144hz aldığım monitör 120 hzde çalışıyor

m3tad0r

80+
Reaksiyon skoru
10
Bu aslında şuan yaşanan bir olay değil şu an kullandığım monitörümü 144hz diye almıştım ve 120hz oluyordu. Açıkçası çokta önemsememiştim çünkü fark yoktu ancak şimdi yeni bir monitör alacağım ve 240hz alacağım için aynı sorunun yaşanmasını istemiyorum. Bunun neden olduğu ile alakalı fikir sahibi olan var mı(şu an monitör üretimden kaldırılmış o yüzden modelini yazamıyorum)

Kutudan başka bir kablo çıktı mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Display Port diye bir kablo olması lazım. Ekran Kartının display port desteği varsa o kablo ile kullanman lazım.

Kutudan başka bir kablo çıktı mı?

Display Port diye bir kablo olması lazım. Ekran Kartının display port desteği varsa o kablo ile kullanman lazım.
açıkcası hatırlamıyorum ama şu an baktığımda sadece 2 kablo bağlı monitöre bir tanesi hdmi diğeri ne bilmiyorum ama sanırım prize takılı

açıkcası hatırlamıyorum ama şu an baktığımda sadece 2 kablo bağlı monitöre bir tanesi hdmi diğeri ne bilmiyorum ama sanırım prize takılı
emin olmak istediğim bu monitörden çıkan kabloları doğru taktığımda 240 hz alacak mıyım

hocam teknoloji çağındayız yapmayın insan bir merak etmez mi niye 120hz diye :D

Dostum monitörün kutusu durmuyor mu?
5 yıl demişim ama 6 yıl geçti aldığımdan beridir durmadığından eminim

hocam teknoloji çağındayız yapmayın insan bir merak etmez mi niye 120hz diye :D
o zamanlar 14 yaşındaydım sanırım hiçbirşey bilmeden valo cs falan oynuyodum 20hzden zarar gelmez diye de hiç merak etmedim niye 144hz vermiyor diye ama evet keşke dikkat etseymişim

HDMİ genelde 120 hz'e kadar destekler. Belli sürümlerde daha yukarı da çıkıyor ama onun için hem monitörün hdmi çıkışının desteklemesi hem kablonun desteklemesi gerekir. Yeni alacağın monitörü Display Port ile kullanırsan 240 hz alırsın.

Bu aslında şuan yaşanan bir olay değil şu an kullandığım monitörümü 144hz diye almıştım ve 120hz oluyordu. Açıkçası çokta önemsememiştim çünkü fark yoktu ancak şimdi yeni bir monitör alacağım ve 240hz alacağım için aynı sorunun yaşanmasını istemiyorum. Bunun neden olduğu ile alakalı fikir sahibi olan var mı(şu an monitör üretimden kaldırılmış o yüzden modelini yazamıyorum)
Ekran kartın destekliyor mu emin ol.

Uyku modu ve ekran kapatma ayarı da bazen Hz ve renk ayarını bozabiliyor. Ayrıca değişken yenileme hızı açıksa onu da kapatın. Display Port kullanırken aynı sorunu yaşadım. Enerji önerileri vb. uyguladıysanız da açmış olabilir. İlk defa Windows 11'de ekranı kapatma ve uyku modlarında böyle bir sorun yaşadım. Bu modlardan çıkınca RGB renk ayarım bozuluyordu. Ayrıca bazen Hz 144 veya 120 çektiği oluyordu.

2026-01-13_21-53.webp

2026-01-13_21-52.webp

Bir de bazı monitörler 144-165-180 Hz gibi son değerlerini OC ile de sunabiliyor. Bu tarz monitörleri yazılımsal olarak Windows algılamadığından kendi ham verisine çekebiliyor. Bu tarz şeyler için de yukarıdaki ayarları kontrol edin. Otomatik Hz karışacak her ayarı kapatın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,185,327
Üyeler
188,075
Son üye
ruzgargates
Geri