Çözüldü✓ Kasanın güç kablosu girişinde kıvılcım çıkması ve sigorta attırması

İgıl

80+
Reaksiyon skoru
0
Geçenlerde parça parça pc toplamıştım daha 10 gün falan oluyor kasa olarak Msi Mag Forge 121a kullandım içinde 750w güç kaynağı bulunuyor.

Sistemin içeriğinde

Ryzen 7 7800x3d

Crucial pro 16gb 6000hz x2

Msi pro b850m-g

Rtx 5070 bulunuyor

Uzun süre araştırma sonucu 750w gayet yeterli olduğunu söylediler. Dün çalışan pc bügün güç düğmesine bastığımda kilit ekranına kadar gelip kendini kapattı ve kasaya elektrik vermeyi kesti. Bi kaç kere daha denerken fanlar ve rgb 2-3 saniye çalışıp geri kapanıyordu. En son denediğimdeyse güç kablosunun girişinde kıvılcım patladı. Sisteme zarar gelmiş midir tekrar çalıştırmayı denemeli miyim, direkt kasayı iade talebinde mi bulunmalıyım,yeni güç kaynağı alıp devam mı etmeliyim? Baya korkuttu bu durum beni tüm önerilere açığım. Fotoğrafta ne taraftan patladığı belli oluyor.

Ekler

• IMG_5224.webp
    IMG_5224.webp
    1.1 MB · Hit: 27
  • IMG_5222.webp
    IMG_5222.webp
    568.1 KB · Hit: 22
Eğer kasanın garantisi devam ediyorsa ve güç kaynağı kasanın içinde gelen bir modelse direkt iade veya garanti talebinde bulunmalısın.

psusu pek iyi değil zaten başka psu var mı elinde belgele elindeki her şeyi hemen

psusu pek iyi değil zaten başka psu var mı elinde belgele elindeki her şeyi hemen
Sistem çalışıyor şu an öncelikle onu belirteyim. Geç yazmamın sebebi sök tak olaylarıydı. İlk başta pcdeki psuyu komple söküp anakartsız düz şekilde çalıştırdım ve çalışıyordu. İlk başta baya moralimi bozdu, kesin sistemden bi parçayı yaktım diye düşündüm. Daha sonra elimde eski pcden kalma 550w bi psu vardı onu bağlayarak test ettim. Eski psu da 12pin yerine 8 pinli gpu kablosu olduğu için ekran kartını takamadım. Anakarta bağlayıp çalıştırdım ve oldu. Sökerken boşta duran kabloların uçlarının birbirine veya kasaya dokunduğunu gördüm. Sorunun ne olduğunu tam çözemesemde galiba o boşta duran kablolar kısa devre yaptırıp sistemi korumaya alıyodu o yüzden çalışmıyordu. Biraz zorlayınca da kıvılcım çıktı. Sistemi 750w ile bağlayıp düzgün kablolama yaparak çalıştıracağım. Sonuca göre konuyu kapatırım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Eğer kasanın garantisi devam ediyorsa ve güç kaynağı kasanın içinde gelen bir modelse direkt iade veya garanti talebinde bulunmalısın.
Şu anlık her şey çalışıyor fazla kablolar galiba ama galiba sisteme kısa devre yaptırıyormuş. Komple topladıltan sonra dönüş yaparım aşağı cevaba daha ayrıntılı şekilde yazdım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,818
Üyeler
193,139
Son üye
memreclskn
Geri