Sosyal medya hesaplarına kimlik zorunluluğu getirilecek.

Her ne kadar kullanılmasını tavsiye etmeyen biri ve kendim de kullanmıyor olsam da sonuçta suçsuz günahsız insanların kendi çapında kafa dağıttığı ve vakit geçirdiği yerlere karşı özgürlüğü kısıtlanıyor. Kötüye kullanma amacı taşıyan herhangi birisi ne kadar engel gelirse gelsin her şekilde sisteme bir şekilde erişim sağlayacaktır, burada olan sıradan kullanıcılara oluyor. Önlem olarak yapılması gerekilen şeyler uygulamalara erişim sınırı getirmekten ziyade doğrudan suç işleyenleri, kural çiğneyenleri cezalandırmakken maalesef bu yasalara imzasını atan insanların işine gelmiyor. Ne kadar yasak gelirse gelsin, Türk halkı buna fazlasıyla alıştı ve bu kısıtlamayı geçmek için bir sürü yol bulacak. Normalde sosyal medya kullanımından asla haz etmem ama sırf ben haz etmiyorum diye de bazı şeylerin kısıtlanmasını savunmak istemiyorum.

Gerçi böyle söylüyorum fakat buradaki amacın çocukları korumak ya da kötü insanların türemesini engellemek olmadığını hepimiz biliyoruz. Kuzey Kore misali gittikçe kendi seçimlerine bağımlı hale getirmeye çalışıyorlar. İnsanlar hiçbir şey yapamasın, biz ne istersek o olsun diye düşünüyorlar.

Umarım bir gün olabildiğince tez vakitte bu bataklıktan kurtulabiliriz.

Kim Jong Un bunu beğendi. 👍

kimlikten kasıt tc kimlik kartımız mı yoksa dijital bir kimlikten mi bahsediyoruz?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,411
Üyeler
189,834
Son üye
egea12345
Geri