Doctor_Strange
80+
- Reaksiyon skoru
- 7
- Bütçe
- 80000
80 bin tl bandında geming bilgisayar arıyorum çok anlamadığım için size sormak istedim güzel bir sistem önerir misiniz?.
En mantıklısı oem paket sanırsamhazır oem paket mi almayı düşünüyosunuz yoksa tek tek alıp toplama şeklinde mi
7800x3d’yi soğutmak için 360mm sıvı soğutma almak şart mı yoksa kaliteli bi hava soğutma ya da 240mm’lik bi sıvı soğutma da gayet rahat bi şekilde soğutabilirmiAmd ryzen 7 7800x3d
9070xt
istediğin kasa 850w kaliteli psu
asus prime b650m r yada bütçene bağlı daha iyi bir şey alabilirsin.
2x16 ddr5 ram 6000 mhz cl36 cl30 arası alırsan daha iyi olur.
Sıvı soğutucu 360mm
1tb ssd bu şekilde hazır sistemlere bakabilirsin.
kaliteli 240mm de işini görür de kule tipi ile biraz zor gibi7800x3d’yi soğutmak için 360mm sıvı soğutma almak şart mı yoksa kaliteli bi hava soğutma ya da 240mm’lik bi sıvı soğutma da gayet rahat bi şekilde soğutabilirmi
Sıvı soğutma zorunlu değil. Kaliteli bir çift kule hava soğutma memnun eder. Yeterli bilgisi olmayan arkadaşları aldırış etmeyiniz. Aşırı rekabetçi oynamıyorsanız 9700x de düşünebilirsiniz. İndirimde/taksitli hangisini yakalarsanız.7800x3d’yi soğutmak için 360mm sıvı soğutma almak şart mı yoksa kaliteli bi hava soğutma ya da 240mm’lik bi sıvı soğutma da gayet rahat bi şekilde soğutabilirmi
Afedersin de hocam, bunun bilgisizlikle ne alakası var acaba? Adamın 80K bütçesi var. Hem ileriye dönük olması açısından hem de estetik görünmesi açısından sıvı soğutma tercih edilebilir dedim. 80K bütçeye kule tipi soğutucu mu alsın?Sıvı soğutma zorunlu değil. Kaliteli bir çift kule hava soğutma memnun eder. Yeterli bilgisi olmayan arkadaşları aldırış etmeyiniz. Aşırı rekabetçi oynamıyorsanız 9700x de düşünebilirsiniz. İndirimde/taksitli hangisini yakalarsanız.
size dememiştir belki illa 360mm şart gibi söyleyen arkadaşlar için söylemiş olabilirAfedersin de hocam, bunun bilgisizlikle ne alakası var acaba? Adamın 80K bütçesi var. Hem ileriye dönük olması açısından hem de estetik görünmesi açısından sıvı soğutma tercih edilebilir dedim. 80K bütçeye kule tipi soğutucu mu alsın?
Kule tipiyle biraz zor gibi yazmışsınız. İnsanda çelişki uyandırıyorsunuz. Yanlış bilgilendirme yapmaya gerek yok. Herkes bilgisi dahilinde fayda sağlasa hiçbir sorun olmaz zaten. Daha önce hava soğutma ile deneyiminiz yoksa bilgim yok diyerek belirtebilirsiniz. Buna sitem ettim. Topladığım sistem 100k'yı geçti fakat hiç tereddüt etmeden hava soğutma tercih ettim. 76'ın üstünü de görmüyorum. Tercih meselesi. Hava soğutmalar hakkında yeterli bilginiz olsaydı onu yazmazdım. Umarım anlamışsınızdır neden öyle dediğimi.Afedersin de hocam, bunun bilgisizlikle ne alakası var acaba? Adamın 80K bütçesi var. Hem ileriye dönük olması açısından hem de estetik görünmesi açısından sıvı soğutma tercih edilebilir dedim. 80K bütçeye kule tipi soğutucu mu alsın?