Lian Li ekosistem toplama

Pull push icin lcd fanlar calismadan suan 33 derecede tutuyor kendi ayarinda fanlar da sesli vs degil normalde 30 31 dereced az önce kombi actim ondan 33 olabilir 😆 iyi aio oneririm

Ekler

• 18667.webp
    18667.webp
    577.7 KB · Hit: 13
Alıntıyı görüntüleHerkese merhaba, görseldeki gibi bi setup toplamak istiyorum.

Elimde;
-Aorus 5070ti master
-R7 7800x3d
-Msi Mag b850m mortar ana kart
-Kingston 16x2 cl30 ram
-psu msi mag 750w mevcut (kasaya uymazsa değiştirebilirim)

Lian li o11
Lian li sıvı soğutma
Lian li fan

Bu sistemde 6 reverse 2 egsoz fan soğutma konusunda yeterli olacak mıdır?
Şimdiden teşekkürler.
6 reverse (intake), 2 düz(egzoz) olarak evet. Lian Li SL ve TL fanlar arasında iki fark var, TL'in sağ ve solu iki ayrı kontrol edilebiliyor, yani aynı anda sağ ı mabi solu kırmızı veya sağ rainbow, sol statik gibi rgb modlarını kullanabilirsin. İkincisi TL'in CFM(airflow-oynatılan hava) ve Static Pressure'ı(elini fana getirdiğinde eline karşı hissettiğin direncin mesafesi radyatörlerde bu özelliğin yüksek olması tercih edilir) genellike daha yüksek.

Aio olarak Hydroshift II S öneririm ama L curved istiyorsan Lian Li'nin şu an yok bir ancak 6 aya çıkar gibi. Bu yüzden başka marka yönelebilirsiniz, TRYX veya Thermalright gibi, performans kıyaslamasını bir köşeye koyarsak, bu sizin fanları ayrı bir uygulamayla, aio ekranını ayrı bir uygulamayla kullanmanıza sebep olucaktır. Bu da ekosistem mantığına aykırı.

En son hatırladığım kadarıyla fansız aioyu alıp sonra fanları takmak, fanlı aio almaktan biraz daha pahalıya geliyor, o yüzden fanlı almanı öneririm ama evet fanları sonradan takabilirsin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Üste radyatör koyman daha doğru olur, sağ yan taraf intake olunca radyatörün sıcağı içeri giriyor, pull push yaptıkları için demiyorum ama bana saçma geliyor bense hep bu kasa bende olsa arkayı intake yapsammı diye düşünmüşümdür ama o zamanda vrm etrafı arasındaki sıcaklık mı dağılmaz 🤔 radyatör üste koymak kurtarır.

Son düzenleme:
Bendede full lianli ekosistem var verimlilik olarak çokta iyi değil açıkcası kasası güzel geri kalan çokta iyi değil gözünüzde büyütmeyin

Ekler

• IMG_20260128_211535.webp
    IMG_20260128_211535.webp
    91.1 KB · Hit: 11
Peki kasa hariç şimdi alacak olsanız hangi parçaları alırdınız
Kasa soğutucu lianli olurdu geri kalanı Asia horse fanları dizerdim fanda lcd şart değilse bir sürü lcd var bende çok boş gelmeye başladı boşa masraf

Bendede full lianli ekosistem var verimlilik olarak çokta iyi değil açıkcası kasası güzel geri kalan çokta iyi değil gözünüzde büyütmeyin
Alana kadar hocam ondan sonra heves gidiyor ve sarı siteye ilan😂

Recep baltaşın son bilgisayar toplama videolarının hepsinde lian li soğutucu fanlar kullanılıyor ve hep sorun yaşadılar. Gerek üstündeki ekrandan gerek bilgisayar app inden fan kontrollerine kadar. Adamlar belli bi süre boyunca app setup'ını gerçekten google drivedan paylaşmışlar şaka gibi :D Ha bu arada bende thermaltake ve corshair fanlar kullanıyorum memnunmusun diye sorarsan ona da kesinlikle hayır cevabını veririm orası başka. Özellikle lian li seçmenizin bir nedeni var mı?

Ekler

• WhatsApp Image 2026-02-05 at 14.29.18.webp
    WhatsApp Image 2026-02-05 at 14.29.18.webp
    248.1 KB · Hit: 3
Alana kadar hocam ondan sonra heves gidiyor ve sarı siteye ilan😂
Hocam Lianli demek =Sorun demek Yazılımı beş para etmez demek lianli kendisi başlı başına sorun millet kullanmadan bilmiyor şuanda kullanıyorum 10k lık hydroshift 2 var pompa sesi var mesela valla sadece görüntü 2. Eldede deli gibi satıyor bu arada.

Hocam Lianli demek =Sorun demek Yazılımı beş para etmez demek lianli kendisi başlı başına sorun millet kullanmadan bilmiyor şuanda kullanıyorum 10k lık hydroshift 2 var pompa sesi var mesela valla sadece görüntü 2. Eldede deli gibi satıyor bu arada.
Allah kahretsin o pompa sesini hocam ya

Kasa soğutucu lianli olurdu geri kalanı Asia horse fanları dizerdim fanda lcd şart değilse bir sürü lcd var bende çok boş gelmeye başladı boşa masraf
Adia horse bulmak kolay mı hocam amazonda stok daha denk gelemedim. Onun yerine thermalright fan alinabilir tl serisine cok benzeyen fanlar vardı ama tabi düsük cfmli

Recep baltaşın son bilgisayar toplama videolarının hepsinde lian li soğutucu fanlar kullanılıyor ve hep sorun yaşadılar. Gerek üstündeki ekrandan gerek bilgisayar app inden fan kontrollerine kadar. Adamlar belli bi süre boyunca app setup'ını gerçekten google drivedan paylaşmışlar şaka gibi :D Ha bu arada bende thermaltake ve corshair fanlar kullanıyorum memnunmusun diye sorarsan ona da kesinlikle hayır cevabını veririm orası başka. Özellikle lian li seçmenizin bir nedeni var mı?

Bu videonun ilkini de ikincisini de inceledim izledim tüm usb girislerine vs her seyi dikkatle izledim.
Fanlarin bozulma sebebi gerekli güc beslemesi olmamamasiydi.
Bu fanları anakarta takiyorsan iki sorun var.
4pin pwm den ekstra cikan 2 pin pwm daha var onu da anakarta guc yetersizse baglamak zorundasiniz hem kilavuzda hem lian li yt kanalinda var videosu. Ama recep bey sanirim sadece 4 pin pwmleri takmisti anakarta. Bu yetersiz guc demek. Ayni zamanda 4 pin pwm ile anakarttaki bilgiye göre dönmeye calisan fanlara bide yazilimla pwm disinda kablosuz mudahale edip komut vermeye calismis oluyorlar fanlar bu sebeple sapitiyor.
Bunun en basit cozumu tum fanlara alici kutusundan cikan sta ile guc vermek. Fotografta goruldugu gibi. Diger turlu yeterli guc alamayabiliyorlar. Satadan baglayinca ilk acilista fanlar beyaz ve tam guc calisiyor. L connect 3 ile sorunsuz ayarlaniyor. Videoada fanlarin bozulma sebebi FANLARI ANAKARTA BAGLAMALARİDİR.
Ayrica recep bey yine videoda bu "anakart cok iyi yetersiz guc vermesi imkansiz sorun fanlarda. Az guc varda az calisir cok guc varsa sorun olur " gibi bi ifade kullaniyor. Nasil ki psu gucu yetersiz olunca sistem duzgun calismaz kapanir sapitirsa fanlar da ondan bozuluyor dogru voltajda calisamiyor(voltaj terimini dogru kullanmamis olabilirim ama anladiniz.)
Benim sadece kendi aio fanlarim pwm ile cpu fana bagli. Onlar da lian li degil zaten. Ekosistemden bagimsiz.
Lian li fanlarin hicbiri anakarta bagli degil. Uxun anlattim kusura bakmayin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Lian linin sadece aio lar kötü onun disinda bi psusunda testlerde sorun yasanmis psu tier listte gordum. Diger ürünlerinde bence bi sorun yok objektif duayen yorumum😆

Ekler

• 18675.webp
    18675.webp
    335.5 KB · Hit: 8
  • 18676.webp
    18676.webp
    374.6 KB · Hit: 9
Son düzenleme:
Geri