Bende inno marka 5070ti ile xfx 9070xt arasında gidip geliyorum karar veremedim
Geçtiğimiz hafta 4070 Ti Super kartımın garantisi bittiği için krizden önce bir model değişikliği yapayım diye üç yıl garantisi ve uygun fiyatı sebebiyle Gigabyte RX 9070 aldım. Ne yalan söyleyeyim performansına ve verimliliğine çok şaşırdım. Kart sessiz, serin ve 4K'da tatmin edici bir performans sunuyor. Bütçesini düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim. Baya bir kurcaladım, undervolt yaptım, testler yaptım, oyunlar oynadım ve fiyatının hakkını en çok veren seri olduğunu düşünüyorum. Bu arada bana maliyeti 24 bin liraydı, o yüzden şans vermek istemiştim.
Fakat ben Nvidia konforuna çok alışmışım. Oyunu aç, DLSS aç, ihtiyaç varsa FG aktif et ve oyna...
Amd tarafında FSR desteği Nvidia gibi geriye dönük şekilde güncellenmiyor sanırım, çünkü oynadığım birçok oyunda güncel FSR sürümleri ve FG yok. FSR 3 ve 4 görüntüde bozulma olayını aşmış gibi görünüyor olsa da daha önceki sürümlerde bulanıklık ve bozulmalar fark edilebilir hale geliyor.
Örnek vermek gerekirse kaç senelik Metro Exodus Enhanced'de 60 fps üzeri bir değerde performans alabilmek için RT'yi en düşüğe çekip ayarları da biraz kısmam gerekti çünkü oyunda FSR yok.
Sırf bu yüzden 40 bin lira altına mal olacak şekilde 5070 Ti görünce dayanamayıp satın aldım.
Ha 4070 Ti Super'i değiştirmesem olmaz mıydı? Olurdu, kart hala taş gibi ama garantisi bittiği için olası bir arıza durumunda sıfırdan kart almaya çalışmaktansa değerinde elden çıkarıp iki yıl kafam rahat kullanmak daha mantıklı geldi.