‼️Sistem toplamak için acele mi ediyorum ?

ic3peak

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
423
Arkadaşlar aklıma takılan bir konu var. Sizlerin fikrini almak istedim.

Durum şöyle , yeni devlet memuru olarak atanıp göreve başladım. Ve atanmadan öncesinde bugünlerin hayalini kurup kendime sistem dizme planları yapmıştım. Hatta alacağım parçaları bile netleştirip akakçede kendime liste yaptım.

Sistemin fiyatı 150 bin lira kasa + 50 bin de monitör parası totalde 200 bin lira . Bu parayı şuan verebilirim fakat ailem bilgisayar işini bir tık erteleyip ilk öncelik olarak araba al diyorlar.Ama diğer yandan da bu sisteme ihtiyacım var yani. Çünkü yıllardır hep bunun hayalini kurmuştum. Aslında şuan kiraladığım ev çalıştığım yere 5 dakika yürüme mesafesinde fakat yine de araba her türlü lazım oluyor yani.

kafam çok karışık. yerimde olsaydınız ne yapardınız çok merak ettiğim için sormak istedim sizlere. Yanıtlayan herkese çok teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleme:
Araba dediğin şey koca bir kara delik sigortası, imm kaskosu, bakımı, benzini, oyu buyu şuyu, iş yeriniz yakınsa aşırı nadir araba lazım oluyorsa, arabanın yıllık yürütme maliyetinin kırıntısı miktarı parayla taksiye binmek daha avantajlı. Yok sık sık lazım oluyor diyorsan orasını bilemem.

hocam memur olarak atandıysanız çokta düşünmenize gerek yok. önce hayalinizdeki sistemi kurun zaten 3-5 aya toparlarsınız. sadece sistemden beklentiniz yüksek olmasın. sistemi kurup düğmeye bastığınız an o hevesiniz gidiyor. emin olun sizin gibi bir sürü kişi var bu forumda o hayallerle sistem kurup dediğim şekilde olan. eğer imkanınız varsa sıkıntıya girmeyecekseniz hepsiburada gibi sitelerden peşine 6-9 taksit seçeneğiyle alışveriş yapın o 200 belki 220 olur ama en azından bi taraftan arabaya da hazırlanmış olursunuz diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
hocam memur olarak atandıysanız çokta düşünmenize gerek yok. önce hayalinizdeki sistemi kurun zaten 3-5 aya toparlarsınız. sadece sistemden beklentiniz yüksek olmasın. sistemi kurup düğmeye bastığınız az o hevesiniz gidiyor. emin olun sizin gibi bir sürü kişi var bu forumda o hayallerle sistem kurup dediğim şekilde olan. eğer imkanınız varsa sıkıntıya girmeyecekseniz hepsiburada gibi sitelerden peşine 6-9 taksit seçeneğiyle alışveriş yapın o 200 belki 220 olur ama en azından bi taraftan arabaya da hazırlanmış olursunuz diye düşünüyorum.
32 yaşındayım. Hala 25 yaşında ki ilk aldığım hazır sistem kadar heyecanlıyım sistemi toplamak ve oynamak için. Herkes de aynı durum yaşanmıyor sanırım. 5 ay sonra düğünden sonra bu mutluluğa kavuşacağım sanırım 😅

hocam memur olarak atandıysanız çokta düşünmenize gerek yok. önce hayalinizdeki sistemi kurun zaten 3-5 aya toparlarsınız. sadece sistemden beklentiniz yüksek olmasın. sistemi kurup düğmeye bastığınız az o hevesiniz gidiyor. emin olun sizin gibi bir sürü kişi var bu forumda o hayallerle sistem kurup dediğim şekilde olan. eğer imkanınız varsa sıkıntıya girmeyecekseniz hepsiburada gibi sitelerden peşine 6-9 taksit seçeneğiyle alışveriş yapın o 200 belki 220 olur ama en azından bi taraftan arabaya da hazırlanmış olursunuz diye düşünüyorum.
O heves işi bence göreceli bi kavram, ben yazın 7800x3d, 64gb ram, b850, arctic liq freezer 3 pro, samsung pro vs bi sistem topladım kendim kurdum evde ve aşırı mutluyum, eğer oyun oynuyosan büyük bir keyif, witcher 4, divinity, gta6 gibi oyunlar da gelicek ve onları çok rahat oynayabileceğim için ayrı bir keyif var içimde.

Eğer aktif oyun oynayıp, hype ile beklediğiniz oyunlar varsa o heves kaçmaz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

32 yaşındayım. Hala 25 yaşında ki ilk aldığım hazır sistem kadar heyecanlıyım sistemi toplamak ve oynamak için. Herkes de aynı durum yaşanmıyor sanırım. 5 ay sonra düğünden sonra bu mutluluğa kavuşacağım sanırım 😅
Ben de 43 yaşındayım oyun oynamadığım zaman bile pc de takılma keyfi o alışkanlık bambaşka bişey

Dostum arabayı aldın mı ilerisinde para biriktirmesi zor oluyor full masraf ben 1 yildir araba almak icin para biriktiriyorum istedigim aga 1.6 multijet egea. 2010 model polo vesaire alabilecek param birikti mesela ama almiyorum param ilk günden beri altında çünkü ben bi araba alirsam bir ton masrafi olacak yukseltmek icin oara biriktiremeyecegim. Ocakta 5090 aldım, fiyatları 30k arttı mesela.

Arkadaşlar aklıma takılan bir konu var. Sizlerin fikrini almak istedim.

Durum şöyle , yeni devlet memuru olarak atanıp göreve başladım. Ve atanmadan öncesinde bugünlerin hayalini kurup kendime sistem dizme planları yapmıştım. Hatta alacağım parçaları bile netleştirip akakçede kendime liste yaptım.

Sistemin fiyatı 150 bin lira kasa + 50 bin de monitör parası totalde 200 bin lira . Bu parayı şuan verebilirim fakat ailem bilgisayar işini bir tık erteleyip ilk öncelik olarak araba al diyorlar.Ama diğer yandan da bu sisteme ihtiyacım var yani. Çünkü yıllardır hep bunun hayalini kurmuştum. Aslında şuan kiraladığım ev çalıştığım yere 5 dakika yürüme mesafesinde fakat yine de araba her türlü lazım oluyor yani.

kafam çok karışık. yerimde olsaydınız ne yapardınız çok merak ettiğim için sormak istedim sizlere. Yanıtlayan herkese çok teşekkür ederim şimdiden.
Bilgisayara 200K verecek kadar nasıl bir ihtiyaç var ki? Toplamı 20K eden bir sistem kullanıyorum idare ediyor mesela, bu ara büyük ihtimalle 20K daha üstüne verip daha iyisine geçeceğim ama hiç 200K ya sistem toplama ihtiyacı duymadım. tabii ki lazımsa alın ona bir şey diyemem sadece gerçekten ihtiyacınız var mı onu iyice sorgulayın bence.

4k oynayayım diye sistem topladım şimdi sorsan 2-3 saat haftada anca vakit geçiriyorumdur.

İş yerin evinin hemen önü değilse araba almak daha mantıklı ayrıca 200k'lık pc toplamaya gerek var mı? Ne yapmayı planlıyorsunuz sistemle?

Bilgisayara 200K verecek kadar nasıl bir ihtiyaç var ki? Toplamı 20K eden bir sistem kullanıyorum idare ediyor mesela, bu ara büyük ihtimalle 20K daha üstüne verip daha iyisine geçeceğim ama hiç 200K ya sistem toplama ihtiyacı duymadım. tabii ki lazımsa alın ona bir şey diyemem sadece gerçekten ihtiyacınız var mı onu iyice sorgulayın bence.
Her bir parçayı titizlikle ve isteklerim doğrultusunda seçtiğim için fiyat maalesef şişti ve 200k'yı buldu. aslında monitörü çıkarırsak sistemin fiyatı 150 bin tl. Fakat dediğim gibi her parçayı seçmemin bir sebebi var. Direkt olarak en pahalıları filtreleyip o şekilde oluşturmadım hocam bu listeyi.

İş yerin evinin hemen önü değilse araba almak daha mantıklı
Dediğim gibi yürüyerek 5 dakka sürüyor.

Her bir parçayı titizlikle ve isteklerim doğrultusunda seçtiğim için fiyat maalesef şişti ve 200k'yı buldu. aslında monitörü çıkarırsak sistemin fiyatı 150 bin tl. Fakat dediğim gibi her parçayı seçmemin bir sebebi var. Direkt olarak en pahalıları filtreleyip o şekilde oluşturmadım hocam bu listeyi.

Dediğim gibi yürüyerek 5 dakka sürüyor.
Bence pc maliyetini düşürün 200k'lık sistem toplamak ortalama bir kullanıcı için yersiz bir harcama gibi geliyor

Arkadaşlar 200k çok gibi görünüyor farkındayım ama bir oled monitor ve 5080'li bir sistemle bu paraya kolayca ulaşabilir. Bu parayı israf olarak görmeyin, 20k'lık pc de aynı oyunu açıyor ama 4k 120fps+'da oynayan birisiyle inanın aynı deneyimi almıyorsunuz. Ayrıca bu paranın verildiği sistem de uzun süre güncellenme ihtiyacı duymuyor öyle düşünün. Alır uzun yıllar tadını çıkarır. Hayaliyse teşvik edin geçin, ben de böyle yıllar içinde yükselte yükselte 5700xt>6900xt>3090>4080s>5090 olarak gittim, imkanı varsa bırakın tadını çıkarsın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,190,901
Üyeler
189,004
Son üye
mels
Geri