İncehesap? Yurtiçi kargo? Suç kimde, hakkımı nasıl aramam gerek?

Yapılacak işlem kargo tutanağı tutulup ürünün iade edilmesi idi. Yasal süre ücret iadesi için 14 günü geçmeyecek şekilde olmalı. Fakat bir üst model istemek nedir, bu nasıl bir şark kurnazlığı anlamıyorum? Hangi yasaya hangi hakka dayanarak çizgiyi aşıyorsunuz anlamak güç. İyi ki sizin gibilerin başına geliyor demekte bana hak sanırım. Çizgiyi aştığımı düşünüyorsan eğer haklısın knk <3

Merhaba arkadaşlar,

9 Ocak tarihinde İncehesap üzerinden bir ekran kartı satın aldım. Süreç normal ilerlerken, 12 Ocak sabahı saat 08:00 - 09:00 sularında Yurtiçi Kargo şubesinden şahsi bir numara aracılığıyla arandım. Görevli ile aramızda geçen diyalog şu şekildedir:

• Kargo Görevlisi: "Merhaba, Yurtiçi Kargo şubesinden arıyorum. Paketinizde sanırım ekran kartı var?"
  • Ben: "Merhaba, evet doğrudur. Bir sorun mu var?"
  • Kargo Görevlisi: "Paketiniz biraz ıslanmış, gelip kontrol etmek isteyebilirsiniz. Ona göre işlem yapalım."
Teslimat günü 13 Ocak olan paketim için 12 Ocak'ta şubeye gittim. Paketin durumunu görünce teslim almayacağımı belirttim. Eş zamanlı olarak İncehesap müşteri hizmetleriyle görüştüm; kendileri de ürünü teslim almamam gerektiğini, ürün kendilerine ulaştığında yeni ürün çıkışı yapılacağını teyit ettiler.

Bugün itibarıyla (19 Ocak) üzerinden 10 gün geçmesine rağmen hala somut bir adım atılmış değil. Şube personeli, tahmini teslim tarihinin 20 Ocak görünmesi sebebiyle paketin iade sürecine girip girmeyeceği konusunda kesin bir bilgi veremiyor. 10 gündür ekran kartım olmadığı için mağduriyet yaşamaktayım.

İncehesap müşteri hizmetlerine bu mağduriyetin giderilmesi adına bir üst model değişimi talep ettiğimi ilettim. Beni teknik ekibe yönlendirerek destek talebi açmamı istediler. Ancak açtığım destek talebine "Müşteri hizmetlerini arayın" şeklinde bir yanıt aldım. Tekrar aradığımda ise telefondaki yetkili, teknik ekiple sesli görüşemeyeceğimi, tekrar talep açmam gerektiğini söyledi. Açtığım son talebe ise sadece "Ürününüz henüz elimize ulaşmamıştır" şeklinde, çözümden uzak bir yanıt geldi.

Şu an ne olumlu ne de olumsuz net bir cevap alabiliyorum. Benzer bir olay yaşayan var mı? Nasıl bir aksiyon almalıyım, yoksa sadece sessizce beklemeli miyim?
Konu dışı ama sistem yakıyor hocam hayırlı olsun inşallah

Hocam burada ki sorun ürünün kutusunun ıslanması ve kargoyu teslim almaman iade edilir ve sana aynı ürün verilir adamlar sana niye bi tık üstünü versin kargoda böyle şeyler olur o da senin başına gelmiş kargodan iade işlemi başlatılır ve aynı ürün sana gönderilir.

Şu durum olsa anlayabilirim. Talep ettiğiniz ekran kartının aynı ürününden ellerinde yoktur. Aldığınız zamanki fiyatı ile değişim yapılacağı zamandaki fiyatı arasında bir üst model olabilecek veya aradaki farkın yarısı kadar bir fiyat farkı olmuştur. Bir üst model talep edilebilir. Ama şuan ortada böyle bir durum yok. Aynı ürünün size yenisinin gönderilmesi doğrudur.

Şu durum olsa anlayabilirim. Talep ettiğiniz ekran kartının aynı ürününden ellerinde yoktur. Aldığınız zamanki fiyatı ile değişim yapılacağı zamandaki fiyatı arasında bir üst model olabilecek veya aradaki farkın yarısı kadar bir fiyat farkı olmuştur. Bir üst model talep edilebilir. Ama şuan ortada böyle bir durum yok. Aynı ürünün size yenisinin gönderilmesi doğrudur.
Hocam burada ki sorun ürünün kutusunun ıslanması ve kargoyu teslim almaman iade edilir ve sana aynı ürün verilir adamlar sana niye bi tık üstünü versin kargoda böyle şeyler olur o da senin başına gelmiş kargodan iade işlemi başlatılır ve aynı ürün sana gönderilir.
arkadaşlar böyle bir hakkım varmı yokmu amacım bunu öğrenmek "genelde" firmalar hakkımızı yer sonuçta 10 gün az bir süreç değil ve bunun üzerine 1 hafta daha ekleyin ay başı aldığım ürün ay sonu elime geçecek hakkımı arıyorum sadece.

arkadaşlar böyle bir hakkım varmı yokmu amacım bunu öğrenmek "genelde" firmalar hakkımızı yer sonuçta 10 gün az bir süreç değil ve bunun üzerine 1 hafta daha ekleyin ay başı aldığım ürün ay sonu elime geçecek hakkımı arıyorum sadece.
Senin durumun ürünün kargoda hasar alması durumu. Firma size aynı ürünü göndermek zorundadır. Bir üst model talebi oluşması için stokta sizin aldığınız üründen olmaması lazım. Firmalar genelde bu aşamada para iadesi yapar. Bunu kabul etmediğiniz durumda firmadan ürünün tedarik edilmesini, edilemiyorsa muadili veya bir üst modelini talep edebilirsiniz. Yasal olarak bir üst modeli talep edebilmeniz için firmanın elinde aldığınız ürünün stoğunun bulunmaması gerekiyor.

Senin durumun ürünün kargoda hasar alması durumu. Firma size aynı ürünü göndermek zorundadır. Bir üst model talebi oluşması için stokta sizin aldığınız üründen olmaması lazım. Firmalar genelde bu aşamada para iadesi yapar. Bunu kabul etmediğiniz durumda firmadan ürünün tedarik edilmesini, edilemiyorsa muadili veya bir üst modelini talep edebilirsiniz. Yasal olarak bir üst modeli talep edebilmeniz için firmanın elinde aldığınız ürünün stoğunun bulunmaması gerekiyor.
Teşekkürler kaç gündür firmadan bunu öğrenmeye çalışıyorum.

@VeVx Hocam yurtiçi kargoyu nereye şikayet edebilirim? sonunda kaego firmaya ulaştı ve düzgünce iletişim kurup işi halledebildik şuanda

• Beğen
Reaksiyonlar: VeVx
@VeVx Hocam yurtiçi kargoyu nereye şikayet edebilirim? sonunda kaego firmaya ulaştı ve düzgünce iletişim kurup işi halledebildik şuanda
Özelden yazınıza da cevap verdim bilginize. Ayrıca sonuç ne oldu? Sorunsuz yenisini gönderiyorlar diye tahmin ediyorum inşallah hocam (y) :peepokalp: 🙏 Bu arada sizi tebrik ederim hakkınızı hep böyle arayınız. Bu asla kurnazlık falan değil. Siz emeğinizin karşılığı zamanınızı verip bir para ediniyorsunuz. Bununla bir ürün alıyorsunuz. Az buz bir para da değil maalesef böyle takip etmek lazım. Bende büyük bir ticaret şirketinde çalışmıştım. Denk getirebilirlerse böyle satışlardan kurtulabilmek en büyük hedeflerinden biridir. Daha doğrusu onlara en büyük dert olanlar da böyle kötü durumlardır. Kimi şirketler iyi yönetir kimisi kötü sizinki iyi olacak gibi gözüküyor.

Özelden yazınıza da cevap verdim bilginize. Ayrıca sonuç ne oldu? Sorunsuz yenisini gönderiyorlar diye tahmin ediyorum inşallah hocam (y) :peepokalp: 🙏 Bu arada sizi tebrik ederim hakkınızı hep böyle arayınız. Bu asla kurnazlık falan değil. Siz emeğinizin karşılığı zamanınızı verip bir para ediniyorsunuz. Bununla bir ürün alıyorsunuz. Az buz bir para da değil maalesef böyle takip etmek lazım. Bende büyük bir ticaret şirketinde çalışmıştım. Denk getirebilirlerse böyle satışlardan kurtulabilmek en büyük hedeflerinden biridir. Daha doğrusu onlara en büyük dert olanlar da böyle kötü durumlardır. Kimi şirketler iyi yönetir kimisi kötü sizinki iyi olacak gibi gözüküyor.
sanırımiyi yönetilecek en son görüştüğüm temsilci işi çok profesyönel yönetti ve bugün çözeceğiz gibi tek derdim kargo firmasını şikayette bulunup elimde kayıt bulunması şuanda

• Beğen
Reaksiyonlar: VeVx
İnsanlar hakkı olmayan şeyi nasıl da utanmadan talep edebiliyor, haram mal yemek ne kadar kolay olmuş. Utanmadan üst model istemiş. Bazılarının başına gelen şeyler müstehak oluyor.

Geri