Hayat çok garip bir şey hepimiz sonunda *leceğiz

The Melih

80+
Reaksiyon skoru
7
Biraz düşündüm 100 sene sonra kimse beni bilmeyecek (eğer önemli bir buluş vb. bir şey yapmamışsam) belki de kimsesizler mezarlığında olacağım ve kimse beni bilmeyecek belki malum bir olay olacak ve toprağa karışacağım seneler sonra beni rastgele bir yerde iskelet olarak bulacaklar, yani sadede gelmem gerekirse aslında önemli olanlar insanlığa kazandırdıklarım, anılar, arkadaşlar ve anın tadını çıkarmak kim olursam olayım sonum toprakta bitiyor. Dostlar demeye çalıştığım aslında bu dünya çok kısa birisini üzmenin veya bir şeye sabaha kadar üzülmenin hiçbir anlamı yok, tek önemli olan şey hayattan keyif alıp, mutlu olmaktır bence öpüyorum sizi <3

katılıyorum. insanlar sonsuza kadar yaşayacakmış gibi davranıyorlar. ben öl*m* iyice zihnime kazımaya, unutmamaya çalışıyorum. biraz nihilizme kaydım bu süreçte ama sonuç ne olursa olsun ona çıkıyor zaten. birileriyle laf dalaşı yapmak yerine sakin olup anlamaya çalışmak önemli. kibir, ego, bencillik, kötülük gerçekten çok arttı. her yer toksik insanla dolmaya başladı. incelik yapanlara, nezaket gösterenlere acınacak gözle bakmaya başladılar. olan yine empatisi yüksek insanlara oluyor. maksimum 50 sene yaşayacağız değmez. öpüldün <3

Kardeşim eksik olma ama gündelik hayatta şu varoluş krizlerini dengele bence.

Biraz düşündüm 100 sene sonra kimse beni bilmeyecek (eğer önemli bir buluş vb. bir şey yapmamışsam) belki de kimsesizler mezarlığında olacağım ve kimse beni bilmeyecek belki malum bir olay olacak ve toprağa karışacağım seneler sonra beni rastgele bir yerde iskelet olarak bulacaklar, yani sadede gelmem gerekirse aslında önemli olanlar insanlığa kazandırdıklarım, anılar, arkadaşlar ve anın tadını çıkarmak kim olursam olayım sonum toprakta bitiyor. Dostlar demeye çalıştığım aslında bu dünya çok kısa birisini üzmenin veya bir şeye sabaha kadar üzülmenin hiçbir anlamı yok, tek önemli olan şey hayattan keyif alıp, mutlu olmaktır bence öpüyorum sizi <3
Kesinlikle katılıyorum bende öpim bitene seni 😚

saldım çayıra mevlam kayıra deyip veya anı yaşa, zevkine bak sadece dersen hem bu hayat sana çok kazık atar hem de her önüne gelen seni aldatmaya, kandırmaya çalışır... Hayat bir mücadeledir, bu Atartürk ün bir sözüdür, bana inanmayabilirsin belki Atatürk inandırıcı veya düşündürücü gelebilir diye belirtmek istedim.

Ölme Kıymetli Dostum. Hayatın anlamı yaşam savaşı vermektir.
Eğer yaşamak için çabalarsan yeni boyutta doğarsın nasıl ki Baba ve anne vücudunda savaşıp diğer elemanlardan hızlı oldun. Diğerleri öldü ve hiç hatırlanmayacaklar, ama sen boyut atladın 70 yıl yaşam zamanı kazandın oysa ki mikroskobik boyuttayken 1 haftalık ömrün varken. Anne baba vücudu bizim için evren iken.

İnanması zor olsa bile Evrenimiz de bir canlının vücudu olabilir. Durmadan genişlemesi o canlının büyümesi gelişmesi demektir.
Üzerinde olduğumuz dünya canlının yumurtalığı olabilir.

+ olarak kara deliklerden geçerek dünya boyutuna geldik.
Evrende de Kara Delik var

Başka açıklaması olurmu bunun?

Bu adam aşmış.

Fazla takma kafayı yersin. Bir bilgisayar gibiyiz bozulana kadar çalışıyoruz bozulunca tamir bazen ise hiç çalışamayacak hale geliyoruz ölüyoruz. İyi yani Geberince bunu düşünecek beynimiz çalışmıyor olacak. Fişi çekilmiş bilgisayar gibi. Keşke kendi yaşamımıza karar verecek kadar özgür olsak. Nedene zorla istemediğimiz halde yasatiliyoruz.

5 dakika sonra hayatta olacağımızın garantisi yok. Sosyal medyada sövelim devlet liderlerine ne olacak ki? Dene istersen

Ya öleceğimizi garanti biliyoruz, burası cepte :)

Doğdumuzu da biliyoruz, bu da cepte :)

Bu iki durumu da biz yapamıyoruz, kararını veremiyoruz, hatta afedersiniz, sıçmaya bile nefsimiz karar veriyor, biz sadece uyguluyoruz 🤣

Öyle ise kesin bi şey var, biz bir bok değiliz, bi halta tek başımıza yaramayız...

Soru şu: Öyle ise tüm bunlar nasıl gerçekleşiyor veya kim yapıyor? Bizimle kim oynuyor 😁 Eğer bu sorunun bir cevabı varsa o kişi bizim ağzımıza sıçar en argo tabirle, eğer istediklerini yapmaz isek :) Benim mantık mecburen yusuf yusuf bu sonuca her defasında demir atar. Yani öldükten sonra bir hesap vakti düşünülmeli ciddi ciddi, varsa eyvah 😆

Garip bir durum yok. Doğal bir olay. Hepimiz öleceğiz. Bazılarımız ölüyor olsaydı, o zaman garip olurdu.

Geri