2k oledden 4k olede geçilir mi

cemozgen

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
217
XG27AQDMG kullanıyorum main monitör olarak , 5080'e geçiş yaptım 4k oled monitöre geçiş yapılır mı? oled konusunda bir çok gelişme oluyor sanırım tandemler vesaire, bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Çok içerik tüketiyorsan video film geçilir ama sık fps oyunu oynuyorsan ve AAA oyunlar ben 2k da kalırdım.

XG27AQDMG kullanıyorum main monitör olarak , 5080'e geçiş yaptım 4k oled monitöre geçiş yapılır mı? oled konusunda bir çok gelişme oluyor sanırım tandemler vesaire, bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
4K mini-led Samsung Neo G8 monitörüm var aşırı güzel desem yalan olmaz mükemmel görüntü veriyor hikayeli oyunlarda vs.

1 sene önce ben :D

pg27aqdmg>xg27aqdmg>g81sf>pg27ucdm bu şekilde gitti.
ee naptınız peki hocam :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

fps oyunu yok, aaa ve lol oynuyorum hocam.

Aynı boyut ekranda görüntü farkı oluyor mu? Mesela 2k ile 4k arasında çözünürlüğü göz algılayabiliyor mu hocam. Meraktan sordum :).
Algılayabiliyor tabi hocam :D.
Aynı boyutta algılaması daha kolay zaten.
Boyut arttıkça keskinlik azalır.
Yani 27 inch 4k monitör ile 75 inch 4k TV aynı keskinliği vermez.
75 inch 4k TV ye monitör uzaklığında bakarsan o kadar net gelmez.
Ama inch büyüdükçe daha uzaktan baktığımız için görüntü daha keskinmis gibi gelir bize.
4k 27 ile 2k 27 arasında 2.25 kat fark vardır.
Yani 1080p ile 2k arasındaki fark gibi.
27 inch 1080p monitör kullananlar anlayacaktır. 2k 27 alınca ne kadar görüntü netleşti deriz :D.
Benzer durum 2k'dan 4k'ya geçişte de yaşanıyor.
Şuan paranın alabileceği en keskin monitör 4k 27'ler.
Bu keskinlik 8k 55 inch TV'ye eşdeğerdir.
Ne zaman 55 ve altı 8k monitörler çıkarsa 4k 27 keskinliğini tahtından eder

pg27aqdmg>xg27aqdmg>g81sf>pg27ucdm bu şekilde gitti.
ne önerirsiniz 4k için peki şuan? 27 inç istiyorum 2 tane daha monitör oldugu ıcın büyütmeme gerek yok 27 gayet iyi geliyor. hem dediğiniz gibi maksat daha keskin görmek zaten.

ne önerirsiniz 4k için peki şuan? 27 inç istiyorum 2 tane daha monitör oldugu ıcın büyütmeme gerek yok 27 gayet iyi geliyor. hem dediğiniz gibi maksat daha keskin görmek zaten.
Fiyat performans arıyorsan Amazon depodan xg27ucdmg.
Bütçe sınırı yoksa pg27ucdm.

ne farkı var hocam bu ikisinin? bir de benim xg27aqdmg ne kadar eder sizce?
Biri DP 1.4 biri DP 2.1
DP 1.4 kağıt üzerinde 4k 240hz desteklemiyor.
DSC denilen bir sıkıştırma teknolojisi kullanıyor.
Kimisi diyor ki DSC fark bile edilmiyor.
Kimisi diyor ki fark bile edilmese bile ben native görüntü istiyorum.
Şahsen ben Samsung'da DSC kullandım şimdi native kullanıyorum ama 5k daha verip için rahat olsun dedim.
Eğer hala anlamadiysan gpt veya geminiye DP 1.4 DSC vs DP 2.1 yaz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ne farkı var hocam bu ikisinin? bir de benim xg27aqdmg ne kadar eder sizce?
Monitörü ben 23'e satmıştım. Geçen sene Mayıs'ta.

Geri