3d yazıcı ile baskı yapıp satmak para kazandırıyormu

Yani hala ayakta duran bir işmi.bi ara aşırı derecede popülerdi eskisi gibimi hala.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Mesela alacağımdan değildd şöyle bir makina iyi midir?.

Hahahah. Hocam bu bütçelerde hiçbir şekilde baskı yapamazsın. 200-300k yatırıp reçine baskı yapanlardan alman lazım bunlarla hiçbir şey olmaz.

Zımpara, renklendirme, oymacılık, temel yapıştırma işlerini yapabilecek eleman lazım. Youtube, facebook oralardan zor.

Trendyol vb gibi yerlerde üste çıkmak lazım. Öyle bir şey için de hem güzel işçilik hem stok lazım. Bir tane makine aldımla böyle bir iş kuramazsın.

3d'den iyi anlayan biri ve makinemin bakımını yapabilecek eleman lazım. Business kısmında siparişleri, kargoları bilen biri lazım. Buradan koyarım oraya gider işte ile olmuyor.

50k ya aldığın makineyle nasıl olsun bu yani zaten arabama küllük basarım diyen adamda bile bu var? Bu insanlar enayi mı bassın geçsin oradan o zaman zengin olsun. Bir de çok yaygın şekilde bulabilirisn yani.

Hahahah. Hocam bu bütçelerde hiçbir şekilde baskı yapamazsın. 200-300k yatırıp reçine baskı yapanlardan alman lazım bunlarla hiçbir şey olmaz.

Zımpara, renklendirme, oymacılık, temel yapıştırma işlerini yapabilecek eleman lazım. Youtube, facebook oralardan zor.

Trendyol vb gibi yerlerde üste çıkmak lazım. Öyle bir şey için de hem güzel işçilik hem stok lazım. Bir tane makine aldımla böyle bir iş kuramazsın.

3d'den iyi anlayan biri ve makinemin bakımını yapabilecek eleman lazım. Business kısmında siparişleri, kargoları bilen biri lazım. Buradan koyarım oraya gider işte ile olmuyor.

50k ya aldığın makineyle nasıl olsun bu yani zaten arabama küllük basarım diyen adamda bile bu var? Bu insanlar enayi mı bassın geçsin oradan o zaman zengin olsun. Bir de çok yaygın şekilde bulabilirisn yani.
Reçine baskı hem çok pahalı makinesi ve ayriyeten başka makine daha almak lazımmış sanırım.ben şöyle düşünmüştüm şunlar gibi figür yapıp azda olsa cep harçlığımı çıkarmazmı.bide bu makina kendindemi renkli çıkarıyor yoksa kendimş boyamış acaba.

Ekler

• 14916.webp
    14916.webp
    233.2 KB · Hit: 19
  • 14914.webp
    14914.webp
    134.6 KB · Hit: 22
  • 14912.webp
    14912.webp
    142.1 KB · Hit: 19
Reçine baskı hem çok pahalı makinesi ve ayriyeten başka makine daha almak lazımmış sanırım.ben şöyle düşünmüştüm şunlar gibi figür yapıp azda olsa cep harçlığımı çıkarmazmı.
Evet hocam ek işlemi var. Ya sen bu görsellerde böyle görüyorsun sanki basacaksın bu çıkacak gibi de öyle olmuyor işte.

Attığın ürünlerde hem baskı kalitesi yüksek hem de olayı işçilik işte. Ben düz insan için söyledim. Yoksa bir yeteneğin vardır, kilden de güzel bir figür çıkarıp metal, altın, kumaş görünümü verip renklendirmesini yapabiliyorsundur evet bunun alıcısı olabilir o ayrı konu. Yetenekli bir insan kurşun kalem silgi ile de tablo çıkarıp satabilir. Yok bundan iş yapılmaz diyemem.

Şimdi fonksiyonel baskı yapıp satmak için bu sistem elverişli değil. Çünkü artık bu kadar ulaşılmaz bir şey değil baskı. Sen kendin endüstriyel bir tasarım bile yapsan, telefon tutacağını keşfetsen ve oraya 150 liraya koysan alıcı gelip bakıyor aa süper bir şeymiş iyi olur bende de olsa diyip senin modeli kuzeninden bastırıyor. Hiç olmadı artık dükkanı var bu işin. Gidiyorsun 15 tane endüstriyel makine var. Abi şunu bas diyorsun 1 saat sonra gelip 50 liraya alıyorsun.

Özgün, tasarımlı figür gibi şeyler için de yaratıcılık ve yetenek lazım. Ek olarak makinelerin sağlam olması lazım. Yoksa bu şekilde sen bin lira + 15 gün harcayıp 30cmlik bir figürü 10k'ya da satabilirsin bunun sınırı yok. Attığın örnekler de tahmin edebilirsin ki suç ama etik kısmını boşverirsen trendyoldan 3-5 tane satarken başına bir şey gelmiyordur.

Evet hocam ek işlemi var. Ya sen bu görsellerde böyle görüyorsun sanki basacaksın bu çıkacak gibi de öyle olmuyor işte.

Attığın ürünlerde hem baskı kalitesi yüksek hem de olayı işçilik işte. Ben düz insan için söyledim. Yoksa bir yeteneğin vardır, kilden de güzel bir figür çıkarıp metal, altın, kumaş görünümü verip renklendirmesini yapabiliyorsundur evet bunun alıcısı olabilir o ayrı konu. Yetenekli bir insan kurşun kalem silgi ile de tablo çıkarıp satabilir. Yok bundan iş yapılmaz diyemem.

Şimdi fonksiyonel baskı yapıp satmak için bu sistem elverişli değil. Çünkü artık bu kadar ulaşılmaz bir şey değil baskı. Sen kendin endüstriyel bir tasarım bile yapsan, telefon tutacağını keşfetsen ve oraya 150 liraya koysan alıcı gelip bakıyor aa süper bir şeymiş iyi olur bende de olsa diyip senin modeli kuzeninden bastırıyor. Hiç olmadı artık dükkanı var bu işin. Gidiyorsun 15 tane endüstriyel makine var. Abi şunu bas diyorsun 1 saat sonra gelip 50 liraya alıyorsun.

Özgün, tasarımlı figür gibi şeyler için de yaratıcılık ve yetenek lazım. Ek olarak makinelerin sağlam olması lazım. Yoksa bu şekilde sen bin lira + 15 gün harcayıp 30cmlik bir figürü 10k'ya da satabilirsin bunun sınırı yok. Attığın örnekler de tahmin edebilirsin ki suç ama etik kısmını boşverirsen trendyoldan 3-5 tane satarken başına bir şey gelmiyordur.
Anladım hocam baya açıklayıcı yazdınız teşekkür ederim.bi heves ve aklımdaki bir soruydu çözülmüş oldu.🙂

Figürü normal bir makineyle yaparsa satamaz. Figürlerin pürüzsüz ve kaliteli olması için reçineli 3D yazıcılar kullanman gerekiyor. Bu da oldukça ciddi bir masraf demek. Dolayısıyla kâr edebilmek için ürünü pahalıya satmak zorunda kalırsın ve başlangıç için figür üretimi asla iyi bir fikir değil.

Öncelikle kusursuz ve kaliteli işler çıkarabileceğin makineler, 13–20 bin TL bandındaki cihazlar değil. Örneğin Bambu Lab P1S AMS üniteli gibi cihazlar, ticari işler için başlangıç seviyesinde daha uygundur.

Ayrıca şunu da söylemek isterim: Bu işin ciddi anlamda “amelelik” kısmı var. Çözmen gereken birçok hatayla ve uğraşacağın bir çok ürünün destek aparatı ile karşılaşacaksın temizlerken kıracağın ürünler bile olacak. Yani bu iş, “baskıya vereyim, bassın, alayım, satayım” mantığıyla yürümüyor. Gerçekten emek ve zaman isteyen bir iş.

Zaman derken günlerce süren süreçlerden bahsetmiyorum (yeri gelecek günlerini vereceğin baskılarda olacak) ama en küçük bir ürün bile 2–3 saatte basılıyor. Buna ürünü makineden alma, desteklerini ayırma gibi işlemleri de eklediğinde en baştan 4–5 saatlik bir süreçten söz ediyoruz. Ürün pürüzlü ya da hatalı çıktı diyelim; bu, başa dönmek demek.

Kısacası uzaktan davulun sesi hoş gelir. İyice araştırmadan girilmemesi gereken bir sektör; aksi hâlde patlarsınız.
SEO Uzmanıyım ve bu tür bir sektöre girersem çok iyi iş yaparım.
Benim bahsettiğim konu bunu yap, şunu yap değil.
Bir sektör/alan bul ve o alana özel ürün üretmeseydi.
Şimdi misal veriyorum sen bir ürün yaptın ama yaptığın ürünü 1 kişi bile Google'da aramıyor, ihtiyaç duymuyor. O zaman bu ürünü nasıl satacaksın?
SEO ile analizlerini yaparsın, sektörünü ve kullanıcılarını belirler, ihtiyaçları tespit eder en kaliteli bir şekilde yapar ve markanı, ürününü pazarlamaya başlarsın.
Hiç bir iş kolay değildir, emek ve zaman ister ama dediğim gibi böyle bir şeyi yapmayı istedikten sonra yapmak inanın bana düşündüğünüz kadar maliyetli ya da masarflı olmaz (SEO Uzmanı ve Pazarlama) bilmeden rastgele en kaliteli yazıcıyı da alırsanız zaten satamaz ve patlarsınız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,864
Üyeler
189,172
Son üye
Chifchi
Geri