşta 43 derece.

Isılarda sorun yok, SSD'nin orta segment bir kontrolcüsü var, DRAM'li ve 3D TLC NAND kullanıyor bu SSD'den -eğer çakma falan değilse- kaynaklı olması zor bir ihtimal. Ama her ne kadar gen 3 SSD olsa bile yükte bile 37 derece olması garip geldi, kendi kullandığım soğutuculu SSD bile boşta 43 derece.
bunu da kendılıgnden sogutucusu var hocam ustunde agı yazıyor 37 derece olmasında sorun neden var anlamadım

Sorun demedim garip geldi sadece. Soğutucudan kastım ince plaka değil anakartın soğutucusu mu takılı üzerinde?
Hayir hocam fotoğraf atayim hemen

17683184799628032502180400998383.webp

Belli oluyor hocam boyle

Gayet iyi bir soğutucusu da varmış. SSD'den kaynaklı bir sorun olma ihtimali çok zor. Ekran kartı belleğinin sıcaklığını kontrol eder misin hocam son olarak

Gayet iyi bir soğutucusu da varmış. SSD'den kaynaklı bir sorun olma ihtimali çok zor. Ekran kartı belleğinin sıcaklığını kontrol eder misin hocam son olarak
Suan occt vram testini baslattim biraz zaman gecsin hw infodan atacagim degerleri

hocam bu arada hw ınfoda ssd stres testı buldum 45 derece suan yenı baslatttım

Suan occt vram testini baslattim biraz zaman gecsin hw infodan atacagim degerleri

hocam bu arada hw ınfoda ssd stres testı buldum 45 derece suan yenı baslatttım
3 4 dk de 50 derece hocam

Son düzenleme:
hocalarım tamam haklısın gecılmez bende bılıyorumkı mantıkısz ama sımdı soyle bır sıkıntım var oyun fark etmeksızın oyun ssdye kurulu olmasına ragmen dokular golgeler textureler hepsı ben yanlarına gıtmedıgım surece yuklenıyorum 2 tane bunun konusunu actım kımseden mantıklı bırsey cıkmadı kartı 3070ti da 5060 da 6700xt ile cok fark olmayan kartlar
sorunun neyden kaynaklı oldugnu bulamıyorum o yuzden bu fıkre kapıldım
Hocam Soylediginiz Seyin Ekran karti ile alakasi yo kdiyebilirim yani %1-3 ihtimal belki yani Tabi Ekran karti'na ihtiyac duyan bir islem dokularin yuklenmesi vs. ama Bu daha cok oyunla alakali bir problem hatta uzaktaki nesnelerin yuklenmesi aslinda Islemcinin bir islemi sonra ekran kartina devrediyor yani bana kalirsa muhtemelen eger %1-3 ihgtimale denk geldiyseniz yani ekran kartiylada alakaliysada sebebi Yaptiginiz bir ayar veya benzeri bir seydir donanim ile dediginiz gibi bir sorun olusacagini dusunuyorum

Bu yuzden acaba daha detayli bir inceleme yapmam icin acaba msi after burneri acip Bir oyunda 1-2 dk'lik bir videeo cekip (oyun ayarlariniz da videonun icinde gostermeyi unutmadan) Ayrica Ekstra olarak oyunu durdurup gorev yoneticisini acip performans kisminida 20 sn gostermeyide unutmayin videoda vs...

Hocam Soylediginiz Seyin Ekran karti ile alakasi yo kdiyebilirim yani %1-3 ihtimal belki yani Tabi Ekran karti'na ihtiyac duyan bir islem dokularin yuklenmesi vs. ama Bu daha cok oyunla alakali bir problem hatta uzaktaki nesnelerin yuklenmesi aslinda Islemcinin bir islemi sonra ekran kartina devrediyor yani bana kalirsa muhtemelen eger %1-3 ihgtimale denk geldiyseniz yani ekran kartiylada alakaliysada sebebi Yaptiginiz bir ayar veya benzeri bir seydir donanim ile dediginiz gibi bir sorun olusacagini dusunuyorum

Bu yuzden acaba daha detayli bir inceleme yapmam icin acaba msi after burneri acip Bir oyunda 1-2 dk'lik bir videeo cekip (oyun ayarlariniz da videonun icinde gostermeyi unutmadan) bir yere yukleyip linkini paylasabilrimisiniz
hocam oyunlarım suan yuklu degıl ama cyberpunk da vıdeolarım var onun lınkını paylasabılırım ama onunda kalıtesı cok kotu hocam en ıyısı yarın cekıp atmam daha ıyı olucaktır

vramlerde boyle hocam
Ek Açıklama 2026-01-13 185545.webp

Bu yuzden acaba daha detayli bir inceleme yapmam icin acaba msi after burneri acip Bir oyunda 1-2 dk'lik bir videeo cekip (oyun ayarlariniz da videonun icinde gostermeyi unutmadan) Ayrica Ekstra olarak oyunu durdurup gorev yoneticisini acip performans kisminida 20 sn gostermeyide unutmayin videoda vs...
forest yukleyıp hemen deneybılırım hocam dedıgnız seyı

hocam oyunlarım suan yuklu degıl ama cyberpunk da vıdeolarım var onun lınkını paylasabılırım ama onunda kalıtesı cok kotu hocam en ıyısı yarın cekıp atmam daha ıyı olucaktır

vramlerde boyle hocam Alıntıyı görüntüle

forest yukleyıp hemen deneybılırım hocam dedıgnız seyı
Yani oda olur ama varsa daha agir ve yeni bir oyun daha iyi olabilir forest'a kiyasla ama neyse oda olur hocam ayrica cyberpunk videosu var demsitiniz ondua eklerseniz guzel olur (ayrica msi after burner ayarlayip onu acmayi unutmayin

Ekstra Olarak Okudum konunun hepsini biri DDU yu sifirladiniz mi dediginde 10 kere format attim falan demissiniz DDU'nun format olamadigini format atsaniz bile bir sey degismedigini biliyorsunuz degil mi ? DDU direk ekran kartinin icindeki driver'i en temiz sekilde kaldirmaniza ve bu sayede temiz bir driver kurulumu yapmaniza olanak taniyan bir arac format ile ilgisi yok

Hayir hocam fotoğraf atayim hemen

Alıntıyı görüntüle
Belli oluyor hocam boyle
Son olarak bunu merak ettim neden Agi yazisinin ustundeki vida girisi yerinde ip var hoicam yada ben mi yanlsi goruyorum cok bulanik cunku resim

Hocam onlar sana vermiyorsa sen onlara ekran kartını verip test ettirme imkanın var mı ?

Yani oda olur ama varsa daha agir ve yeni bir oyun daha iyi olabilir forest'a kiyasla ama neyse oda olur hocam ayrica cyberpunk videosu var demsitiniz ondua eklerseniz guzel olur (ayrica msi after burner ayarlayip onu acmayi unutmayin

Ekstra Olarak Okudum konunun hepsini biri DDU yu sifirladiniz mi dediginde 10 kere format attim falan demissiniz DDU'nun format olamadigini format atsaniz bile bir sey degismedigini biliyorsunuz degil mi ? DDU direk ekran kartinin icindeki driver'i en temiz sekilde kaldirmaniza ve bu sayede temiz bir driver kurulumu yapmaniza olanak taniyan bir arac format ile ilgisi yok

Son olarak bunu merak ettim neden Agi yazisinin ustundeki vida girisi yerinde ip var hoicam yada ben mi yanlsi goruyorum cok bulanik cunku resim
ddunun ne ıse yaradıgnı bılıyorum evet hocam ve ddu ıle kaldırıp kurdum drıverı yıne ıse yaramdı cyberpunk vıdeosu sımdı ızleyınce bulanık hocam ızlesenızde anlamazsın pc de suan hıcbır oyun yok yuklerım anca geceye ıner yanı sabaha kalmıs olur sabah ta guncellemıs olurum

ip onusuna gelıcek olursak ıp degıl hocam o asus da vıda yerıne plastık tıpa gıbı bısey koymus ssdyı oyle montajlanması ıcın ıp değil yoksa

Geri