Pc alacağım yardımcı olun lütfen teşekkürler

Hocam bu sistem çok iyi zaten. Tek sorun anakartın giriş seviyesi olması bu sisteme olmamış. 4.5 daha ekleyip ASUS Prime B850M-K geçerseniz tadından yenmez. Hem A serisinden B serisine segment atlarsınız hem de 6. nesilden 8. nesile daha yeni bir anakarta dolayısıyla daha uzun ömürlü bir sisteme sahip olursunuz.

Hocam bu sistem çok iyi zaten. Tek sorun anakartın giriş seviyesi olması bu sisteme olmamış. 4.5 daha ekleyip ASUS Prime B850M-K geçerseniz tadından yenmez. Hem A serisinden B serisine segment atlarsınız hem de 6. nesilden 8. nesile daha yeni bir anakarta dolayısıyla daha uzun ömürlü bir sisteme sahip olursunuz.
Kart 8gb hocam ne kadar uzun ömürlü olabilir.

Aklımda şuan bu sistem var önerileriniz nelerdir ve bu fiyatlarda daha güzel alternatif varmıdır
hocam valla biraz daha koyup şu şekilde alırsanız çok iyi olur hem b serisi anakart hemde gpu vramı 16 harika olur açıkçası fiyat 52 oluyor ama almışken böyle alın derim
1768392418716.webp

anakart gigabyte b840
ekran kartı 5060 ti 16 yap yeter
bide işlemci için kule tipi alabilirsin

Ekran kartını zaten 16 GB da çıkarmayı düşünüyordum ama işlemciyi çıkarmayı pek istemiyorum Çünkü bütçem aşıyor anakartıda GB b840 M mi alayım

Kart 8gb hocam ne kadar uzun ömürlü olabilir.
8GB 1080p için yeterli hatta 1440p'de bile bir süre yeter ama anakart baya giriş seviyesi o yüzden öyle dedim biri 6+2+1 fazlı biri 8+2+1 fazlı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekran kartını zaten 16 GB da çıkarmayı düşünüyordum ama işlemciyi çıkarmayı pek istemiyorum Çünkü bütçem aşıyor anakartıda GB b840 M mi alayım
fiyat performans için en iyisi o uzun ömür için en iyisi b850m. Seçim sizin.

1440p'de bile bir süre yeter
Yok artık. GTA San Andreas falan mı oynuyorsunuz hocam nasıl yetiyor 8GB. Benim kart 6GB, sürekli bas bas bağırıyor VRAM fullde. 12 Aşağısı kabul edilemez artık. İstisnalar hariç, ikinci el vs. alınabilir ama bugün sıfır olarak 8GB kart alıp beni 3-5 sene götürsün demek çok saçma olur.

Ayrıca 2 faz fazla olacak diye o kadar para vermek mantıklı mı, B840'ın A620'den ne farkı var doğru düzgün? Birisi giriş seviyesi A, diğeri giriş seviyesi B.

Yok artık. GTA San Andreas falan mı oynuyorsunuz hocam nasıl yetiyor 8GB. Benim kart 6GB, sürekli bas bas bağırıyor VRAM fullde. 12 Aşağısı kabul edilemez artık. İstisnalar hariç, ikinci el vs. alınabilir ama bugün sıfır olarak 8GB kart alıp beni 3-5 sene götürsün demek çok saçma olur.

Ayrıca 2 faz fazla olacak diye o kadar para vermek mantıklı mı, B840'ın A620'den ne farkı var doğru düzgün? Birisi giriş seviyesi A, diğeri giriş seviyesi B.
Akımı 6 değil 8 faza dağıtıyor dolayısıyla daha stabil ve kararlı. PCI-e 5.0 var ilerde alacağı bir ssd veya RAM'de PCI-e 4.0'a göre 2 kat daha hızlı çalıştırabilecek ve DDR5 8400MHz'e kadar RAM desteği piyasada tam performans alamayacağı RAM yok.

Akımı 6 değil 8 faza dağıtıyor dolayısıyla daha stabil ve kararlı. PCI-e 5.0 var ilerde alacağı bir ssd veya RAM'de PCI-e 4.0'a göre 2 kat daha hızlı çalıştırabilecek ve DDR5 8400MHz'e kadar RAM desteği piyasada tam performans alamayacağı RAM yok.
Siz de biliyorsunuz en stabil ramlerin 6000MHz CL30 olduğunu, kimsenin 7-8K MHz ram kullandığı yok. En ucuz Gen 5 SSD zaten anakart parası, içerik üretici vs. değilse sürekli büyük boyutlu dosya aktarımları yapmıyorsa kim neden gen5 hızına ihtiyaç duysun?. Sizin öneriler bence biraz ezbere dayalı, ben son kullanıcının bütçesini düşünüp ne işine yarayacaksa ona yönelik öneride bulunmaya çalışıyorum. Günün sonunda çoğumuz günde birkaç saat oyun oynayıp kafa dağıtmaya çalışan insanlarız.

1768394918139.webp

hocalar böyle bir şey yapsak 65k ya alınır mı? ekran kartına güvenemiyorum ama markayı cok bilmem bide işlemciyi 7800x3d yapsammı

Alıntıyı görüntüle
hocalar böyle bir şey yapsak 65k ya alınır mı? ekran kartına güvenemiyorum ama markayı cok bilmem bide işlemciyi 7800x3d yapsammı
1-2 gün önce 51-52k civarına 5070 sistem satıldı. Zorlasanız 9070XT sistem bulursunuz o paralara. FPS oyuncusu musunuz, ne amaçla kullanacaksınız ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,182,564
Üyeler
187,701
Son üye
drxrtg1388
Geri