❌İndirim Bitti! GIGABYTE M27Q2 QD 27″ 210Hz 2K Monitör 10.999 TL

Ürün elime ulaştı. Konu sahibi @ahmttunc 'a teşekkürlerimi sunuyorum. Üründe 1 adet sub-pixel çıktı (kırmızı vermiyor). O da ekranın en alt kenarında o yüzden sorun değil. Şimdiye kadar LG 27GR83Q-B, ASUS VG27AQML1A ve Samsung G65B monitörlerini aldım. LG maalesef bir çok ölü pikselle geldi. ASUS'un renkleri hiç bana göre değildi (oyun odaklı monitördü zaten renklere pek basılmamış sanırsam). Samsung G65B ise şimdiye kadar hep IPS kullandığım için hiç bana hitap etmedi.

Bu monitör ise hem renk anlamında hem de kalite anlamında beni tatmin edecek gibi duruyor. Renklerin çok canlı geldiğine dair yorumlar vardı ve evet bu doğru. Fakat çözümü çok basit. Eğer bu kadar canlı renkler kullanmak istemiyor ve işiniz dolayısıyla renklerin daha doğal görünmesini istiyorsanız Windows üzerinden şu ayarı etkinleştirebilirsiniz:
Sistem > Ekran > Renk Profili > Uygulamaların Rengini Otomatik Olarak Yönet

Amazon tekrar stoklara getirdi ama 12.499 TL olarak.
Reddit de;
Ortadan bakınca kenarlarda kaplamadan dolayı renk bozulmaları oluyormuş.
Bir de BGR renk düzeninden ötürü metin netliği iyi değil diyorlar.

Kullanan ve deneyimlerini paylaşacak birileri var mı?

Amazon tekrar stoklara getirdi ama 12.499 TL olarak.
Reddit de;
Ortadan bakınca kenarlarda kaplamadan dolayı renk bozulmaları oluyormuş.
Bir de BGR renk düzeninden ötürü metin netliği iyi değil diyorlar.

Kullanan ve deneyimlerini paylaşacak birileri var mı?
@Tayfunns hocam bu fiyata hala alınır mı yoksa g27q2 daha mı mantıklı?

Gigabyte M27Q2 QD'ye değer mi 12 bin yoksa G27Q2 mi almalı ikiside HDR600 değil zaten

12.499 liraya amazondan sipariş ettim ürün gelince deneyimlerimi paylaşacağım.

12.499 liraya amazondan sipariş ettim ürün gelince deneyimlerimi paylaşacağım.
Bende alacağım gibi onu, Philips Evnia 27M2N3501PA arası kalmıştım gerçi Philips zam yemiş

Ben de phillips'i düşünmüştüm ama çok fazla ölü pixel ve bu pixel yırtığına benzeyen şikayet gördüğüm için vazgeçtim.
Daha yeni okudum M27Q2 alacağım artmazsa yoksa G27Q2
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dahili hoparlörü yok Giga ların önemsiz ama aradım açıkça şu an ki kullandığımda bile iyi kötü Fx Sound la iyi bir şey yapıyor en azından, soundbar alırım yanına en kötü

Monitörü teslim alalı 2 gün oldu görüntü kalitesi ve renkler gerçekten şahane. İnternette kırmızıları aşırı cırtlak gösterdiği gibi yorumlar görmüştüm fakat bana aşırı gelmedi ve göz yorma gibi bir şey yapmadı. Malzeme kalitesi olarak güzel monitörün dışındaki plastikleri ve ayaklığı oldukça sağlam hissettiriyor. 1 tane ölü pixel çıktı dibine girip bakmazsan anlaşılmıyor zaten o yüzden benim için bi problem değil. 200 hz benim için yeterli overclock bile yapmadım günde 1-2 saat CS2, Fortnite veya hikayeli oyunlar oynayan birisiyim genel olarak dizi, film veya video izliyorum görüntü kalitesi ve akışkanlık iki tarafta da isteklerimi fazlasıyla karşıladı. Daha derinleme araştırılsa belki bu fiyat bandında daha iyi alternatifleri vardır fakat 1 aydır 10-12k bandında kendime uygun monitör arıyordum ve en mantıklısının bu monitör olacağını düşündüm. Ben verdiğim paranın hakkını verdiği için memnunum, kısa süreli incelemem sonucu tavsiye ediyorum umarım ilerleyen zamanda da sorunsuz kullanmaya devam ederim.

Son düzenleme:
Monitörü teslim alalı 2 gün oldu görüntü kalitesi ve renkler gerçekten şahane. İnternette kırmızıları aşırı cırtlak gösterdiği gibi yorumlar görmüştüm fakat bana aşırı gelmedi ve göz yorma gibi bir şey yapmadı. Malzeme kalitesi olarak güzel monitörün dışındaki plastikleri ve ayaklığı oldukça sağlam hissettiriyor. 1 tane ölü pixel çıktı dibine girip bakmazsan anlaşılmıyor zaten o yüzden benim için bi problem değil. 200 hz benim için yeterli overclock bile yapmadım günde 1-2 saat CS2, Fortnite veya hikayeli oyunlar oynayan birisiyim genel olarak dizi, film veya video izliyorum ve görüntü kalitesi ve akışkanlık iki tarafta da isteklerimi fazlasıyla karşıladı. Daha derinleme araştırılsa belki bu fiyat bandında daha iyi alternatifleri vardır fakat 1 aydır 10-12k bandında kendime uygun monitör arıyordum ve en mantıklısının bu monitör olacağını düşündüm. Ben verdiğim paranın hakkını verdiği için memnunum, kısa süreli incelemem sonucu tavsiye ediyorum umarım ilerleyen zamanda da sorunsuz kullanmaya devam ederim.
Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın. Bende sipariş verdim yarın gelecek.
Reddit de böyle bir sorun belirtmişler sizde var mı çok belirgin bir şey mi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,192,414
Üyeler
189,261
Son üye
DARKUS0000
Geri