Anakartımda CPU ışığı yanıyor ekran gelmiyor.

UtkuSedat

80+
Reaksiyon skoru
1
Bugün bilgisayarım tozlandığı için el kompresörüyle tozları havalandırdım. Ekran kartını söküp takmıştım. Şimdi bilgisayarın herşeyi çalışıyor ama ekran gelmiyor ve anakartta cpu ışığı yanıyor. Bios pilini çıkarıp 5 dk bekleyip geri taktım ama yine bir şey değişmedi sorun ne olabilir acaba?

Bugün bilgisayarım tozlandığı için el kompresörüyle tozları havalandırdım. Ekran kartını söküp takmıştım. Şimdi bilgisayarın herşeyi çalışıyor ama ekran gelmiyor ve anakartta cpu ışığı yanıyor. Bios pilini çıkarıp 5 dk bekleyip geri taktım ama yine bir şey değişmedi sorun ne olabilir acaba?
Kompresör tutarken fanları durdurdun mu yoksa çılgınlar gibi döndürdün mü? Bu soru kritik.

Bazıları döndü çok büyük bir sıkıntı mı bu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kompresör tutarken fanları durdurdun mu yoksa çılgınlar gibi döndürdün mü? Bu soru kritik.
Şimdi düşününce evet baya döndüler çok sıkıntılı bir şey mi ki acaba

Bazıları döndü çok büyük bir sıkıntı mı bu

Şimdi düşününce evet baya döndüler çok sıkıntılı bir şey mi ki acaba
Anakartın ve diğer parçaların yanma ihtimali var. CPU soğutucusunu söktünüz mü temizlik sırasında?

Ramleri çıkartıp taktıktan sonra düzelmez ise anakarta bağlı kabloları söküp takmayı deneyin.

Çift ram kullanıyorsan sök, 1 tane tak. Sistem kapalıyken CMOS atıp açılmasını bekle. Bakalım tepki verecek mi?
Şuan direk ekran da görmüyor DP sinyal yok diyor

Ve anakarttaki cpu ışığı hala yanıyor

Hava basmadan önce sistemdeki gücü boşaltmış mıydın tamamen güç kaynağındaki switchi kapatıp güç tuşuna 5 saniye basmış mıydın?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,403
Üyeler
193,023
Son üye
Talhakdz
Geri