KİLO ALAMIYORUM YARDIM EDİN!

ice3h

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
206
Merhaba,

21 yaşındayım, boyum 178 cm ve kilom 50 kg. Uzun süredir kilo almakta zorlanıyorum ve bu konuda çeşitli yöntemler denememe rağmen kayda değer bir sonuç elde edemedim. Daha önce bir doktora başvurdum ve vitamin takviyeleri kullanmam önerildi; ancak bu da etkili olmadı. Asıl sorunum, çok hızlı doymam. Gün boyunca aç kalsam bile yalnızca birkaç kaşık yemek tükettikten sonra yoğun bir tokluk hissi oluşuyor. Bu durum hem kilo almamı engelliyor hem de günlük yaşam kalitemi olumsuz etkiliyor. Gün içinde sık sık halsizlik ve enerji düşüklüğü yaşıyorum. Benzer bir problem yaşayan ve bu durumu aşmayı başaran kişilerin deneyimlerini ve önerilerini paylaşırlarsa çok memnun olurum.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Allah zorluk versin kolay iş.

Iç hastalıkları doktoruna git. Ondan bişey çıkmazsa Gastroenteroloji'den randevu al.

Kurt falan mı var ki
Allah zorluk versin kolay iş.

Iç hastalıkları doktoruna git. Ondan bişey çıkmazsa Gastroenteroloji'den randevu al.

Sağlık testi yaptırdım herhangi bir problem rastlanmadı. Aile hekimim bir psikoloğa görün dedi. Yoğun stresli bir hayatım var. Psikolojik bir problem olabilir dedi. Başka sağlık ile ilgili bir şüphe yok.

böyle çok hoşuna gidecek bir tatlı bulsan ona yapışsan kilo alırsın gibi geliyor bana.

Merhaba,

21 yaşındayım, boyum 178 cm ve kilom 50 kg. Uzun süredir kilo almakta zorlanıyorum ve bu konuda çeşitli yöntemler denememe rağmen kayda değer bir sonuç elde edemedim. Daha önce bir doktora başvurdum ve vitamin takviyeleri kullanmam önerildi; ancak bu da etkili olmadı. Asıl sorunum, çok hızlı doymam. Gün boyunca aç kalsam bile yalnızca birkaç kaşık yemek tükettikten sonra yoğun bir tokluk hissi oluşuyor. Bu durum hem kilo almamı engelliyor hem de günlük yaşam kalitemi olumsuz etkiliyor. Gün içinde sık sık halsizlik ve enerji düşüklüğü yaşıyorum. Benzer bir problem yaşayan ve bu durumu aşmayı başaran kişilerin deneyimlerini ve önerilerini paylaşırlarsa çok memnun olurum.

Hocam bende de aynı durum vardı ben 180cm ve 57kgdım 4 ay içerisinde 70kg oldum size tavsiyem biraz az hareket edin günlük ortalama 2000-3000 adım seviyesine düşerseniz yeter birde çok geleneksel olacak ama gerçekten işe yarıyor yiyebildiğiniz kadar ekmek yiyin ve günde 3 öğün yemek yemeye dikkat edin ve günlük 2-3lt civarı su için 3-4 ay düzenli yapın farkı gerçekten hissedecksiniz benim denemedğim şey kalmadı cicibebe muz keçiboynuzu falan hepsini denedim hiç işe yaramadı bu dediklerimi yapmaya başlayınca kilo alabilidim

Sağlık testi yaptırdım herhangi bir problem rastlanmadı. Aile hekimim bir psikoloğa görün dedi. Yoğun stresli bir hayatım var. Psikolojik bir problem olabilir dedi. Başka sağlık ile ilgili bir şüphe yok.
Ben de okurken psikolojik gibi geldi. Spor sertliğini arttır, sıvı karbonhidrat tüket. Kurt vb gibi şeylerden de olur ama onları testte bulurlardı. Endokrin sistemde de sıkıntı olduğumu göstermez bu durum çünkü zaten ortada kalori yok.

Merhaba,

hocam sizinle aynı şeyleri yaşıyorum doktoruma gittim bayağı geniş kapsamlı test yaptı bunlradan bir şey ççıkmaz ise endoskopi yapacağını söyledi benim muhtemelen midede sorun var diye düşünüyorum çok hızlı doyuyorum ve yemeklere iştahım 0 yemek yemekten nefret ediyorum yaşamak için yiyiyorum denebilir yani 3-5 ay öncesine kadar üşengeçlikten yiyemezken şimdide yemek yemeyi sevmemekten yiyemiyorum umarım bir çareisin bulurum umarım sende bulursun

Geri