Yardım 1660 Super'den 9060XT ye geçiş

9060 XT 16 gb olan kartlarda bu problemler fazlası ile varmış özellikle FSP oyunlarında cs 2 valo gibi oyunlarında daha çok problem yarattığı söyleniyor.

Merhabalar, sistemimde 1660 SUPER ekran kartı bulunuyordu, ekran kartımı forumda konu açarak öneriler eşliğnde 9060XT 16 GB modeline yükselttim. DDU ile eski sürücüleri kaldırdım. CS2, Valorant, RDR2, gibi oyunlarda biraz test yaptım. Farkettiğim bir durum var. %10 ve %1 fps düşmelerinde 144'ün altında düşüyor bu da bana anlık drop etkisi yaratiyor. Sistemde ne yapmam gerekir, yükseltme yanlış mı oldu? BIOS ayarlarım mı yanlış bu konuyla ilgili destek olabilecek birileri var mı?

B450M S2H
Ryzen 5 5600
16 GB RAM
9060XT 16GB
PSU: COOLER MASTER MWE 80PLUS 650W
AMD böyle sorunlara sebep olur alanın bunu bilerek alması lazım maalesef.

konudan bağımsız bende 1660 super kullanıyorum nvidia amd ye geçmeyi düşünüyorum herhangi bir sorun yaşadınmı memnunmusun genel olarak?
Multiplayer oyunlarda rezalet şuan çok keyifsiz. Ani fps droplanmaları var sürekli, online olmayan oyunlarda mesela NFS Unboundda ultra ayarlarda akıcı oyun oynuyorum. Ama fps multiplayer oyunlarda hiç bir değişiklik yok. FPS gözle görülür artmadı. 300 FPS görsem de bir anlamı yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

GÜNCELLEME:

Örneğin valorantta round başladığında geçitler açılıyor bu geçit açılmasında bile anlık bir takılma oluyor. Oyun 250-300fps olmasına rağmen 0.1 düşüşlerde 30 kareleri görüyorum. Ekran kartına 20K vererek upgrade etmek istedik ve hazin son. Bu konuda deneyimlerini paylaşmak isteyenleri bekliyorum bu konuya.

bendede rx6700xt r5 5600 32gb ram var. 200mbps internet olmasına rağmen fps oyunlarını bu sebeplerden ötürü oynayamıyorum. ama AAA oyunlarda sıfır sıkıntı.

Merhabalar, sistemimde 1660 SUPER ekran kartı bulunuyordu, ekran kartımı forumda konu açarak öneriler eşliğnde 9060XT 16 GB modeline yükselttim. DDU ile eski sürücüleri kaldırdım. CS2, Valorant, RDR2, gibi oyunlarda biraz test yaptım. Farkettiğim bir durum var. %10 ve %1 fps düşmelerinde 144'ün altında düşüyor bu da bana anlık drop etkisi yaratiyor. Sistemde ne yapmam gerekir, yükseltme yanlış mı oldu? BIOS ayarlarım mı yanlış bu konuyla ilgili destek olabilecek birileri var mı?

B450M S2H
Ryzen 5 5600
16 GB RAM
9060XT 16GB
PSU: COOLER MASTER MWE 80PLUS 650W
windowsu komple sıfırdan kurmak zorundasın nvidiadan amd ye veya tam tersi her kart için geçerli bu

Güncelleme:

Senaryo 1: AOC 24G2U 24" 1 ms Full HD Pivot IPS 144 Hz monitöre sahibim monitör üzerindeki ayarlardan Freesync açtığım zaman oyundaki kasma hissi yok oluyor.
Senaryo 2: Aynı şekilde kasma hissi alt tab yaptığımda başlıyor, bu sefer de freesync kapattığımda düzeliyor.

Böyle bir problem yaşayan var mı? veya çözümünü bilen?

Hocam sistemimiz aynı ram kullanımım %97ye çıktı az önce spidermande sanırım ram almak gerekiyor onun dışı sorun yaşamadım

Güncelleme:

Senaryo 1: AOC 24G2U 24" 1 ms Full HD Pivot IPS 144 Hz monitöre sahibim monitör üzerindeki ayarlardan Freesync açtığım zaman oyundaki kasma hissi yok oluyor.
Senaryo 2: Aynı şekilde kasma hissi alt tab yaptığımda başlıyor, bu sefer de freesync kapattığımda düzeliyor.

Böyle bir problem yaşayan var mı? veya çözümünü bilen?
bu ikili 1080p de biraz darboğaz yapabiliyor.

Rtss ile fpsi 144 e sabitle vsync kapat öyle dene bakalım freesyncyi 2 şekilde de dene

Güncelleme: BIOS'um final versiyonmuş, bunun dışında yedeğimi alıp format attım. CS2, Valorant gibi oyunlarda artık problem yaşamıyorum sistemim daha sağlıklı çalışıyor. Debloat işlemini sistemde sorun çıkmaması adına yapmadım. Yalnızca temiz windows 11 kurulumu yaptım ve oyunları yeniden yükledim.

Multiplayer oyunlarda rezalet şuan çok keyifsiz. Ani fps droplanmaları var sürekli, online olmayan oyunlarda mesela NFS Unboundda ultra ayarlarda akıcı oyun oynuyorum. Ama fps multiplayer oyunlarda hiç bir değişiklik yok. FPS gözle görülür artmadı. 300 FPS görsem de bir anlamı yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

GÜNCELLEME:

Örneğin valorantta round başladığında geçitler açılıyor bu geçit açılmasında bile anlık bir takılma oluyor. Oyun 250-300fps olmasına rağmen 0.1 düşüşlerde 30 kareleri görüyorum. Ekran kartına 20K vererek upgrade etmek istedik ve hazin son. Bu konuda deneyimlerini paylaşmak isteyenleri bekliyorum bu konuya.
format onerırım ben de ilk gectıgımde ddu ile silmistim butun oyunlarda drop yiyordum. format sonrası duzeldı fakat valoda hala sorunum devam edıyor 140fpslere dustugum oluyor

Evet evet,
format onerırım ben de ilk gectıgımde ddu ile silmistim butun oyunlarda drop yiyordum. format sonrası duzeldı fakat valoda hala sorunum devam edıyor 140fpslere dustugum oluyor
Kesinlikle DDU ile silmiştim bende. Az daha kartı iade edecektim o derece kötüydü performans. Format attıktan sonra kendine geldi. Valorant bu konuda pislik bir oyun belki grafik ayarlarını bir tık artırıp işlemci yükünü alabilirsin.

Konu dışı ama 3090 geçmek istiyorum 1660s den sizce nasıl olur

Geri