Yardım Gram altın biriktirmek mantıklı mı ?

bence kuyumcu yerine mobil banka uygulamalarından altın al
hocam paranın elimin altında olmaması daha iyi mesela giderim uygulamadan alırım bir şey indirime girer bozdurup alırım falan diğer şekilde istesemde keyfi bozamam kuyumcuya git falan üşenirim bence normal altın daha iyi benim için
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Uzun vadede iyi en az 3 sene bozmayacaksan. Bozacaksan önermem.
max 6 aya bozarım hocam

Merhaba arkadaşlar nicknamemdende belli olduğu gibi danışacağım kimsem yok. En iyisi bu foruma kayıt olup konu açayım dedim. 5-6 ay sonra oyuncu laptopu almayı düşünüyorum. Şuan öğrenciyim elime para geçtikçe ( harçlıkları kenara atıyorum ) gram altın alıp kenara atmayı düşünüyorum. Sizce bu mantıklı bir karar mı ? altının düşme gibi bir durumu var mı ? Bu hafta içinde gidip 2 tane gram alıp birikime başlamayı düşünüyorum. Birde aklıma takılan bir soru var herhangi bir kuyumcudan alacağım gram altının sahte olma ihtimali var mı ? Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
ahlatçı al. alırken kanıt olarak fiş gibi bir şey iste mutlaka. ilerde sıkıntı çıkarır satarken almazsan

Kısa vadede ve az miktarda al sat için bankada gram altın almak yerine hisselerde s1 olarak almayı kastediyorum. Kârımı alıp çıkabiliyorum rahatça makas ödemeden. Eline ordan burdan geçen 3-5k'yı altın ivmesine bağlamak için genellikle bu tercih edilir.
hocam son günlerde altın.s1 de olanları görüdünüzmü acaba altın fiyatıyla arasında bu kadar büyük bi fark olan bi setfikayı almak bence akıl karı değil

Kısa vadede ve az miktarda al sat için bankada gram altın almak yerine hisselerde s1 olarak almayı kastediyorum. Kârımı alıp çıkabiliyorum rahatça makas ödemeden. Eline ordan burdan geçen 3-5k'yı altın ivmesine bağlamak için genellikle bu tercih edilir.
Tam olarak hangi bankadan ve tam ismi nedir detaylandırırsanız hemen aksiyon alacağım çünkü teşekkürler.

Ben altın konusunda bankaya güvenemiyorum. Geçen sene önce mi ülkede ufak bir karışıklık olmuştu 2 sene önce de olabilir emin değilim banka hesabımda ki altını paraya çevirip kullanamadım o gece, zaman o zamandan beri fizikselden yanayım. Yarın bir gün savaş patlak verse(eğer uzun vadeli düşünülüyorsa) hesaplarımız yine bloke yiyip o paraları çekemeyeceğiz.
evet paparada öyle oldu arkadaşım baya mağdur oldu

ahlatçı al. alırken kanıt olarak fiş gibi bir şey iste mutlaka. ilerde sıkıntı çıkarır satarken almazsan
fiş gibi birşeyden kastınız nedir kuyumcu fiş kesiyor mu ?

Adam belki fiziki altın istiyor elinde :)
evet öyle istiyorum

dediğim şeyde ne zaman aldığın saatine dakikasına kadar, nereden aldığın, tel nosu, özel barkod, ne aldığın ne ile aldığın, satanın ismi, bilgilendirme amacıyla hazırlanmış fiş tarzı bir şey.ekstra fiyat istenmiyor al kenarda dursun ki ilerde kanıt isterlerse aldıgına dair, bunu verirsin işin hallolur. hırsızlıkları vs engellemek için böyle bir sistem çıktı yavaştan uygulanıyor

evet öyle istiyorum
Farkını göze alıp annene felan bi tam altın alabilirsin ben öyle yapıyorum hem bozdurma şansım kalmıyor hesap da olsa hemen bozdururum :( Yada ben çok büyük külçe seviyorum dersen gümüş al :D dersin çok malım var külçe külçe maddi manevi daha fazla kar da getirebilir mutlu eder.

evet öyle istiyorum
eğer fiziki istiyorsanız dediğim gibi kuyumcukentten almanız mantıklı olucaktır zaten aldığınız zaman yanında fiş verilir ve sertifikalı altındır
online olarak ahlatçıdan alırsanız bilezik vb fark ödersiniz ama taksit olasılığı vardır kısa vadede gereksizdir

Merhaba arkadaşlar nicknamemdende belli olduğu gibi danışacağım kimsem yok. En iyisi bu foruma kayıt olup konu açayım dedim. 5-6 ay sonra oyuncu laptopu almayı düşünüyorum. Şuan öğrenciyim elime para geçtikçe ( harçlıkları kenara atıyorum ) gram altın alıp kenara atmayı düşünüyorum. Sizce bu mantıklı bir karar mı ? altının düşme gibi bir durumu var mı ? Bu hafta içinde gidip 2 tane gram alıp birikime başlamayı düşünüyorum. Birde aklıma takılan bir soru var herhangi bir kuyumcudan alacağım gram altının sahte olma ihtimali var mı ? Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
mantıklı, gram altın olarak tekte alamayabilirsin, gümüş de gayet mantıklı bir seçenek bööyle durumda en azından paran tlde kalmamış olur

dediğim şeyde ne zaman aldığın saatine dakikasına kadar, nereden aldığın, tel nosu, özel barkod, ne aldığın ne ile aldığın, satanın ismi, bilgilendirme amacıyla hazırlanmış fiş tarzı bir şey.ekstra fiyat istenmiyor al kenarda dursun ki ilerde kanıt isterlerse aldıgına dair, bunu verirsin işin hallolur. hırsızlıkları vs engellemek için böyle bir sistem çıktı yavaştan uygulanıyor
öyle yaparım yazdırırım bir yere

Farkını göze alıp annene felan bi tam altın alabilirsin ben öyle yapıyorum hem bozdurma şansım kalmıyor hesap da olsa hemen bozdururum :( Yada ben çok büyük külçe seviyorum dersen gümüş al :D dersin çok malım var külçe külçe maddi manevi daha fazla kar da getirebilir mutlu eder.
o kadar param yok hocam gram bana göre birkaç haftada birtane alır atarjm kenara

Geri