EKRAN KARTI VİDALARI KASADAKİ VİDAYLA HİZALI DEĞİL

ilkersssuygun

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
88
beyler itopyadan 6 ay önce kasa aldım hazır sistem ve 7700xt var geçen temizlik için çıkardım takarken VİDAYLA hizalı değildi hafif zorlayarak vida hizasına getirip vidaladım ama chatgpt de araştırdım ben oyundna 10 dk sonra falan dalagalanma yaşıyordum bide oyunu alt tab atarken ekran gidip geliyor gibi oluyor falan değişik bir şey(ilk ekran kartı kurulumunu bilgisayarcı yaptı)

Fotograf da eklersen diger arkadaslar daha iyi yardimci olabilir.

hocam evde değilim işteyim ama şöyle açıklıyim ekran kartını oturtuyorum klipslerine ve kasanın vidalarına denk gelmiyor buda hafif baskıyla geliyor vidaladım o şekilde

Hocam tahminimce siz hizaya getirirken yuvadan ufak da olsa kart kalktı ve temasssızlık yapıyor. Vidayı sökün ve kartı doğal konuma getirip oturduğuna emin olun. Ekran kartını kasa içinden altına yükselti koyup desteklerseniz vida atmanıza gerek kalmayabilir

Kral hiçbir şey anlamadık ki, eğer ekran kartının aynasını kast ediyorsan (HDMI girişinin olduğu yerler felan arka kısım) sen vidayı sıktığında aradaki boşluk çokça kapanıp ekran kartının soketine çıkması için baskı yapıyor olabilir. Vidayı sok altına 1 2 somun at yüksek bir vida ile tekrar sık.

Kral hiçbir şey anlamadık ki, eğer ekran kartının aynasını kast ediyorsan (HDMI girişinin olduğu yerler felan arka kısım) sen vidayı sıktığında aradaki boşluk çokça kapanıp ekran kartının soketine çıkması için baskı yapıyor olabilir. Vidayı sok altına 1 2 somun at yüksek bir vida ile tekrar sık.
kusura bakmayın hocam dünki çektiğim fotolarda buldum

Ekler

• 17696189638438974840080912355238.webp
    17696189638438974840080912355238.webp
    203.8 KB · Hit: 73
  • 17696191359496412917284102061343.webp
    17696191359496412917284102061343.webp
    136.7 KB · Hit: 74
hocam evde değilim işteyim ama şöyle açıklıyim ekran kartını oturtuyorum klipslerine ve kasanın vidalarına denk gelmiyor buda hafif baskıyla geliyor vidaladım o şekilde.
Onda bir şey yok. Metal plaka eğrilmiştir. Bende de oluyor ama pratikte kullanıma etkisi yok. Slotta temassızlık olsa mavi ekran verir ya da açmaz.

ama biraz baskılıyıp vidaladım görüntü vs var ama oyunlarda ilk 10 15 dk sonrası 240 300 FPS alsamda dalgalanma tarzı bi his oluyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bazen oyun içi ekran saliselik gidip geliyor

hdmı DP yeniledim çözülmedi
Onda bir şey yok. Metal plaka eğrilmiştir. Bende de oluyor ama pratikte kullanıma etkisi yok. Slotta temassızlık olsa mavi ekran verir ya da açmaz.

kusura bakmayın hocam dünki çektiğim fotolarda buldum
Hocam bunda anormal bir şey yokki, plaka dik biraz sadece azıcık aşağı kaydırın HDMI girişleri kasaya paralel olsun vidala tamam. Eğer tam taktiysan ekran kartını dalgalanma yaşamanın sebebi o değil.

ama biraz baskılıyıp vidaladım görüntü vs var ama oyunlarda ilk 10 15 dk sonrası 240 300 FPS alsamda dalgalanma tarzı bi his oluyor

bazen oyun içi ekran saliselik gidip geliyor

hdmı DP yeniledim çözülmedi
elinle metal kısmı biraz esnet olduğu kadar sonra tak bastırarak. Çok bastırma slotu bozarsın.

Hocam bunda anormal bir şey yokki, plaka dik biraz sadece azıcık aşağı kaydırın HDMI girişleri kasaya paralel olsun vidala tamam. Eğer tam taktiysan ekran kartını dalgalanma yaşamanın sebebi o değil.
hocam ekran kartını garantiye göndersem ben işten gelince oynuyorum ama şöyle anlatıyim sync açtım denedim açmadım denedim FPS sabitledim sabiti kaldırdım ya böyle hafif gözle farkedilen durumlar yaşadım ve bu ileri kullanımda sorun yaratabilir gibime geliyor oyunları pek zevkli oynayamıyorum takılmalar olduğu için bi ara ekran kartından şüpheleniyodum ekran sürekli gidip gele gele 7 ay kullandım mesela şöyle özetliyim oyunu alt tab atıyorum cs LoL GTA 5 FIFA 26 vs ekran iki üç kere gidip geliyor sonrasında youtubede mor kareler çıkıyordu kick YouTube vs onu geçtim o düzeldi ama ekran gitmesi çok oluyor öyle anlatıyım hafif bastırdım o vida yerine yuvarlağı gelirken klips tarafına takılıyken ve öyle visaladım

eğer garanti derseniz risk almıyim gönderiyim ama bir şey olmaz vs derseniz ona göre davranacağım tavsiye

elinle metal kısmı biraz esnet olduğu kadar sonra tak bastırarak. Çok bastırma slotu bozarsın.
hocam risk almak istemiyorum teknolojiyle aram kötüdür

beyler itopyadan 6 ay önce kasa aldım hazır sistem ve 7700xt var geçen temizlik için çıkardım takarken VİDAYLA hizalı değildi hafif zorlayarak vida hizasına getirip vidaladım ama chatgpt de araştırdım ben oyundna 10 dk sonra falan dalagalanma yaşıyordum bide oyunu alt tab atarken ekran gidip geliyor gibi oluyor falan değişik bir şey(ilk ekran kartı kurulumunu bilgisayarcı yaptı)
sorun degil bu, normal durum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,187,174
Üyeler
188,380
Son üye
harrow
Geri