20k'ya bu oled monitör alınır mı?

27k vermek istemiyor musun yoksa veremiyor musun arada fark var ona göre konuşalım :D
Veremiyorum teknik olarak param var ama ne olursa olsun ekrana 27k vermiş olmak psikolojik olarak çok kötü hissettirir beni, televizyon değilse eğer.

Veremiyorum teknik olarak param var ama ne olursa olsun ekrana 27k vermiş olmak psikolojik olarak çok kötü hissettirir beni, televizyon değilse eğer.
Sisteme kaç para verdin ?

Sisteme kaç para verdin ?
72k. 1/3'unden fazlası kadar monitöre vermiş olacağım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bu arada atılan videoya biraz baktım oyunlarda falan yan yana görünce hiçbir fark algılayamadım ben mi körüm:unsure:

72k'yı sadece iyi görüntü almak için verdin. Oled alarak 2-3 kat görsel iyileşme yaşıcaksın. Şimdi sisteminde 27k upgrade yaparak görseli 2-3 kat iyileştirecek bir parça var mı ? yok. 27K'ya değiyor mu evet fazlasına bile değiyor. Burada tek önemli kısım paran var mı varsa al.

20 ile 27 arasında inanılmaz farklar yoktur. Mat oled alıp paranızı boşa harcamayın. Ha maks bütceniz 20k olsaydı alın derdim ama bütçe ekleyebiliyorsanız ekleyin. Sistemin en önemli bileşeni monitördür.
Çünkü 5090'da alsan sana onun sunduğu ultra detayları monitör gösterecek. Bu sebeple benim monitörüm ekran kartımdan pahalıdır.
5070ti'ı 38'e aldım monitörümün piyasa değeri 56 bin.
İnsanlar hata yapıyor. 5090 sistem toplayıp orta seviye ıps alan insanlar gördü bu gözler.

Kesinlikle mat oled almazdım
@TaHao yazar mattan glossy'e geçince yaşadığını deneyimi :D.
niye alinmasin acaba ? elimde samsung g6 oled ve asus rog xg27aqwmg var. asus da siyah ve beyaz daha iyiyken , diger renkler samsung da bir tik daha iyi geliyor bana ve ozellikle fps oynayan birisi kesinlikle mat tercih etmeli

niye alinmasin acaba ? elimde samsung g6 oled ve asus rog xg27aqwmg var. asus da siyah ve beyaz daha iyiyken , diger renkler samsung da bir tik daha iyi geliyor bana ve ozellikle fps oynayan birisi kesinlikle mat tercih etmeli
görüntüyü çamurlaştırıyor kaplama. ve g6 siyahları acayip morlaşıyor. g6'nın osd menüsü oled care falan çok zayıf. yanık garantisi 2 yıl. daha ne olsun 5 k fazla verip bunların hepsinden kurtulmak varken neden mat alsın ki.

Hocam bu arada atılan videoya biraz baktım oyunlarda falan yan yana görünce hiçbir fark algılayamadım ben mi körüm:unsure:
1771781619576.webp
1771781661989.webp

1771781722835.webp
1771781779622.webp

Almazdım demişim hocam. Kişisel bir görüş belirtmişim. Bende mat samsung/ rog woled/ rog glossy qd-oled kullandım. Evet qd'de renkler daha iyi zaten. Ama mat olduğu için sönük duruyor.

Arkadaşlar peki bu monitörü şuan almak yerine sistemimi birkaç ay 1080p monitorumde kullansam olur mu dsr ile çözünürlüğü yukarı ölçeklerim tüm ayarları alabileceğim en yüksek şeye alırım RT/PT köklerim işlemci ayarlarını kısarım vb. vb. böyle monitör alana kadar darboğazı önleyebilir miyim? Belki monitörü ertelersem alınca daha iyi bir monitör alırım.

Arkadaşlar peki bu monitörü şuan almak yerine sistemimi birkaç ay 1080p monitorumde kullansam olur mu dsr ile çözünürlüğü yukarı ölçeklerim tüm ayarları alabileceğim en yüksek şeye alırım RT/PT köklerim işlemci ayarlarını kısarım vb. vb. böyle monitör alana kadar darboğazı önleyebilir miyim? Belki monitörü ertelersem alınca daha iyi bir monitör alırım.
evet vsr ile 1440p oynarsın

VSR ile oluşturulan 2k veya 4k orijinal 2k/4k'ya ne kadar yakın oluyor?
gemini bir çözüm sundu ama hiç kullanmadım bilmiyorum;

Özetle Ne Kadar Yakın?

Görüntü kalitesi açısından VSR ile elde edilen 4K, orijinal 4K'nın %70-80 oranında "hissiyatını" verir.

• Eğer amacınız tırtıklanmaları yok etmekse: VSR harikadır ve bazen gerçek 4K'dan daha yumuşak, sinematik bir görüntü sunar.
  • Eğer amacınız "jilet gibi" netlik ve küçük detayları görmekse: VSR, fiziksel piksellerin eksikliğini dolduramaz ve gerçek bir 4K monitörün netliğine asla ulaşamaz.
Küçük bir ipucu: AMD Kontrol Paneli üzerinden VSR açtığınızda, monitör ayarlarından "Görüntü Keskinleştirme" (Image Sharpening) özelliğini %10-%20 civarına getirirseniz, downsampling kaynaklı oluşan o hafif bulanıklığı büyük oranda giderebilirsiniz.

Hangi ekran kartını ve monitörü kullandığınızı söylerseniz, sizin donanımınız için en optimize ayarı bulmanıza yardımcı olabilirim. Ne dersiniz?

gemini bir çözüm sundu ama hiç kullanmadım bilmiyorum;

Özetle Ne Kadar Yakın?

Görüntü kalitesi açısından VSR ile elde edilen 4K, orijinal 4K'nın %70-80oranında "hissiyatını" verir.

• Eğer amacınız tırtıklanmaları yok etmekse: VSR harikadır ve bazen gerçek 4K'dan daha yumuşak, sinematik bir görüntü sunar.
  • Eğer amacınız "jilet gibi" netlik ve küçük detayları görmekse: VSR, fiziksel piksellerin eksikliğini dolduramaz ve gerçek bir 4K monitörün netliğine asla ulaşamaz.
Küçük bir ipucu: AMD Kontrol Paneli üzerinden VSR açtığınızda, monitör ayarlarından "Görüntü Keskinleştirme" (Image Sharpening) özelliğini %10-%20 civarına getirirseniz, downsampling kaynaklı oluşan o hafif bulanıklığı büyük oranda giderebilirsiniz.

Hangi ekran kartını ve monitörü kullandığınızı söylerseniz, sizin donanımınız için en optimize ayarı bulmanıza yardımcı olabilirim. Ne dersiniz?
Hocam bu beni götürse ayarları köklesem 2-3 ay idare etse yeter aslında ama internette pek bir şey bulamadım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,195,553
Üyeler
189,857
Son üye
Frekans76
Geri