9800X3D RX9070 XT'li Beyaz Sistemim Hakkında Yorumlarınız

Beyaz bir sistem için seçimlerim nasıl?

• Oy kullanan toplam üye
    24
Reaksiyon skoru
6
Bütçe
132000
Yaklaşık 2 aydır fiyatlar artarken daha da fazla artmaması için el konsolumu felan satıp kredi kartıyla taksitle 4K oyunları zorlayabileceğim bir sistem dizmeye çalışıyordum. Totalde 132.600 TL Harcayarak hem beyaz hem de 4K çözünürlükte oyunları zorlayacak bir sistem kurdum. Ancak kurduktan sonra tabi bazı keşkelerim olmadı değil ancak moral bozan veya değişikliğe gitmem gerken acil bir durum yok. böyle bir düşüncesi olan arkadaşlar için aşağıya hem parçaları detaylı yazdım hem de bazı fikirlerimi paylaşacağım.

Kasa hariç hiç bir şeyde estetik olarak bir problem yaşamadım acaba sırf ekranlı ve psu dahil diye bu kasayı almak yerine Lian Li O11 Vision Compact mı alsaydım diye düşünüyorum ama en kolay değiştirilecek şeylerden biri sanırım. ARGB Kontrolcüsünde giriş yeri kalmadığı için egzoz fanının ışığını çalıştıramadım. ve kasayı alınca kasa ekranının kabloları siyah olduğu için henüz bağlayamadım. beyaz kablo aldıktan sonra tekrar bağlayacağım. sanırım alta üç fan daha almam gerekecek ancak şuan sıcaklıklarda bir problem yaşamadım. Eğer böyle bir sistem dizecekseniz ana kart işlemci ve ekran kartı seçimini bu yönde kullanmanızı kesinlkle öneriyorum. ramler ve ssd konusunda da fikrim çok net aynı şekilde. Tek önermediğim şey kasa olabilir bu kadar para harcamışken iyi bir kasa almanızı önerebilirim psusu kapalı kutu olması hangi kablonun nerden geldiği belli olmaması ve ekranın kabloları açıkta dolaştırılmak zorunda olması kasanın metallerinin biraz dandik olması caydırıcı oluyor. Seçimlerim konsununda yorumda bulunabilirseniz çok memnun olurum.

Gigabyte X870 Aorus Elite WIFI7 Ice AMD AM5 DDR5 ATX Anakart > 14.000 TL
AMD Ryzen 7 9800X3D Sekiz Çekirdek 4.7 GHz İşlemci > 22.000 TL
Asrock RX 9070 XT Steel Legend 256 Bit GDDR6 16 GB Ekran Kartı > 38.000 TL
Twinmos CoreX Pro NVCXP2TBG52280 PCI-Express 5.0 DRAM 2 TB M.2 SSD > 12.000 TL
XPG Lancer 32 GB (2x16) DDR5 6000 MHz CL30 > 27.000 TL
BitFenix Digital T10 EF 850W 80+ Bronze 8.8" Ekranlı Tempered Glass ARGB USB 3.1 ATX Mid Tower Beyaz Kasa > 12.000 TL
GIGABYTE GAMING 360 ICE ARGB 360mm Beyaz İşlemci Sıvı Soğutucu > 4.700 TL
Gamepower Heatsync ARGB LCD Ekran Kartı Tutucu Beyaz > 1.650 TL
Sleeved 24 Pin Anakart Güç Uzatma Kablosu Beyaz ARGB > 1.250 TL

GÖRSELDE KASANIN ÜSTÜNDEKİ EKRAN KABLO MONTAJINI YAPMADIĞIMDAN DOLAYI ÇALIŞMIYOR.

Ekler

• Sistemim.webp
    Sistemim.webp
    172.7 KB · Hit: 102
Yaklaşık 2 aydır fiyatlar artarken daha da fazla artmaması için el konsolumu felan satıp kredi kartıyla taksitle 4K oyunları zorlayabileceğim bir sistem dizmeye çalışıyordum. Totalde 132.600 TL Harcayarak hem beyaz hem de 4K çözünürlükte oyunları zorlayacak bir sistem kurdum. Ancak kurduktan sonra tabi bazı keşkelerim olmadı değil ancak moral bozan veya değişikliğe gitmem gerken acil bir durum yok. böyle bir düşüncesi olan arkadaşlar için aşağıya hem parçaları detaylı yazdım hem de bazı fikirlerimi paylaşacağım.

Kasa hariç hiç bir şeyde estetik olarak bir problem yaşamadım acaba sırf ekranlı ve psu dahil diye bu kasayı almak yerine Lian Li O11 Vision Compact mı alsaydım diye düşünüyorum ama en kolay değiştirilecek şeylerden biri sanırım. ARGB Kontrolcüsünde giriş yeri kalmadığı için egzoz fanının ışığını çalıştıramadım. ve kasayı alınca kasa ekranının kabloları siyah olduğu için henüz bağlayamadım. beyaz kablo aldıktan sonra tekrar bağlayacağım. sanırım alta üç fan daha almam gerekecek ancak şuan sıcaklıklarda bir problem yaşamadım. Eğer böyle bir sistem dizecekseniz ana kart işlemci ve ekran kartı seçimini bu yönde kullanmanızı kesinlkle öneriyorum. ramler ve ssd konusunda da fikrim çok net aynı şekilde. Tek önermediğim şey kasa olabilir bu kadar para harcamışken iyi bir kasa almanızı önerebilirim psusu kapalı kutu olması hangi kablonun nerden geldiği belli olmaması ve ekranın kabloları açıkta dolaştırılmak zorunda olması kasanın metallerinin biraz dandik olması caydırıcı oluyor. Seçimlerim konsununda yorumda bulunabilirseniz çok memnun olurum.

Gigabyte X870 Aorus Elite WIFI7 Ice AMD AM5 DDR5 ATX Anakart > 14.000 TL
AMD Ryzen 7 9800X3D Sekiz Çekirdek 4.7 GHz İşlemci > 22.000 TL
Asrock RX 9070 XT Steel Legend 256 Bit GDDR6 16 GB Ekran Kartı > 38.000 TL
Twinmos CoreX Pro NVCXP2TBG52280 PCI-Express 5.0 DRAM 2 TB M.2 SSD > 12.000 TL
XPG Lancer 32 GB (2x16) DDR5 6000 MHz CL30 > 27.000 TL
BitFenix Digital T10 EF 850W 80+ Bronze 8.8" Ekranlı Tempered Glass ARGB USB 3.1 ATX Mid Tower Beyaz Kasa > 12.000 TL
GIGABYTE GAMING 360 ICE ARGB 360mm Beyaz İşlemci Sıvı Soğutucu > 4.700 TL
Gamepower Heatsync ARGB LCD Ekran Kartı Tutucu Beyaz > 1.650 TL
Sleeved 24 Pin Anakart Güç Uzatma Kablosu Beyaz ARGB > 1.250 TL
Kasa bana pahalı geldi onun haricinde güzel duruyor

850w psu ve ekranlı olmasından dolayı seçtim ama bu konuda bende biraz pişmanım diyebilirim
Gerisi iyi bence sanki birde ekran kartı hafif pahalı geldi pure sanırım daha ucuzdu emin değilim

Shappire almak yerine hem görünüm hem de güven açısından Asrock tercih etmek istedim biraz kafam rahat olması açısından.
Sapphire yılların markası ASRock da üzmez hayırlı olsun

Biraz pahalı olmuş gibi ama hayırlı olsun beyaz sistem hep pahalıdir zaten :)

Biraz pahalı olmuş gibi ama hayırlı olsun beyaz sistem hep pahalıdir zaten :)
daha ucuza denk getiremedim çok araştırdım ama beyaz ve ortalama iyi parçalar bu kadar tutuyor minimum. idare eder diyorlar ama beyaz bir sistem üzerinden düşününce neden idare ediyor onu anlamadım :D beyaz parçaları pahalı yapan ben değilim bu parçalar yerine neyi neden seçmeliyim diye yorum alsam fena olmazdı.

Bir yanlış yok. Alın. 1 MİLYAR ekxllwls

hayırlı olsun kral zevke göre normal gibi fiyat. Bi kere toplamış olursun hevesini alırsjn ilerde zaten daha sade şeyler alıcaksın çok yüksek ihtimal

Bir yanlış yok. Alın. 1 MİLYAR ekxllwls

hayırlı olsun kral zevke göre normal gibi fiyat. Bi kere toplamış olursun hevesini alırsjn ilerde zaten daha sade şeyler alıcaksın çok yüksek ihtimal
teşekkür ederim :ROFLMAO: yani illa ki değişiklikler yapacağım ana kart ve işlemci beni çok uzun süre götürür ekran kartı soğutucu ve kasada değişiklikler planlıyorum yıl sonu veya seneye ama idare eder diyecek ne kötü onu merak ediyorum hala :D

teşekkür ederim :ROFLMAO: yani illa ki değişiklikler yapacağım ana kart ve işlemci beni çok uzun süre götürür ekran kartı soğutucu ve kasada değişiklikler planlıyorum yıl sonu veya seneye ama idare eder diyecek ne kötü onu merak ediyorum hala :D
Genelde markacılık yapıtor insanlar ondandır. Siz en iyisini yapmışsınız markaya bakmak yerine tipe paraya zevke bakmışsınızdır. Boşverin. Ekleme yapmadan bu işin zevki çıkmıyor zaten bunlar bitse klavye mouse vs çıkıyor kdkxks

Geri