Kepek için alıyorsanız bir işe yaradığı yok. Kepek için Konazol alın, genel yıkama için de kafanızı temizlediğini hissettiğiniz bir şampuan kullanın.
Konazol'u eczanelerden alabilirsiniz, içindeki kağıda göre kullanın. Şu an atıyorum ilk iki hafta, haftada iki kere ve kafada 3-4 dakika duracak şekilde kullanmanız gerekiyor. Kullanmadan önce sıradan bir şampuan veya sabun ile kafadaki kir ve yağı atın. İkinci yıkamada kullanın yani.
Ayrıca kadınlar daha iyi biliyor, atıyorum A maddesinin olmadığı şampuanlar saçta kepek oluşumunu daha azaltıyor gibi şeyler var. Bunu biraz Instagram, Ekşi vb. araştırmanız lazım. Bu tarz şeyler de genele satılan ürünlerde yok, genele satılan ürünler sadece 2-3 günlük rahatlama sağlıyor. Amacı da çözmek değil ferahlık sağlayıp sattırmak.
Eczanelerde satılan, sidik gibi (daha çok demir fermuar vb. böyle iğrenç kokar ya çam ardıçı mı ne öyle bir aroması olan) ₺1000-1500 satılan yeşil, beyaz Fransız şampuanı falan hiçbir işe yaramıyor. Yıllardır yaşadığım sorunu sadece bu çözüyor. Kışın azıtınca biraz kafanızda bekletip kullandığınızda bile kaşıntı, yağlanma azaltıyor. Prosedürine uyunca zaten kafadaki kabuklanma, yara vb. temizliyor.
Arkadaşın önerdiği pahalı organik şampuanlarda cahil zengin yolma itemi. Sadece araştırıp bulmanız gerekiyor, bir ara denk gelmiştim ne yazık ki hikayeydi galiba kayıt almayı unuttum. Denk gelir bulursam yine forumda insanları bilgilendiririm. Spesifik 1-2 maddenin olmadığı veya olduğu şampuan bulmak önemli. Konazol tarzı mantar, kepek etkili dışında genel kullanım için de iyi şampuanlar var yani. Yok bilmem ne yağı falan tamamen Instagram üzerinden yineleyeyim cahil zengin yolma taktikleri.