Bu dolandırıcılık yönteminin mucidi vivense firması girin şikayetvara bakın binlerce şikayet var benzeri mağduriyetlerle alakalı. Benim de ilk orada geldi başıma. Yaklaşık 2-3 yıl önce 24 k lık bir mobilya almak istedim. teslimat süresini 1-2 ay civarı verdiler tamam dedim.Siparişe göre ürün imal edilip yollanıyor gibi bir çalışma yönteminden bahsettiler bana da mantıklı gelmişti.2 ayın sonunda ne gelen var arayan. Ben aradım ürünün akıbetini sordum biz onu göndermeyeceğiz dediler sebebini sordum ürün temin edilemiyor şeklinde cevap verdiler. E hani siparişe göre yeni üretip gönderecektiniz deyince mantıklı bir açıklama yapmadılar iade sürecini araştırmaya başladım parasını iade süreci başladıktan 2 ay sonra alanlar varmış. Yani düşünün 2 yıl öncesinin 24k sı ve sadece benden alıp total 4 ay kullanıp aynı şekilde bana yollayackları miktar bu. Hiperenflasyon olan bir dönemde binlerce insandan 5-10-20 k para alıp 4 ay kullanıp iade etmeyle kazanılacak paranın miktarı korkunç.Ellerinde hiç olmamış hiçbir zamanda olmayacak bir ürünü satıp parasını kullanıp günlük fon mevduat vs yöntemlerle o para üzerinden kazanç sağlayıp kârı aldıktan sonra para iadesi yapma yöntemini bulmuş adamlar. Son zamanlarda hepsiburada idefix gibi yerlerde de dönmeye başladı benzer durumlar. Buradaki satıcı belki de yok hepsiburadanın açtığı fake bir satıcı veya idefixin açtığı fake bir satıcı üzerinden piyasanın çok altında sürümü çok hızlı olacak ürünlerle bu yöntemi kullanabilirler.İade sürenize göre bu olayı değerlendirirsiniz. Anında iade geliyosa firma masumdur ama paranızı oyalıyorsa ben art niyet ararım.