Kernel 41 sorunu alıyorum

Squiks

80+
Reaksiyon skoru
11
Sistemim :
7500f
Gigabyte B650m s2h
Xpg Lancer ddr5 2x8 ram
Asrock phantom gamıng rx6800
Highpower 750w
Kioxia exceria G2 1tb

Sorun :
Son 2 haftadır bilgisayarda kitlenmeler oluyor ve Kernek63,41 sorunları alıyorum
Yaptıklarım :
Ddu ile temiz kurulum yaptım olmadı
Format attım olmadı
Occt ile herşeyi kontrol ettim hiç sorun çıkmadı
Fakat bugün baya artmış durumda açtığım gibi restart atıyor
Biosda expo açık sizce ram kaynaklı olabilir mi veya psu ile alakalı mı lütfen yardım

İşlemcimin garantisi bitti maalesef illa masraf ettirecek bana ya, ayrıca occtde 3d adaptive ekran kartı testim 2 dk yaptım hiçbir sorun bulunamadı şimdi durduruyorum kapanacak mı bakalım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekran kartı 3d adaptive testinde bir şey olmadı fakat vram testini yaparken hata göstermemesine rağmen dakika 1.34gibi PC kendi kendine kapandi sorun vramde olabilir mi şimdi açılırsa furmark yapacağım

Senin yapabileceğin bir şey kalmıyor hocam artık. Yat, uyu. Farklı parçalarla test edemeden bulamazsın bu şekilde. Her şeyi denedin.

VRAM'de olmaz. Test bitince boşta kapandı dedin az önce. O zaman VRAM'le ilgili bir test yoktu.

Hocam psu testini tekrar başlatıp bir süre sonra kapatabilir misin tekrar
Tamamdır hocam

Tamamdır hocam
2.dakikada PSU testini durdurdum bu sefer kapanmadı tekrar başlatıyorum 5.dakikada durduracağım tekrardan

Hocam psu testini tekrar başlatıp bir süre sonra kapatabilir misin tekrar
5 de kapattim ve bu sefer kapanmadı hocam gerçekten benimle eğleniyor galiba :D

Son düzenleme:
Tamamdır hocam

2.dakikada PSU testini durdurdum bu sefer kapanmadı tekrar başlatıyorum 5.dakikada durduracağım tekrardan

5 de kapattim ve bu sefer kapanmadı hocam gerçekten benimle eğleniyor galiba :D
Valla hocam cok karışık bir durum arkadaşın dediği gibi yapın farklı parçalarla denersiniz

Valla hocam cok karışık bir durum arkadaşın dediği gibi yapın farklı parçalarla denersiniz
Senin yapabileceğin bir şey kalmıyor hocam artık. Yat, uyu. Farklı parçalarla test edemeden bulamazsın bu şekilde. Her şeyi denedin.

VRAM'de olmaz. Test bitince boşta kapandı dedin az önce. O zaman VRAM'le ilgili bir test yoktu.
Prime95 ve cinebench24 testleride sorunsuz bitti ayrıca son kapanmalarla ilgili şunları aldım hocam

Ekler

• 1000151897.webp
    1000151897.webp
    2.4 MB · Hit: 5
  • 1000151898.webp
    1000151898.webp
    3.7 MB · Hit: 5
aynı sorunu kasayı ilk topladığımda yaşadım 7500f prime b650 plus kings ddr5 5200 ram ssd psu anakart ramleri farklı kombinasyonlarla değiştirerek denediğimde bile çözemedim garip yanı yükte veya yüksüz farketmeden reset atıyordu sorun bios güncellemesi ile düzeldi sürekli yeni gelen bios güncellemelerini yap anakart ayarlarını default ayarlarda sadece expo açık kullan son sürüm bios yazılımındada yapıyorsa eski sürümlere geçiş açıksa onlarıda deneyerek çözebilirsin.

Sistemim :
7500f
Gigabyte B650m s2h
Xpg Lancer ddr5 2x8 ram
Asrock phantom gamıng rx6800
Highpower 750w
Kioxia exceria G2 1tb

Sorun :
Son 2 haftadır bilgisayarda kitlenmeler oluyor ve Kernek63,41 sorunları alıyorum
Yaptıklarım :
Ddu ile temiz kurulum yaptım olmadı
Format attım olmadı
Occt ile herşeyi kontrol ettim hiç sorun çıkmadı
Fakat bugün baya artmış durumda açtığım gibi restart atıyor
Biosda expo açık sizce ram kaynaklı olabilir mi veya psu ile alakalı mı lütfen yardım
Hocam bu linkte belki çözüm yolunu bulabilirsiniz

Bilgisayarcida baska psu ile denersiniz hocam aklıma bisey gelmiyor
Cinebench24 de multicpu testim bittikten 10 saniye sonra kapandı artık yatıyorum hocam yoruldum iyi geceler

direkt psu'dan kaynaklıdır bende de o psu vardı kernel sorunları bitmedi. psu test et. occt'de yüke sok
yaptım hocam 3 kere 2 sinde sorun yoktu birinde 5.dakikada durdurdum durdurduktan 10 saniye sonra kapandı

Cinebench24 de multicpu testim bittikten 10 saniye sonra kapandı artık yatıyorum hocam yoruldum iyi geceler

yaptım hocam 3 kere 2 sinde sorun yoktu birinde 5.dakikada durdurdum durdurduktan 10 saniye sonra kapandı
tamam psu arızalı garanti varsa gönder yada yenisini al başka çare yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,185,407
Üyeler
188,103
Son üye
Runebreaker
Geri