Samsung 27'' Odyssey G5 0.03Ms 180Hz 2K OLED LS27FG500SUXUF 19.949,05 TL

Hocam oled bambaşka bir deneyim sunuyor.
Oled kullanıp IPS'e geri donemezsiniz.
En kötü oled bile bana göre IPS'den iyi.
1.4 egea'dan 4MATIC Mercedes'e geçmek gibi :D
Bütçesi olan herkese öneririm.
Hatta benim önceliğim ekran kartından önce monitör.
Benim monitörüm ekran kartımdan pahalı.
Çünkü önemli olan sana gelen görüntü.
5090'da alsan onu sana gösterecek görüntü önemli.
Hocam peki bunlar kendi aralarında sanırım ayrılıyor nesil farkı vs mat glossy falan filan bunların ayrımını neye göre yapcaz seçim yaparken neye dikkat etcez de alcaz?

Abarttın hocam mat ve glossy 2 adet monitör var önümde o kadar fark yok aralarında ki kişiden kişiye göre değişir mat veya glossy ayrımı bence.
Kişisel görüşüm olduğuna göre abartabilirim di mi hocam?
Mat woled
Glossy woled
Mat qd oled
Glossy qd oled kullandım.
2.5 senede 5 monitör değiştirdim.
Azıcık fikrim vardır diye düşünüyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arada %42 (8395.5/19949.5) fiyat farkı olmasa keşke... Şu OLEDler ne zaman ucuzlayacak cidden yoruldum beklemekten. Bir de bunun paneli kaçıncı nesil?
4 olması lazım.
@Tayfunns daha iyi anlar.

Hocam peki bunlar kendi aralarında sanırım ayrılıyor nesil farkı vs mat glossy falan filan bunların ayrımını neye göre yapcaz seçim yaparken neye dikkat etcez de alcaz?
Her zaman en son besili almalisin bütçe varsa.
Çünkü soğutma teknolojisi her sene gelişiyor.
Sadece mat oledi yapıyor.
Hem mat hem glossy oledi rog yapiyor.
Diğer markalarda glossy olması lazım.

Son düzenleme:
Mat woled
Glossy woled
Mat qd oled

4 olması lazım.
Oled alırken neye göre almak lazım hocam nelere dikkat etcez ayrımını nasıl yapcaz

Mat woled
Glossy woled
Mat qd oled

4 olması lazım.

Her zaman en son besili almalisin bütçe varsa.
Çünkü soğutma teknolojisi her sene gelişiyor.
Sadece mat oledi yapıyor.
Hem mat hem glossy oledi rog yapiyor.
Diğer markalarda glossy olması lazım.
Rogda minimum fiyat scalasi nedir hocam ? 🥲

Oled alırken neye göre almak lazım hocam nelere dikkat etcez ayrımını nasıl yapcaz

Abarttın hocam mat ve glossy 2 adet monitör var önümde o kadar fark yok aralarında ki kişiden kişiye göre değişir mat veya glossy ayrımı bence.
Matta kimsenin bahsetmediği grenlenme dışında çok büyük bir sorun daha var. Kaplama ışığı yaydığı için daha düşük ışıklarda bile magenta rengine dönüyor siyahlar. Siyahları siyah görmek için ciddi anlamda karanlık ortam gerekiyor. Mat ile glossy farkını attım bendeki monitörlerin, birebir aynı ışıkta çekildiler. İkisi de qd oled 3. Nesil.

Ekler

• IMG-20260302-WA0005.webp
    IMG-20260302-WA0005.webp
    804.2 KB · Hit: 91
  • IMG-20260302-WA0003.webp
    IMG-20260302-WA0003.webp
    449.8 KB · Hit: 92
Rogda minimum fiyat scalasi nedir hocam ? 🥲
25 idi 28 olmuş galiba.

Monitör adam geldi 😁.

Ne güzel de özetlemişsiniz hocam elinize sağlık G65B kullanıyorum hocam IPS monitörlerden geçtim va curved güzel bir ürün olsada IPS kadar canlı değil gibi geliyor bana ama default ayarda kullanıyorum elbette onunda etkisi büyüktür belki oled ne kadar fark ettiriyor fps rekabetçi oyunlar oynuyorum ama bir yandan da ister fps moba rpg vb hikayeli oyunlarda da canlı parlak göze estetik hayran bırakacak derecede iyi mi ? Yakın çevremde oled kullanan yok şuan yakından görebileceğim sizin deneyiminiz nasıl konu hakkında
Kesinlikle öyle, bende de g65b vardı ama en kötü ips bile daha iyi bundan. Forumda ***** saçma övenler var bir de bu monitörü bire bir karşılaştırdım gözümle gördüm iade verdim g65b yi.

Kesinlikle öyle, bende de g65b vardı ama en kötü ips bile daha iyi bundan. Forumda ***** saçma övenler var bir de bu monitörü bire bir karşılaştırdım gözümle gördüm iade verdim g65b yi.
G65B fiyatına göre iyi özellik bakımından ben beğendim ama renk vs ayarı şart gibi

Son 1 diyor HB daha önce vatan satıcı isi şuan HB.

Ekler

• 1000103605.webp
    1000103605.webp
    209 KB · Hit: 50
Ne güzel de özetlemişsiniz hocam elinize sağlık G65B kullanıyorum hocam IPS monitörlerden geçtim va curved güzel bir ürün olsada IPS kadar canlı değil gibi geliyor bana ama default ayarda kullanıyorum elbette onunda etkisi büyüktür belki oled ne kadar fark ettiriyor fps rekabetçi oyunlar oynuyorum ama bir yandan da ister fps moba rpg vb hikayeli oyunlarda da canlı parlak göze estetik hayran bırakacak derecede iyi mi ? Yakın çevremde oled kullanan yok şuan yakından görebileceğim sizin deneyiminiz nasıl konu hakkında
fps için dikkat etmeden kullanıyorsan soğutma özellikleri falan çok iyi model seçmen lazım mesela bazıları logoları çok iyi parlaklığını kısıyor soğutması da aşırı iyi oluyor asusun muhtemelen iyidir ama servisi kötü
hikayeli oyun için gen yüksek olsa soğutma osd falan orta olsa yeter bence
ben gen 5 4k 240 hz qd glossy bekliyom umarım ucuza buluruz
bi de elimdeki g60sdyi satmam lazım olacak

bende 240 hz olanı var temiz az kullandım ihtiyaçtan satacağım isteyen pm atsın, yer kayseri

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,138
Üyeler
192,887
Son üye
SyphorseiS
Geri