5070 Ti ekran kartından 5090 a geçiş

Emmi 5070ti kafi bence 5090 çok abartılı gaming yönünden bence ! 5080 konusunda katılıyorum size tamamen boş ürün ama artık 5070ti gidince tek seçenek olarak kalıyor.

Emmi 5070ti kafi bence 5090 çok abartılı gaming yönünden bence ! 5080 konusunda katılıyorum size tamamen boş ürün ama artık 5070ti gidince tek seçenek olarak kalıyor.
O yüzden acele edip 5070 ti almak lazım. Sistem kuracaklar için düşünülebilecek en mantıklı olay.

Değerli yorumun için teşekkürler kardeşim. Yineleyim bilgi mastürbasyonunu yapalım. 5080 güçlü bir kart. Fakat 50 serisinin en boş kartı. Nvidia baktı 5080 satılmıyor. Gitti 5070 Ti 16Gb üretimden kaldırdı. VRAM krizi falan filan hepsi hikaye. 5070 Ti 16gb iken kimse gidip 200-300 dolar fazla verip 5080 almaz. Dikkat edersiniz youtube kanalları ve instagram nvidia sponsorlu sistemlerin hepsi 5080 karta teşvik ediyor. Patladı ellerinde. Ben hayatımda bu kadar ekran kartlarını boşlamış bir şirket görmedim. Arkadaşım caydırıcı bir etkisi yok. 16 VRAM ile çıkarıyorsan o kartı satılmaz. Biz kullanıcı olarak bunu düşünüyorsak sen bunu nasıl düşünemiyorsun. Yaptıkları saçmalık yüzünden 2-3 ay sonra 5070 Ti stoğu kalmayınca 2. elde 5070 Ti lar fiyat olarak 5080 e yakın olacak. Piyasanın içinden geçtiler resmen. Bu kadar plansızlık ve vurdumduymazlık olamaz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çok teşekkür ederim. Gayet açıklayıcı ve kafaya yatan bir detay. Doğru. 2 senede 4090 ı , 5070 ile eşdeğer gibi gösterip bunu pazarlayan bir şirket 4 sene sonra 5090 a neler yapmaz. Çok haklısın. 50 serisine sahip ve değiştirmeyi düşünüyorsak dediğiniz gibi 70 serisi çıkınca bu anca mümkün olur. O da zaten elinde 5070 ti da olsa 5090 da olsa 70 serisine kafa tutamayacak.
çok haklısın ama senin şuanki sistemin gta 6 için baya yeterli diye düşünüyorum

Maksimum 2k hocam. Ötesi yok.

Teşekkür ederim hocam fikrin için. Birde kartın modeli vanguard. Yani uzun ömürlü olsun diye yüksek model aldık. Isı değerleri inanılmaz iyi. Kart 60 dereceyi görmüyor. Fakat işte bu ram olayları yüzünden hiçbirşeye ram yetmeyecekmiş gibi geliyor. 1 kere sağlam alıp birdaha almamak düşünce ama dediğim gibi sırf para harcamak için de harcamak istemiyorum. Gereksiz ise düşünmeye bile değmez diyorum.
Vanguard 5070ti varken boşa para harcamak olur hocam.

Değerli yorumun için teşekkürler kardeşim. Yineleyim bilgi mastürbasyonunu yapalım. 5080 güçlü bir kart. Fakat 50 serisinin en boş kartı. Nvidia baktı 5080 satılmıyor. Gitti 5070 Ti 16Gb üretimden kaldırdı. VRAM krizi falan filan hepsi hikaye. 5070 Ti 16gb iken kimse gidip 200-300 dolar fazla verip 5080 almaz. Dikkat edersiniz youtube kanalları ve instagram nvidia sponsorlu sistemlerin hepsi 5080 karta teşvik ediyor. Patladı ellerinde. Ben hayatımda bu kadar ekran kartlarını boşlamış bir şirket görmedim. Arkadaşım caydırıcı bir etkisi yok. 16 VRAM ile çıkarıyorsan o kartı satılmaz. Biz kullanıcı olarak bunu düşünüyorsak sen bunu nasıl düşünemiyorsun. Yaptıkları saçmalık yüzünden 2-3 ay sonra 5070 Ti stoğu kalmayınca 2. elde 5070 Ti lar fiyat olarak 5080 e yakın olacak. Piyasanın içinden geçtiler resmen. Bu kadar plansızlık ve vurdumduymazlık olamaz.

Çok teşekkür ederim. Gayet açıklayıcı ve kafaya yatan bir detay. Doğru. 2 senede 4090 ı , 5070 ile eşdeğer gibi gösterip bunu pazarlayan bir şirket 4 sene sonra 5090 a neler yapmaz. Çok haklısın. 50 serisine sahip ve değiştirmeyi düşünüyorsak dediğiniz gibi 70 serisi çıkınca bu anca mümkün olur. O da zaten elinde 5070 ti da olsa 5090 da olsa 70 serisine kafa tutamayacak.
Tam öyledir değildir diyemem ama bu ram krizini diledikleri gibi fırsata çevirebilirler orası doğru. Belki gerçekten dediğiniz gibidir ama oyuncu tarafına satılan GPU'lar şirket gelirinin %5'ine anca tekabül ediyor, siz olsanız sizde çok kullanıcıyı takmazdınız.

Ama sizin için genel yorumum 5070Ti 4K için özellikle DLSS 4.5 ile birlikte Hem Balanced hem Performans modunda korkunç iyi çalışıyor. Benim tavsiyem oyun için asla 5090 olamaz. Fakat bütçe sizin için önemli değildir param var diyorsanız da taş gibi paranın alabileceği en iyi karttır.

Tam öyledir değildir diyemem ama bu ram krizini diledikleri gibi fırsata çevirebilirler orası doğru. Belki gerçekten dediğiniz gibidir ama oyuncu tarafına satılan GPU'lar şirket gelirinin %5'ine anca tekabül ediyor, siz olsanız sizde çok kullanıcıyı takmazdınız.

Ama sizin için genel yorumum 5070Ti 4K için özellikle DLSS 4.5 ile birlikte Hem Balanced hem Performans modunda korkunç iyi çalışıyor. Benim tavsiyem oyun için asla 5090 olamaz. Fakat bütçe sizin için önemli değildir param var diyorsanız da taş gibi paranın alabileceği en iyi karttır.
Tekrardan teşekkür ederim hocam. Kısaca oyun için gereksiz. Paran çok geliyorsa al. Bu kadar basit. Fikirleriniz için teşekkür ederim. Birkaç gündür aklımda soru işaretleri dolanıyordu sayenizde hepsi silindi gitti. Tekrar bir 5070 Ti ile bakıştık uzun yıllar yolumuza devam edeceğiz. Zaten 2k ve 1080p de takılıyoruz. 70 serisi çıkmadan değişim düşünülmeyecek.

Tekrardan teşekkür ederim hocam. Kısaca oyun için gereksiz. Paran çok geliyorsa al. Bu kadar basit. Fikirleriniz için teşekkür ederim. Birkaç gündür aklımda soru işaretleri dolanıyordu sayenizde hepsi silindi gitti. Tekrar bir 5070 Ti ile bakıştık uzun yıllar yolumuza devam edeceğiz. Zaten 2k ve 1080p de takılıyoruz. 70 serisi çıkmadan değişim düşünülmeyecek.
oled yoksa oraya devam edilir diye düşünüyorum :) benim şuan ki hedef o yönde 32 4k 4. nesil oled

Sizin adınıza sevindim hocam. Bütün OSD menüleri kapayın, FPS falan bakmayın. Açın oyununuzu keyfinize bakın.

5090 ın 7-8 sene götürmesi imkansız. Saf kas gücü devri kapandı, yazılım devrine girdik.

8 sene önce TITAN RTX çıktı o zamanın dudak uçuklatan kartlarından biri 24GB GDDR6 bellek, 384 bit, 4600 cuda core falan harbiden efsane bir karttı ama gel gör ki devri kapanalı çok oldu. Hele ki şuan da kartlar daha çabuk ölüyor, habire yeni nesil teknolojiler çıkıyor ve bir önceki nesiller o teknolojiden mahrum kalıyor. Evet 5090 muazzam bir kart ama 2 nesil sonra eskidi artık be diyecekler.

Ayrıca 16GB 5070 Ti için de gelecek oyunlar için de fersah fersah yeter.

Sizin adınıza sevindim hocam. Bütün OSD menüleri kapayın, FPS falan bakmayın. Açın oyununuzu keyfinize bakın.
Aslında bu ekran kartı tüketim çılgınlığı hep bu OSD ler yüzünden oluyor :D Çok güzel bir noktaya değindiniz. OSD açıkken oynadığımız oyundan keyif alamıyoruz. Keyif aldığımız şey ; Fazla fps , düşük sıcaklık. Bunları izlemekten oyunun keyfine varamıyoruz ve hep fazlasını istiyoruz. Aslında bu yazınızı forumun tepesine kapak fotoğrafı olarak asmamız gerekiyor :D. Gerçekten çok beğendim

Aslında bu ekran kartı tüketim çılgınlığı hep bu OSD ler yüzünden oluyor :D Çok güzel bir noktaya değindiniz. OSD açıkken oynadığımız oyundan keyif alamıyoruz. Keyif aldığımız şey ; Fazla fps , düşük sıcaklık. Bunları izlemekten oyunun keyfine varamıyoruz ve hep fazlasını istiyoruz. Aslında bu yazınızı forumun tepesine kapak fotoğrafı olarak asmamız gerekiyor :D. Gerçekten çok beğendim
Eyv hocam teveccühünüz :D Ama şaka bir yana eğer ille de bakacağım derseniz, hwinfo çalıştırıp arkada bırakabilirsiniz. Oyun sonu ne olmuş ne bitmiş bakarsınız.

Eyv hocam teveccühünüz :D Ama şaka bir yana eğer ille de bakacağım derseniz, hwinfo çalıştırıp arkada bırakabilirsiniz. Oyun sonu ne olmuş ne bitmiş bakarsınız.
OSD fetişi yoktu bende. Eski 9400f bir işlemcim vardı. 2019 da yüksek ısıdan dolayı kendisini kaybettik. O günden sonra bende travma oldu. Sıcaklığı göreceğim. Serin çalışması lazım sistemin. Kafayı yedirdi resmen bana :D O gün bugündür OSD fetişi başladı. Bu fetiş öyle durumlara geldi ki 8-10 derece daha az çalışsın diye gidip Vanguard falan aldık. Isı = Teknoloji düşmanı. Ömrü gidiyor. Rahmetli 9400f seni kaybettim ve son kaybım oldu :D

Merhaba arkadaşlar. Elimde halihazırda Msi Vanguard 5070 Ti ekran kartı var. Sistem son model bir sistem. 9800x3d , 32gb cl30 ramlare sahip olduğum bir sistem. Son zamanlarda vram krizleri Ram krizleri falan filan derken pc piyasası felaket belirsizliğe kapıldı. 16gb ekran kartlarının üretimini durdurdu nvidia. Enteresan şeyler oluyor. Benimde aklıma kurt düştü. 16gb Vrame sahip bir ekran kartının önümüzdeki yıllarda yetmeyecek korkusu başladı. Acaba diyorum mevcut ekran kartını satıp 32gb 5090 a geçip minimum 7-8 yıl götürecek bir sistemin ekran kartına sahip olmak hiç kulağa kötü gelmiyor ama burada durum bütçeye vuruyor. Dediğim gibi durumlar çok karışık. Yarın ne olacağını bilmiyoruz. Siz ne düşünüyorsunuz ? 5070 Ti uzun vadede 16 Vram ile yeterli mi ? Arkadaşlar lütfen gelip 5080 demeyin. %10 fazla performans ve aynı VRAM değerine sahip bir karta asla ama asla 70-80k verilmez kimse kusura bakmasın. Vram değeri 18-20-24 arası bile olsa alınabilecek bir ekran kartı iken şu an 50 serisinin en boş kartıdır. 70Ti ile arasında hiçbir fark yoktur.
Hocam yazmaya üşendim daha dün cevapladığım mesajı atıyorum;

Geri