Yardım Sistemime Tavsiye Ekran Kartı

primeqx

80+
Reaksiyon skoru
3
Bütçe
35000
İşlemci: Ryzen 9 5900X
Anakart: ASUS B550-XE Gaming WiFi
PSU: ASUS TUF 750W Bronze
Ekran Kartı: ASUS ROG Strix GeForce RTX 3060

Şu an bu ekran kartını kullanıyorum fakat bana yetersiz gelmeye başladı gibi hissediyorum. Ayrıca 3 adet monitör kullanıyorum. Tam olarak emin değilim ama ekran kartımı yükseltmek istiyorum.
Aklımda RTX 5060 Ti serisi var (16 GB olan model). AMD tarafını düşünmüyorum; yalnızca NVIDIA ekran kartı almak istiyorum.
Hepsiburada üzerinden, bütçemi aşmayacak şekilde önerebileceğiniz bir ekran kartı var mı? Hangi markaları tercih etmemi önerirsiniz?

Hepsi burada biraz pahalı diğer sitelere bakabilirsiniz

Gigabyte termal macun akma olayları vardı ama o işi düzeltip hallettiler diye duymuştum. Bütçe dahilinde hepsiburada dan alınabilecek en iyisi bence bu.
Verdiğiniz öneri için teşekkür ederim fakat sadece nvidia kart düşünüyorum amd ile ekran kartı tarafında çok değişik tecrübelerim oldu yıllar önce bir ön yargı var bende amd ekran kartlarına karşı :)

Verdiğiniz öneri için teşekkür ederim fakat sadece nvidia kart düşünüyorum amd ile ekran kartı tarafında çok değişik tecrübelerim oldu yıllar önce bir ön yargı var bende amd ekran kartlarına karşı :)
hocam hic amd kart kullanmadım ama 9070xt de isler cok degısıyor

O zaman geriye 5070 ve 5060 ti kaldı :) Daha fazla performans isterseniz 5070 12gb, daha f/p isterseniz 5060ti 16gb
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben 3kere amd ekran kartı kullandım. 6650xt 7800xt 9060xt 3 kere de nvidia kullandım 630m 1660S 3070ti.
Hepsinden memnun kaldım. Hepsiyle ufak sorunlar yaşadığım zamanlar oldu. Arada bir oyun çökmesi falan.
Tahmini olarak amd de %50 kadar daha fazla oldu diyebilirim. Ama dediğim gibi hepsinden memnun kaldım. Hem amd hem nvidia tarafında hiç ciddi bir sorun yaşamadım. Deneyimlerimi paylaşmak istedim. Bahsi geçen kartların hepsini en az 1 yıl kullandım.

O zaman geriye 5070 ve 5060 ti kaldı :) Daha fazla performans isterseniz 5070 12gb, daha f/p isterseniz 5060ti 16gb
Teşekkür ederim marka model arasında kaldım bir tık 5060ti de o da msi ventus 3x yada infinity 3 palit'in firma olarak baktıgımızda evet palit daha eski fakat gönlümde bir tık da garanti bakımında msi diyor çok kararsızım :D

Ben 3kere amd ekran kartı kullandım. 6650xt 7800xt 9060xt 3 kere de nvidia kullandım 630m 1660S 3070ti.
Hepsinden memnun kaldım. Hepsiyle ufak sorunlar yaşadığım zamanlar oldu. Arada bir oyun çökmesi falan.
Tahmini olarak amd de %50 kadar daha fazla oldu diyebilirim. Ama dediğim gibi hepsinden memnun kaldım. Hem amd hem nvidia tarafında hiç ciddi bir sorun yaşamadım. Deneyimlerimi paylaşmak istedim. Bahsi geçen kartların hepsini en az 1 yıl kullandım.
amd ekran kartlarında zamanında güncelleştirme sorunları vs vardı bu sebepten dolayı çok uğraştım amd tarafıyla sonuç yok gibi o yüzden bir tık da amd korkum olmaya başladı amd değilde tek nvidiacı olmaya karar verdim diyebilirim :D

İşlemci: Ryzen 9 5900X
Anakart: ASUS B550-XE Gaming WiFi
PSU: ASUS TUF 750W Bronze
Ekran Kartı: ASUS ROG Strix GeForce RTX 3060

Şu an bu ekran kartını kullanıyorum fakat bana yetersiz gelmeye başladı gibi hissediyorum. Ayrıca 3 adet monitör kullanıyorum. Tam olarak emin değilim ama ekran kartımı yükseltmek istiyorum.
Aklımda RTX 5060 Ti serisi var (16 GB olan model). AMD tarafını düşünmüyorum; yalnızca NVIDIA ekran kartı almak istiyorum.
Hepsiburada üzerinden, bütçemi aşmayacak şekilde önerebileceğiniz bir ekran kartı var mı? Hangi markaları tercih etmemi önerirsiniz?
5080 yada üstü alınmayacaksa oyun için amd almak daha mantıklı 9070xt bulabilriseniz süper olur indirimle falan

9070xt alırdım ben olsam ama illa nvidia derseniz vrami yüksek olsun dersen bu 5060ti var. Bu arada yukarıda attığımın beyazı 35 bintl
buda 5070 36 bin tl buda 12gb vram

9070xt daha mantıklı ama nvidia istiyorsan 5060ti 16gb vram mi 5070 12gb vram mi onu sorgulaman lazım.

Teşekkür ederim marka model arasında kaldım bir tık 5060ti de o da msi ventus 3x yada infinity 3 palit'in firma olarak baktıgımızda evet palit daha eski fakat gönlümde bir tık da garanti bakımında msi diyor çok kararsızım :D
Garanti konusunda bir şey diyemem pek fark edeceğini de sanmıyorum ama şu konuda söyleyebilirim.
İkinci elde msi, palittten daha rahat satılır.
Onun dışında. Isı değerlerine bakmakta fayda var. Msi ventuslar kötü ama palitleri ilgilenmediğim için bilmiyorum bile :) Ancak 5060 ti ların çok ısınacağını sanmıyorum. O sebeple msi ventus da yetebilir. Tablo halinde yazılar düzenleyenler var sıcaklık konusunda.

Yazdıklarınıza harfiyen katılıyorum. Ben de seneler içerisinde AMD tarafında RX 6600, RX 7800 XT kullandım ve şimdi de RX 9070 XT kullanmaktayım. Nvidia tarafında da RTX 3060 kullandım 2 yıl ve şimdi de ikinci bilgisayarımda RTX 4070 var. İki bilgisayar kullandığım için her iki tarafı da tecrübe edebiliyorum. AMD RX 9070 XT fiyat avantajı konusunda rakipsiz. Bir kart 32.000 TL seviyelerinde bulunabiliyor iken diğer kart en ucuz 48.000 TL civarı şu an...

Tabii burada AMD fanatikliği yapmaya hiç gerek duymuyorum ama RTX 5070 ile RX 9070 XT arasında %20 performans farkı var. Hatta RX 9070, RTX 5070'den % 9 daha iyi. Evet Nvidia'nın yazılımı net daha önde ama insanların yıllar önce yaşamış olduğu o ölümcül yazılım hataları artık AMD tarafında kalmadı artık. Yıllar önce yaşamış oldukları sorunlar yüzünden insanların AMD'yi ekran kartı tarafında tercih etmemeleri de kendi tercihleri. Aynı parayı verip % 20 daha az performans alacaklar...Peki madem öyle para onların, keyif onların...

RTX 4000 serisi açık ara öndeydi performans konusunda ama RTX 5000 serisi maalesef öyle değil. En azından fiyatlar tam tersini gösteriyor zaten. Hele RTX 5070 resmen ölü doğmuş bir kart 12gb belleği ile. İnanmayan gidip YouTube'da inceleme videosu izleyebilir.

amd ekran kartlarında zamanında güncelleştirme sorunları vs vardı bu sebepten dolayı çok uğraştım amd tarafıyla sonuç yok gibi o yüzden bir tık da amd korkum olmaya başladı amd değilde tek nvidiacı olmaya karar verdim diyebilirim :D
Hocam eskiden intel için de böyle derlerdi. 12. 13. ve 14. nesil bozuk ve sıcak işlemciler üstüne ultra serisinin beklentileri karşılayamaması sebebiyle artık thermalright'ın am5 in soket düzenleme modülü bile en çok satan intel işlemciden çok satıyor. En çok satan ilk 10 işlemciye bile giremiyor maalesef. Herhangi bir markacı olmayalım ama yapay zeka olayları böyle devam ederse yarın öbürgün nvidia pc için ekran kartı geliştirmeyi bile bırakabilir. 5070ti ları kaldırdılar işte artık üretilmeyeceğini açıkladılar 16gb lar vs. ram krizinden ötürü kısıyorlar maalesef 5060 ti 16gblarda üretilmeyecek söylentisi var. Süper serilerinin 2 yerine 3 gb lık vram modülleriyle gelmesi bekleniyordu. O konu tamamen unutuldu. Sonumuz hayır olsun valla :D

Geri