Oyunlardan Zevk Almıyorum.

Çoğu gencin 1-2 eğlencesi kaldı hocam. Oyun oynamakta o 1-2 hobi/eğlenceden birisi. Arkadaş şu anda belkide tek keyif aldığı ve eğlendiği hobiden bile artık keyif alamıyor ve haliyle "Ben bundan bile keyif alamayacaksam ne anlamı var?" diye bir düşünce oluşuyor.

Tabii ki üniversite, eğitim, çalışmak önemli ancak günün sonunda yine yaşayacağımız anılar, keyif alacağımız hobiler ve sevdiklerimiz için yaşıyoruz.

Sadece "Oyun" olarak bakmamak lazım aslında, mesela senelerce tek oyuna Speedrun yapanlar var. Bunu keyif aldıkları ve sevdikleri için yapıyorlar. Bize göre bu tamamen vakit kaybı ancak onun için ve bazıları içinse bir başarı ve hobi.

Konu sahibine not; Bunları okuyup doğru anlamanı rica ediyorum, üniversiteyi boşlama bunları okuyup :D Yaşamak için amaç, hobi, sevdiğin ve seni seven kişiler olmalı ancak bunların olabilmesi için para, iş, bilgide gerekli. Kısaca hepsi birbiri ile bağlantılı bir noktada.
oyun bıle artık zevk vermıyorsa cıkıp gezmekten baska bır care kalmadı unıversıte ıse helekı ucaklar benım kucuklukten berı hayalım o ucakları gordugumde demıstım ben ucak ıle ılgılı bır yere gırecegım dıye halada oyle dusunuyorum ılla muhendıslık olmasına gerek yok yer hızmetlerı olur teknıgı olur ama ucak yanı en azından sevdıgım bır seyın arkasından gıtmıs olucam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kanka burdaki çoğu yetişkin insan zaten oyun oynamak için sistem dizmiyor, sistem dizmek zevkli bir iş olduğu için burada takılıyorlar.20 yaşlarından sonra eskisi gibi oyun oynaman imkansız.Tavsiye istersen de eğer hiç içinden ders çalışmak gelmiyorsa bir işe gir.En kötü ihtimalle 1 ay sonunda elinde biraz para olur ve ders çalışma şevkin 10 katına katlanır o zorluğu görünce.
Maalesef Onuda Gordum Ama Ona Ragmen hala Kusura Bakmayın Ama Mal Gıbı Dogru Duzgun Calısmıyorum Kı Orda Calısırken Kendıme Dedım Bunu Al Gordun Burayı Gıt Duzgun Ders Calıs Dıye Ama Bende Mı Eksık Var Yoksa Sorun Sıstemde mı Bılmıyorum (Yuksek Ihtımal Bende)

para var biraz zaman ve eskisine göre ciddi şekilde heves ve heyecan yok.

bu tam bana olan sey maalesef
ama senin için geçerli olan bir durum var konuya yazan diğer kişilerinde dediği gibi şuan ön planda olan mezuna kalma durumu var sende. üniye gitmek daha önemli olmalı diye düşündüğünü düşünüyorum. benim şuanda gittiğim üni var o yüzden kafam rahat o konuda

Eğitimi kaliteli bir üniversitede 2. Sınıf Müh. Öğrencisiyim. Mezuna kalmadan direkt üniye gittim aynı şeyleri tekrar yaşamayayım diye sonra bilgim ile kpss ortaöğretime girip 84.5 aldım şimdi memur oldum okula biraz ara verdim önlisans kpss çalışıyorum aynı zamanda da işyerinde çalışıyorum. Benim de hayalimdi PC toplamak ama üniye kapağı attıktan sonra topladım şimdi de çok memnunum. Bence öncelik sıralaması yap babadan kalma miras yoksa sadece oyun oynamak da insanı bir yere getirmiyor. Şimdi memurum yarın mühendisim daha sonra başka belki. Ama plansız olmaz, plan yap. Tamam oyun da oyna da plan yap. Tavsiye olarak memur olacaksan boşuna 4 yıllık okuma 2 yıllık aşçılık vs oku çok alım olur bu yıl. Yoksa zaten kendi planını kendin yapacan bize bişey demek düşmez.
O zevk alamama olayı da tam bu olanlarla alakalı biz de yaşadık ne diyim mezuna kalmadım ama istediğim üniye gidemeyince ilk 3 ay böyle oldu sonra okul iyi bölüm de iyi olunca keyfim yerine geldi
Planım Bu Sene 2 Yıllık Bır Ucak Bolumune Gırık Dgs ıle 4 Yıllıga tamamlamak Insallah Sorun Cıkmazsa yada Dırek 4 Yıllıgı Kazanmak Ama Zor Gozukuyor

ama senin için geçerli olan bir durum var konuya yazan diğer kişilerinde dediği gibi şuan ön planda olan mezuna kalma durumu var sende. üniye gitmek daha önemli olmalı diye düşündüğünü düşünüyorum. benim şuanda gittiğim üni var o yüzden kafam rahat o konuda
Evet Unıye Gıtmek Daha Onemlı Benım Icın Ve Ekstra Normalde Ben Sosyal Bırıyım Son 1 2 Aydır Kımseyle Dogru Duzgun Konusmuyorum Belkıde Kafayı Yeme Sebeplerımden Bırısıde Budur

Öncelikle Herkese İyi Forumlar Bu Raddeye Gelene Kadar Asla Açacağım Yada Yazacagım Bır Konu Olmadı Benım Icın Bu. Artık Mecbur Kalmıs Gıbı Hıssedıyorum O Sebeple Dusuncelerınızı Kendınızı Benım Yerıme Koyarak Yaparsanız Cok Sevınırım.

Hepinize Merhaba 19 Yasında Mezuna Kalmıs Bır Ogrencıyım. 7 - 8 Yıldır Her Genc Gıbı Benımde Cok Ust Duzey Bır Sıstem Dızme Hayalım Vardı Ve Bu Sıstemı Gecen Yıl Yazın 3 Ay Boyunca Bir İşe Girerekten Ve Eski Sistemimi Satarak Almıs Bulunuyorum. Su Raddeye Kadarda Fivem Valorant Cs Gibi Bircok Oyun Oynadım Ancak Artık Hem Son Zamanlarda Yasadıgım Bazı Olaylar Netıcesınde Hemde Kendı Mutsuzlugum Sebebı İle Bilgisayarı Acıp Masaustu Ekranı Ile Bakısıp Duruyorum Ne Bı Eskı Hadı Valo Gir Adam Vur hadı Fıvem Gir Rol Cevir Zevki Kaldı Icımde Nede Pc Yı Açma İstegi Hatırlıyorum O 7 Ay Once Pc Ye İlk Start Verdigim Anı Nasıl Heyecanlı Nasıl Mutluydum Ama Sımdı Konu Buraya Yazmaya Kadar Geldı Merak Edenler Olacaktır Yazıya Devam Etmeden Sıstem Ozellıklerımı Yazıyorum.

ANA MONITOR: Asus TUF Gaming VG27AQML1A 27" 1 Ms 2K Pivot IPS 260 Hz

YAN MONITOR: LG UltraGear 24GN65R-B 23.8" 1 Ms Full HD Pivot IPS 144 Hz
--------------------------------------------------------------------------------
EKRAN KARTI: COLORFUL iGame GeForce RTX 5070 Ultra W OC GDDR7 192Bit (OC 12GB-V) 12GB Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı

İŞLEMCİ: AMD Ryzen 7 9800X3D 5.20 GHz AM5 96 MB V-Cache 120 W Box İşlemci

ANAKART: MSI B650M Project Zero AM5 Soket DDR5 7600(OC) MHz mATX Anakart

SIVI SOĞUTUCU: Arctic Liquid Freezer III 360 ARGB ACFRE00152A İşlemci Sıvı Soğutucu

RAM: XPG 32GB (2x 16GB) 6400MHZ DDR5 Ram AX5U6400C3216G-DCLARWH

PSU: MSI MAG A850GL PCIES WHITE 850W 80 PLUS GOLD GÜÇ KAYNAĞI

KASA: MSI MAG PANO M100R PZ White 4x120mm ARGB Fan USB 3.2 Micro-ATX Tower Gaming Kasa

M2 SSD: Samsung 990 PRO MZ-V9P1T0BW PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD

M2 SSD:Western Digital BLUE SN580 WDS500G3B0E PCI-Express 4.0 500 GB M.2 SSD

SATA SSD: SanDisk Plus SDSSDA-480G-G26 SATA 3.0 2.5" 480 GB SSD

SATA SSD: Adata Ultimate SU630 ASU630SS-240GQ-R SATA 3.0 2.5" 240 GB SSD
--------------------------------------------------------------------------------
KOLTUK: Hawk Fab C5
KLAVYE: Mchose Jet75
mouse: Vxe Mad R
MOUSEPAD: Wraith Spirit Of Aim
KULAKLIK: Hyperx Cloud 3 S Wireless
GAMEPAD: GameSir Cyclone 2

Diyeceksiniz Ki Bu Sistem İyi Neden Boyle Bir Duyguya Kapıldın Bende Bılmıyorum Ve Ekstra Olarak Sıstemı Satma Raddesıne Kadar Geldım Dun Neredeyse Ilan Acacaktım Son Anda Durdum Ve Buraya Yazmak Geldı Aklıma Ama Dusunuyorum Da Bazen Bı Sorun Sıkıntı Cıkmazsa Unıversıteye Gıdecegım Bu Sene Bunu Satıp Bı Laptop Mu Alsam 30 Bin Cıvarına Yada Satmayayım Dursun Mu Cok Kararsızım Ve Hıcbır Fıkrım Kalmadı Artık Eskıden Oyun Icın Actıgım Bu Bılgısayarı Eskı Dedıgımde 7 Ay Once Artık Acasım Bıle Gelmıyor Belkıde Oyunda Yasadıgım Kotu Ve Benım Adıma Hayal Kırıcı Bı Olaydandır Onu Bılemıyorum Ancak Ne Olursa Olsun Su Anda Hıssettıklerım Bu Yanlıs Hesaplamadıysam Tum Bılesenlerı Sayet Satarsam Elıme 120 Bın Cıvarı Bır Para Gecmıs Olacak 19 Yasında Olarak 30 a Laptop Aldıgımı Varsayarsam Kalan 90 Bın Tl Yı Ne Yapacagımı Da Bılmıyorum Yatırım Yap Dıyenler Olacaktır Ondan Da Pek Anlamam Anlayacagınız Ikı Yolu Kapalı Bır Cıkmaza Gırdım Ve Sızden Yardım Beklıyorum.

Buraya Kadar Okudugunuz Icın Ve Degerlı Yorumlarınızı Esırgemedıgınız Icın Tesekkur Ederım.
Sat, bir laptop çek. Spora yazıl. Sosyalleş. Kız arkadaşı edin. Güzel fiziksel hobi elde edin. Sürekli yürüyüş yap. Yeni müzikler dinle. Yeni arkadaşlar elde et. Yeni bir iş öğren. Farkı hissedeceksin. Sevgiler

Herkese olan gibi artik büyüyüp olgunlaşmaya başlamışsın hocam. Bende bu durum 17li yaşlarında başlamıştı sadece arkadaşlarımla oyun oynardım tek hayatta oynamazdım ve hala tek oyun oynamam(25 yaşındayım). 2023den beri şehir dışında çalışıyorum uzun süreli olduğu durumlar oluyor bu boşlukta o bilgisayardaki rahatlık aklıma gelip bilgisayar özlemi duyduğum oluyor. Burada sana öneride bulunmak saçma olur. Kendine bir yol çizmen ve bir planlama yapman lazım. Mesela sistemini satıp bir laptop aldın diyelim eğer motor merakın varsa bir başlangıç motoru alıp o hevesi yaşayabilirsin.

Planım Bu Sene 2 Yıllık Bır Ucak Bolumune Gırık Dgs ıle 4 Yıllıga tamamlamak Insallah Sorun Cıkmazsa yada Dırek 4 Yıllıgı Kazanmak Ama Zor Gozukuyor

Evet Unıye Gıtmek Daha Onemlı Benım Icın Ve Ekstra Normalde Ben Sosyal Bırıyım Son 1 2 Aydır Kımseyle Dogru Duzgun Konusmuyorum Belkıde Kafayı Yeme Sebeplerımden Bırısıde Budur
en azından planın var 2 yıl da 4 yıl da olsa gideceksin ama mezuna kalma tekrar arkadaşım var artık 3. yılında iyice uzaklaştı okuldan garsonluk yapacak bu gidişle hayat boyu insan eğitimden soğuyor bir dönem sonra

Sat, bir laptop çek. Spora yazıl. Sosyalleş. Kız arkadaşı edin. Güzel fiziksel hobi elde edin. Sürekli yürüyüş yap. Yeni müzikler dinle. Yeni arkadaşlar elde et. Yeni bir iş öğren. Farkı hissedeceksin. Sevgiler
Tesekkur Ederım Fıkırlerın Icın Sanırım Bu Kadar Yorumdan Sonra Satmassam Sıkıntı :D

Herkese olan gibi artik büyüyüp olgunlaşmaya başlamışsın hocam. Bende bu durum 17li yaşlarında başlamıştı sadece arkadaşlarımla oyun oynardım tek hayatta oynamazdım ve hala tek oyun oynamam(25 yaşındayım). 2023den beri şehir dışında çalışıyorum uzun süreli olduğu durumlar oluyor bu boşlukta o bilgisayardaki rahatlık aklıma gelip bilgisayar özlemi duyduğum oluyor. Burada sana öneride bulunmak saçma olur. Kendine bir yol çizmen ve bir planlama yapman lazım. Mesela sistemini satıp bir laptop aldın diyelim eğer motor merakın varsa bir başlangıç motoru alıp o hevesi yaşayabilirsin.
Evet Kucuk Bır Scooter Is Gorebılır Heves Almak Acısından Bu Yol Daha Dogru Gelıyor

en azından planın var 2 yıl da 4 yıl da olsa gideceksin ama mezuna kalma tekrar arkadaşım var artık 3. yılında iyice uzaklaştı okuldan garsonluk yapacak bu gidişle hayat boyu insan eğitimden soğuyor bir dönem sonra
Bır Daha Kalacak Mental Kalmadı Zaten Bu Yıl Hakkarı Bıle Gelse Mecbur Gıdılecek 😂

Hocam ofansif algılama ama ''Zengin ol'' tarzı bir öneri olmuş :D

Öncelikle Herkese İyi Forumlar Bu Raddeye Gelene Kadar Asla Açacağım Yada Yazacagım Bır Konu Olmadı Benım Icın Bu. Artık Mecbur Kalmıs Gıbı Hıssedıyorum O Sebeple Dusuncelerınızı Kendınızı Benım Yerıme Koyarak Yaparsanız Cok Sevınırım.

Hepinize Merhaba 19 Yasında Mezuna Kalmıs Bır Ogrencıyım. 7 - 8 Yıldır Her Genc Gıbı Benımde Cok Ust Duzey Bır Sıstem Dızme Hayalım Vardı Ve Bu Sıstemı Gecen Yıl Yazın 3 Ay Boyunca Bir İşe Girerekten Ve Eski Sistemimi Satarak Almıs Bulunuyorum. Su Raddeye Kadarda Fivem Valorant Cs Gibi Bircok Oyun Oynadım Ancak Artık Hem Son Zamanlarda Yasadıgım Bazı Olaylar Netıcesınde Hemde Kendı Mutsuzlugum Sebebı İle Bilgisayarı Acıp Masaustu Ekranı Ile Bakısıp Duruyorum Ne Bı Eskı Hadı Valo Gir Adam Vur hadı Fıvem Gir Rol Cevir Zevki Kaldı Icımde Nede Pc Yı Açma İstegi Hatırlıyorum O 7 Ay Once Pc Ye İlk Start Verdigim Anı Nasıl Heyecanlı Nasıl Mutluydum Ama Sımdı Konu Buraya Yazmaya Kadar Geldı Merak Edenler Olacaktır Yazıya Devam Etmeden Sıstem Ozellıklerımı Yazıyorum.

ANA MONITOR: Asus TUF Gaming VG27AQML1A 27" 1 Ms 2K Pivot IPS 260 Hz

YAN MONITOR: LG UltraGear 24GN65R-B 23.8" 1 Ms Full HD Pivot IPS 144 Hz
EKRAN KARTI: COLORFUL iGame GeForce RTX 5070 Ultra W OC GDDR7 192Bit (OC 12GB-V) 12GB Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı

İŞLEMCİ: AMD Ryzen 7 9800X3D 5.20 GHz AM5 96 MB V-Cache 120 W Box İşlemci

ANAKART: MSI B650M Project Zero AM5 Soket DDR5 7600(OC) MHz mATX Anakart

SIVI SOĞUTUCU: Arctic Liquid Freezer III 360 ARGB ACFRE00152A İşlemci Sıvı Soğutucu

RAM: XPG 32GB (2x 16GB) 6400MHZ DDR5 Ram AX5U6400C3216G-DCLARWH

PSU: MSI MAG A850GL PCIES WHITE 850W 80 PLUS GOLD GÜÇ KAYNAĞI

KASA: MSI MAG PANO M100R PZ White 4x120mm ARGB Fan USB 3.2 Micro-ATX Tower Gaming Kasa

M2 SSD: Samsung 990 PRO MZ-V9P1T0BW PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD

M2 SSD:Western Digital BLUE SN580 WDS500G3B0E PCI-Express 4.0 500 GB M.2 SSD

SATA SSD: SanDisk Plus SDSSDA-480G-G26 SATA 3.0 2.5" 480 GB SSD

SATA SSD: Adata Ultimate SU630 ASU630SS-240GQ-R SATA 3.0 2.5" 240 GB SSD
KOLTUK: Hawk Fab C5
KLAVYE: Mchose Jet75
mouse: Vxe Mad R
MOUSEPAD: Wraith Spirit Of Aim
KULAKLIK: Hyperx Cloud 3 S Wireless
GAMEPAD: GameSir Cyclone 2

Diyeceksiniz Ki Bu Sistem İyi Neden Boyle Bir Duyguya Kapıldın Bende Bılmıyorum Ve Ekstra Olarak Sıstemı Satma Raddesıne Kadar Geldım Dun Neredeyse Ilan Acacaktım Son Anda Durdum Ve Buraya Yazmak Geldı Aklıma Ama Dusunuyorum Da Bazen Bı Sorun Sıkıntı Cıkmazsa Unıversıteye Gıdecegım Bu Sene Bunu Satıp Bı Laptop Mu Alsam 30 Bin Cıvarına Yada Satmayayım Dursun Mu Cok Kararsızım Ve Hıcbır Fıkrım Kalmadı Artık Eskıden Oyun Icın Actıgım Bu Bılgısayarı Eskı Dedıgımde 7 Ay Once Artık Acasım Bıle Gelmıyor Belkıde Oyunda Yasadıgım Kotu Ve Benım Adıma Hayal Kırıcı Bı Olaydandır Onu Bılemıyorum Ancak Ne Olursa Olsun Su Anda Hıssettıklerım Bu Yanlıs Hesaplamadıysam Tum Bılesenlerı Sayet Satarsam Elıme 120 Bın Cıvarı Bır Para Gecmıs Olacak 19 Yasında Olarak 30 a Laptop Aldıgımı Varsayarsam Kalan 90 Bın Tl Yı Ne Yapacagımı Da Bılmıyorum Yatırım Yap Dıyenler Olacaktır Ondan Da Pek Anlamam Anlayacagınız Ikı Yolu Kapalı Bır Cıkmaza Gırdım Ve Sızden Yardım Beklıyorum.

Buraya Kadar Okudugunuz Icın Ve Degerlı Yorumlarınızı Esırgemedıgınız Icın Tesekkur Ederım.
İlk sistemimi almadan önce yıllarca ekran kartsız, varlığı ile yokluğu aynı olan işlemcili sistemler kullandım. Geçen sene çocukluk hayalim olan o güçlü sistemi aldım. bu hevesle oynamak istediğim tüm rekabetçi oyunları oynadım. Sonra seninle aynı durumu yaşadım. Oyun için aldığım bilgisayarı açtığımda hiç oyun oynayasım yoktu. Bu bir süre devam etti. Ders ve iş olarak kullanmaya başlamıştım bilgisayarı. Bunu normal bir laptopla bile yapabilirdim zaten neden bu kadar para verdim bu sisteme diye düşündüm. Sonra hiç hikayeli oyunlar oynamadığımı fark ettim. Rekabetçi/online oyunları bırakıp uzun süre hikayeli oyunlar oynadım ve o zaman anladım ki ben şuana kadar bilgisayarda oyun oynamamışım. Rekabetçi/online oyunlar gerçekten oyun değil sadece amaçsız şekilde sidik yarıştırmışım bana sinir ve stresten başka bir şey katmamış. Şuan sadece CS de drop düşürüp çıkıyorum başka online/rekabetçi oynadığım oyun yok.

sana tavsiyem hikayeli oyunlar oyna hem böylelikle akıl sağlığında yerinde olur ufkun bile genişler : D , düzgünce derslerinide çalışırsın ve oyun bağımlılığı gibi birşeyde olmaz.

İnşallah istediğin bölümü kazanırsın. Bol şans.

İlk sistemimi almadan önce yıllarca ekran kartsız, varlığı ile yokluğu aynı olan işlemcili sistemler kullandım. Geçen sene çocukluk hayalim olan o güçlü sistemi aldım. bu hevesle oynamak istediğim tüm rekabetçi oyunları oynadım. Sonra seninle aynı durumu yaşadım. Oyun için aldığım bilgisayarı açtığımda hiç oyun oynayasım yoktu. Bu bir süre devam etti. Ders ve iş olarak kullanmaya başlamıştım bilgisayarı. Bunu normal bir laptopla bile yapabilirdim zaten neden bu kadar para verdim bu sisteme diye düşündüm. Sonra hiç hikayeli oyunlar oynamadığımı fark ettim. Rekabetçi/online oyunları bırakıp uzun süre hikayeli oyunlar oynadım ve o zaman anladım ki ben şuana kadar bilgisayarda oyun oynamamışım. Rekabetçi/online oyunlar gerçekten oyun değil sadece amaçsız şekilde sidik yarıştırmışım bana sinir ve stresten başka bir şey katmamış. Şuan sadece CS de drop düşürüp çıkıyorum başka online/rekabetçi oynadığım oyun yok.

sana tavsiyem hikayeli oyunlar oyna hem böylelikle akıl sağlığında yerinde olur ufkun bile genişler : D , düzgünce derslerinide çalışırsın ve oyun bağımlılığı gibi birşeyde olmaz.

İnşallah istediğin bölümü kazanırsın. Bol şans.
Degerli Yorumun Icın Cok Tesekkur Ederım Rdr2 Cyberpunk Spiderman Gıbı oyunlar Denedım Zamanın Ancak Rekabete O Kadar Alısmısım kı Artık Hıkayelı Oyunlar Cok Yavas Geldıgı Icın Oyunlara Baslayamadan Kapatıyorum

Geri