Hocam tekrardan merhaba, bir arkadaşım abdden gelecek ona oradan bir gamepad aldırıp getirmeyi düşünüyorum. Sizce hangi ürünü almalı? Şuan gördüğüm g7 pro 80 dolar, vader 5 pro 80 dolar, rainbow 3 72 dolar. Kunpeng 70 e de baktım da bulamadım amazonda. Abdde satılmıyor mu bilmiyorum. Sizce bu ürünler veya daha iyi hangi ürünler alınabilir bu fiyat bandında?Ürünü yaklaşık 4.800 TL’ye aldım ancak artık hem satın aldığım yer Türkiye’ye gönderim yapmıyor hem de yeni gümrük düzenlemeleri yüzünden ürünün basitleştirilmiş gümrük ile Türkiye’ye girişi imkânsız.
Kunpeng 70: Diğer saydığınız modellere göre bariz şekilde üst seviye. Gecikme değerleri mükemmel olmasa da profesyonel rekabetçi oyun oynamıyorsanız farkı hissetmek zor. Global versiyonunda bazı özellikler kırpılmış. Çin versiyonu asıl donanıma sahip fakat yazılımı Çince. Tetik titreşimi desteği çok sınırlı.Hocam tekrardan merhaba, bir arkadaşım abdden gelecek ona oradan bir gamepad aldırıp getirmeyi düşünüyorum. Sizce hangi ürünü almalı? Şuan gördüğüm g7 pro 80 dolar, vader 5 pro 80 dolar, rainbow 3 72 dolar. Kunpeng 70 e de baktım da bulamadım amazonda. Abdde satılmıyor mu bilmiyorum. Sizce bu ürünler veya daha iyi hangi ürünler alınabilir bu fiyat bandında?
kp70'i abd amazonda bulamadım. Farklı bir satış kanalında bulmak mümkün müdür abdde? Bir de fiyatı nedir? vader 5 ve g7 pro 80 dolar, rainbow 3 72 dolar fiyatı var. Bu fiyat bandında bir şey almak istiyorum. Sizin öneriniz vader 5 pro mu yani? Sizde vader 5 pro var mıydı? g7 proyu sona koymuşsunuz ama aktif olarak onu kullanmanızın sebebi nedir o zaman? Bir de elim biraz büyük ele en iyi oturan ergonomisi ve malzeme kalitesi en iyi olan ürün hangisidir aralarından? Claws tactical combat aldım 1 hafta önce o da EasySMX D10 modelinin benzeri sanırım. O da hoşuma gitti f/p olarak fakat bir tık küçük geldi bir de uyku moduna geçiyor 5 dk kullanmayınca ben bunu kapatmak istiyorum ama yazılımı uygulaması yok bildiğim kadarıyla o yüzden kapatamadım. Bu ürünlerde bu tarz sorunlar yaşamam değil mi hepsinde uyku modunu kapatma seçeneği vardır sanırın.Kunpeng 70: Diğer saydığınız modellere göre bariz şekilde üst seviye. Gecikme değerleri mükemmel olmasa da profesyonel rekabetçi oyun oynamıyorsanız farkı hissetmek zor. Global versiyonunda bazı özellikler kırpılmış. Çin versiyonu asıl donanıma sahip fakat yazılımı Çince. Tetik titreşimi desteği çok sınırlı.
G7 Pro: Aktif olarak kullandığım gamepad. Genel olarak memnunum. Yön tuşlarını beğenmeyenler var ama ben sorun yaşamadım. Tetiklerde problem yaşayan kullanıcılar mevcut.
Türkiye’de satılıyor. Beyaz kasa zamanla sarardığı için siyah versiyon öneririm.
Vader 5 Pro: Gecikme değerleri iyi. Joystick gerginliği ayarlanabiliyor, tuş seçenekleri fazla. Genel olarak çok başarılı. Ancak arka pedal tuşlarıyla ilgili kronik sorun bildirenler var; yeni üretimlerde düzeltilip düzeltilmediği kontrol edilmeli.
Rainbow 3: Genel olarak beğeniliyor ancak diğerleri kadar detaylı incelemedim.
Benim tercihim Vader 5 pro olurdu. Beğenmediniz diyelim elinizden rahat çıkarırsınız.
KP70>Vader 5 pro>Rainbow 3>G7 pro
MinixPC’de satılıyor ve fiyatı yaklaşık 120 dolar. Ürün Çin’den geliyor. Eğer bir arkadaşınız sipariş verip ABD’de teslim alarak size getirebilirse olur; ancak zamanı yoksa, doğrudan ABD’de satılan güvenilir bir site ben de bilmiyorum. Global versiyonunu almanızı önermiyorum, olsa bile.kp70'i abd amazonda bulamadım. Farklı bir satış kanalında bulmak mümkün müdür abdde? Bir de fiyatı nedir? vader 5 ve g7 pro 80 dolar, rainbow 3 72 dolar fiyatı var. Bu fiyat bandında bir şey almak istiyorum. Sizin öneriniz vader 5 pro mu yani? Sizde vader 5 pro var mıydı? g7 proyu sona koymuşsunuz ama aktif olarak onu kullanmanızın sebebi nedir o zaman? Bir de elim biraz büyük ele en iyi oturan ergonomisi ve malzeme kalitesi en iyi olan ürün hangisidir aralarından? Claws tactical combat aldım 1 hafta önce o da EasySMX D10 modelinin benzeri sanırım. O da hoşuma gitti f/p olarak fakat bir tık küçük geldi bir de uyku moduna geçiyor 5 dk kullanmayınca ben bunu kapatmak istiyorum ama yazılımı uygulaması yok bildiğim kadarıyla o yüzden kapatamadım. Bu ürünlerde bu tarz sorunlar yaşamam değil mi hepsinde uyku modunu kapatma seçeneği vardır sanırın.
Ben daha çok fc26 ve hikayeli oyunlarda oynayacağım bu arada. Dpad çok kullanmayacağım. En çok Sticklerin kullanım rahatlığı kalitesi yumuşaklığı ve sonrasında trigger ve abxy tuşları önemli.
teşekkürler öneriniz için
Çok teşekkürler öneriler için. Kunpeng 70' i bulamadım ve çok zamanı yok arkadaşımın. O sebeple şuan g7 pro, vader 5 pro ve bigbigwon rainbow 3 kaldı seçenek olarak. Başka daha iyi bir gamepad varsa bilmiyorum bunlar dışında varsa onlara da bakabilirim. Şuan g7 pro hem trde hem de dünyada çok fazla kullanılması genel olarak sorunsuz olması, beğenilmesi nedeniyle yakınım fakat vader 5 prodaki stick gerginliğini ayarlama özelliği çok kullanışlı olur gibi hissettiriyor. Çok fazla gamepad tecrübem olmadı 3-4 yıldır orjinal dualshock 4 v2 kullanıyordum genel olarak memnundum fakat daha yeni ve kaliteli bir gamepad almak istedim ve r2 tuşunda testlerde tetiğe en sona kadar bile bassan 0.78-0.80 e çıkıyo 1.00 olmuyordu ayrıca kablosuz kullanım sorun oluyordu. Şuan aldığım d10 benzeri olan claws tactical combat genel hissiyat olarak güzel geldi fakat ps dizilimine alışık olduğum için mi veya stick gerginliği fazla diye mi bilmiyorum ds4 de stickleri çevirmek falan çok daha hızlı pratik geliyor. Yeni gamepadde zorlanıyorum. fc26 da çok hızlı ani dönüşler veya stick hareketleri yapmak gerektiği için elim sanki zorlanıyor gibiydi. Bu acaba stick gerginliği yüksek olduğu için midir yoksa ps diziliminden geçtiğim için mi tam rahat hissedemiyorum sizce? Bu konuda stick gerginliği konusunda bu gamepadler arasında nasıl bir fark olur? g7 pronun stickleri gergin mi yoksa hafif ve hassas ve hızlı mı? vader 5 pro da bunu ayarlayabilmek fc26 gibi oyunlarda çok işime yarar diye tahmin ediyorum ama dediğim gibi çok fazla gamepad tecrübem olmadığı için kıyas yapmak zor geliyor. Claws tactical combat da bir tık küçük geldi bu arada elime, ağırlık olarak ds4'den daha ağır ve tutuş kısımları daha kalın fakat genişliği kısa gibi geldi. Siz de bu gamepad tarzında gamepad kullandığınız için ve başka birçok gamepad kullandığınız için stick gerginliği ve boyut konusunda tavsiyelerinize açığım özellikle fc26 gibi oyunlarda önemli gibi bu konu.MinixPC’de satılıyor ve fiyatı yaklaşık 120 dolar. Ürün Çin’den geliyor. Eğer bir arkadaşınız sipariş verip ABD’de teslim alarak size getirebilirse olur; ancak zamanı yoksa, doğrudan ABD’de satılan güvenilir bir site ben de bilmiyorum. Global versiyonunu almanızı önermiyorum, olsa bile.
Benim G7 Pro’yu aktif olarak kullanma nedenim, ergonomik olarak bana oldukça rahat gelmesi. Tutuş hissiyatını beğeniyorum. Tetik tuşlarındaki titreşim özelliği ve genellikle yarış oyunları oynuyor olmam sebebiyle, tetiklerin hassasiyeti ve verdiği geri bildirim benim için gerçekten işe yarıyor. Ayrıca kontrolcünün hafif olması, uzun oyun seanslarında diğer gamepad’lere kıyasla daha az rahatsızlık vermesini sağlıyor.
Genel kullanım açısından baktığımda G7 Pro gayet tatmin edici bir performans sunuyor. Zaten daha önce kullandığınız gamepad’den buna geçiş yaptığınızda ciddi anlamda seviye atlamış olacaksınız. G7 Pro’yu listede biraz geriye koymamın nedeni, diğer bazı gamepad’lere kıyasla birkaç özelliğinin eksik olması. Ancak günlük kullanımda bu eksiklikler pek hissedilmiyor; G7 Pro fazlasıyla yeterli.
Vader 5 Pro’yu birebir kullanmadım fakat incelemelerini izledim. Özellikleri açısından oldukça başarılı bir ürün. Özellikle joystick gerginliğinin ayarlanabiliyor olması büyük artı; bu sayede kendi oyun tarzınıza göre ayar yapabilirsiniz. Uyku modu gibi sorunları da bu tip gamepad’lerde yaşamazsınız; sonuçta açılıp kapatılabilen cihazlar.
Bahsettiğiniz gamepad’in, farklı bir marka altında satılan versiyonunu ben de kullanmıştım. Evet, tamamen kapanmıyor; uyku moduna geçiyordu.
Sonuç olarak, ihtiyaçlarınızı ve daha önce kullandığınız gamepad’i düşündüğümde, bu saydığım gamepad’lerden hangisini alırsanız alın ciddi bir yükseltme yaşamış olacaksınız. Sadece şunu ekleyebilirim: G7 Pro’nun bazı kullanıcılar için biraz küçük geldiğini okumuştum. Ben böyle bir sorun yaşamadım ama bu kişisel bir durum.
Flydigi Apex 5 baktınız mı hocam?Çok teşekkürler öneriler için. Kunpeng 70' i bulamadım ve çok zamanı yok arkadaşımın. O sebeple şuan g7 pro, vader 5 pro ve bigbigwon rainbow 3 kaldı seçenek olarak. Başka daha iyi bir gamepad varsa bilmiyorum bunlar dışında varsa onlara da bakabilirim. Şuan g7 pro hem trde hem de dünyada çok fazla kullanılması genel olarak sorunsuz olması, beğenilmesi nedeniyle yakınım fakat vader 5 prodaki stick gerginliğini ayarlama özelliği çok kullanışlı olur gibi hissettiriyor. Çok fazla gamepad tecrübem olmadı 3-4 yıldır orjinal dualshock 4 v2 kullanıyordum genel olarak memnundum fakat daha yeni ve kaliteli bir gamepad almak istedim ve r2 tuşunda testlerde tetiğe en sona kadar bile bassan 0.78-0.80 e çıkıyo 1.00 olmuyordu ayrıca kablosuz kullanım sorun oluyordu. Şuan aldığım d10 benzeri olan claws tactical combat genel hissiyat olarak güzel geldi fakat ps dizilimine alışık olduğum için mi veya stick gerginliği fazla diye mi bilmiyorum ds4 de stickleri çevirmek falan çok daha hızlı pratik geliyor. Yeni gamepadde zorlanıyorum. fc26 da çok hızlı ani dönüşler veya stick hareketleri yapmak gerektiği için elim sanki zorlanıyor gibiydi. Bu acaba stick gerginliği yüksek olduğu için midir yoksa ps diziliminden geçtiğim için mi tam rahat hissedemiyorum sizce? Bu konuda stick gerginliği konusunda bu gamepadler arasında nasıl bir fark olur? g7 pronun stickleri gergin mi yoksa hafif ve hassas ve hızlı mı? vader 5 pro da bunu ayarlayabilmek fc26 gibi oyunlarda çok işime yarar diye tahmin ediyorum ama dediğim gibi çok fazla gamepad tecrübem olmadığı için kıyas yapmak zor geliyor. Claws tactical combat da bir tık küçük geldi bu arada elime, ağırlık olarak ds4'den daha ağır ve tutuş kısımları daha kalın fakat genişliği kısa gibi geldi. Siz de bu gamepad tarzında gamepad kullandığınız için ve başka birçok gamepad kullandığınız için stick gerginliği ve boyut konusunda tavsiyelerinize açığım özellikle fc26 gibi oyunlarda önemli gibi bu konu.
Sanırım vader 5 pro alacağım ama onda da genel satış ve yorumları daha az ve daha düşük puanlı gibi geldi g7 proya göre. g7 pro biraz daha stabil gibi geldiği için arada kalıyorum. Abdden geleceği için sorun çıkarsa geri gönderme garanti vs. gibi bir destek alma şansım da olmayacak.
Ek olarak direwolf4 40 dolar, cyclone 2 50 dolar, nova 2 lite 27 dolar. Bu ürünler de f/p olarak dikkatimi çekti. Diğer ürünlere göre çok eksik kalır mı bilmiyorum ama fiyatlarından dolayı mantıklı da geldi biraz. Fakat değecekse 80-100 dolara çıkabilirim gamepad için.
Baktım hocam ancak 160 dolar fiyatı var apex 5'in. vader 5 pro veya g7 pro 80 dolar. Arada 2 katlık bir fark yoktur diye düşündüğüm için apex 5'i düşünmedim. 50-100 dolar bandında bir ürün olursa daha iyi olur.Flydigi Apex 5 baktınız mı hocam?
Direwolf 4 modeli, fiyat–performans açısından oldukça başarılı bir seçenek. Aynı zamanda sizin aradığınız özellikleri de barındırıyor. Joystick gerginliği ayarının yapılabiliyor olması önemli bir avantaj. Ben sizin yerinizde olsam, kullanım şeklime en uygun ve ihtiyaçlarımı karşılayan bu gamepadi tercih ederdim.Çok teşekkürler öneriler için. Kunpeng 70' i bulamadım ve çok zamanı yok arkadaşımın. O sebeple şuan g7 pro, vader 5 pro ve bigbigwon rainbow 3 kaldı seçenek olarak. Başka daha iyi bir gamepad varsa bilmiyorum bunlar dışında varsa onlara da bakabilirim. Şuan g7 pro hem trde hem de dünyada çok fazla kullanılması genel olarak sorunsuz olması, beğenilmesi nedeniyle yakınım fakat vader 5 prodaki stick gerginliğini ayarlama özelliği çok kullanışlı olur gibi hissettiriyor. Çok fazla gamepad tecrübem olmadı 3-4 yıldır orjinal dualshock 4 v2 kullanıyordum genel olarak memnundum fakat daha yeni ve kaliteli bir gamepad almak istedim ve r2 tuşunda testlerde tetiğe en sona kadar bile bassan 0.78-0.80 e çıkıyo 1.00 olmuyordu ayrıca kablosuz kullanım sorun oluyordu. Şuan aldığım d10 benzeri olan claws tactical combat genel hissiyat olarak güzel geldi fakat ps dizilimine alışık olduğum için mi veya stick gerginliği fazla diye mi bilmiyorum ds4 de stickleri çevirmek falan çok daha hızlı pratik geliyor. Yeni gamepadde zorlanıyorum. fc26 da çok hızlı ani dönüşler veya stick hareketleri yapmak gerektiği için elim sanki zorlanıyor gibiydi. Bu acaba stick gerginliği yüksek olduğu için midir yoksa ps diziliminden geçtiğim için mi tam rahat hissedemiyorum sizce? Bu konuda stick gerginliği konusunda bu gamepadler arasında nasıl bir fark olur? g7 pronun stickleri gergin mi yoksa hafif ve hassas ve hızlı mı? vader 5 pro da bunu ayarlayabilmek fc26 gibi oyunlarda çok işime yarar diye tahmin ediyorum ama dediğim gibi çok fazla gamepad tecrübem olmadığı için kıyas yapmak zor geliyor. Claws tactical combat da bir tık küçük geldi bu arada elime, ağırlık olarak ds4'den daha ağır ve tutuş kısımları daha kalın fakat genişliği kısa gibi geldi. Siz de bu gamepad tarzında gamepad kullandığınız için ve başka birçok gamepad kullandığınız için stick gerginliği ve boyut konusunda tavsiyelerinize açığım özellikle fc26 gibi oyunlarda önemli gibi bu konu.
Sanırım vader 5 pro alacağım ama onda da genel satış ve yorumları daha az ve daha düşük puanlı gibi geldi g7 proya göre. g7 pro biraz daha stabil gibi geldiği için arada kalıyorum. Abdden geleceği için sorun çıkarsa geri gönderme garanti vs. gibi bir destek alma şansım da olmayacak.
Ek olarak direwolf4 40 dolar, cyclone 2 50 dolar, nova 2 lite 27 dolar. Bu ürünler de f/p olarak dikkatimi çekti. Diğer ürünlere göre çok eksik kalır mı bilmiyorum ama fiyatlarından dolayı mantıklı da geldi biraz. Fakat değecekse 80-100 dolara çıkabilirim gamepad için.