Bu Kadar Ram Kullanımı Normal Mi?

Reaksiyon skoru
74
1770741996106.webp

Ben sürekli tasarım yapan birisiyim photoshop ara sıra acayip derecede kasıyor. Ram kullanımına baktığımda taş catlasın 4 gb ram kullanılsın görev yöneticisne baktığımızda ama %66 sı nasıl dolu olabilşiyor. 16 gb ramim var benim bu şuanki sste böyle photoshopta ttasarım yapmaya başladığım zaman %97 ye kdar çıkıyor chromeda açık tamam aeyvallah o zaman photoshop 5 gb e yakın ram kullanıyor chrome ise 2 gb yakın kullanıyor fazla baska bısey kullanan yok rami ama nasıl bu akdar dollu oluyor normal mi ne yapmam lazım lütfen yardım edin.

O programlar belleği köklüyor, 32 GB şart prodüksiyon işleri için Windows'u optimize etmekle vakit kaybetme boşa, 2x16 bellek al.

Memory leak olabilir, daha çok sistemsel, bazı uygulamaları açıp kapattınız kapladıkları yeri geri vermiyorlar, nasıl oluyorsa bende bu aralar, 32GB yi dolduruyorum ondanmış, baktığım sıralar hep o anlara denk geldi. Attığın SS de de sanki %63 - 10 GB kaplayan bir şey yok gibi, ilk 3ü 4 gb. Bir toplamayı dene🙃

O programlar belleği köklüyor, 32 GB şart prodüksiyon işleri için Windows'u optimize etmekle vakit kaybetme boşa, 2x16 bellek al.
ram fiyatları şuan çok uçukta photoshop için o kadara gerek yok bence.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Memory leak olabilir, daha çok sistemsel, bazı uygulamaları açıp kapattınız kapladıkları yeri geri vermiyorlar, nasıl oluyorsa bende bu aralar, 32GB yi dolduruyorum ondanmış, baktığım sıralar hep o anlara denk geldi. Attığın SS de de sanki %63 - 10 GB kaplayan bir şey yok gibi, ilk 3ü 4 gb. Bir toplamayı dene🙃
Ne yapmam lazım tam olark çözme şansım var mı?

Alıntıyı görüntüle
Ben sürekli tasarım yapan birisiyim photoshop ara sıra acayip derecede kasıyor. Ram kullanımına baktığımda taş catlasın 4 gb ram kullanılsın görev yöneticisne baktığımızda ama %66 sı nasıl dolu olabilşiyor. 16 gb ramim var benim bu şuanki sste böyle photoshopta ttasarım yapmaya başladığım zaman %97 ye kdar çıkıyor chromeda açık tamam aeyvallah o zaman photoshop 5 gb e yakın ram kullanıyor chrome ise 2 gb yakın kullanıyor fazla baska bısey kullanan yok rami ama nasıl bu akdar dollu oluyor normal mi ne yapmam lazım lütfen yardım edin.
16gb için normal :D o program için 32 şart.

ram fiyatları şuan çok uçukta photoshop için o kadara gerek yok bence.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ne yapmam lazım tam olark çözme şansım var mı?
Format küçük, önceden kalan uygulamalardan kurtarır ama pek faydası olmaz. Ya kullandığınız uygulama değişecek ya da kapasite arttıracaksınız. Daha hafif windows veya başka işletim sistemi de yardımcı olabilir ama ne kadar olur bilmiyorum.

Alıntıyı görüntüle

Edit, photoshop, davinci, adobeyle herhangi bir program ile iştirakteyseniz minimum sistem gereksinimin 32gb olduğunu zaten biliyorsunuzdur. Adobenin kendi sitesinde her program için minimum önerilen diye sistem gereksinimi vardır.

Grafik tasarımcılarının ileriye dönüklük açısından 64gb ram alması şart zaten. En kötü ihtimalle 48gb

16gb yeterli değildir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,188,943
Üyeler
188,678
Son üye
saaaslarmanfps
Geri