Çözüldü✓ 5070 ti için 4K mı 2K mı

kl4s16

80+
Reaksiyon skoru
10
Bütçe
15000
Selamlar arkadaşlar
Bugün indirimli oem paketlerinden 5070ti lı olanı satın aldım
Bu sistem için monitor olarak 4k mı 2k mı tercih etmeliyim?(marka model önerisi)
hikayeli oyunlar ve fps oyunları da oynuyorum yanı sıra

Konuya ek olarak bilgisayar elime ulaştığında adım adım sıralama olarak ne yapmalıyım bios sonrasında driver konusunda nasıl bir yol izlemeliyim

Selamlar arkadaşlar
Bu sistem için monitor olarak 4k mı 2k mı tercih etmeliyim?(marka model önerisi)

Konuya ek olarak bilgisayar elime ulaştığında adım adım sıralama olarak ne yapmalıyım bios sonrasında driver konusunda nasıl bir yol izlemeliyim
Oyun odaklı olarak 2K daha ideal bence. Full hikayeli ise büyük bir 4K ekran da iyi gider ama o ekranlarda rekabetçi zor oluyor. Bütçe yeterse 20K bandına Oled monitör bak. Mesela Samsung G5 olur 19K ya.

Selamlar arkadaşlar

5070 ti ile 4k akıyo.

5070 ti da 5080 de 4k kartıdır arkadaşlar sadece rekabetci oynamiyorsaniz 2k ile heba etmeyin o kartlari.

Valla bence şurada kullanıp da konuşan çok az insan var. 9070xt var 2k 240hz kullanıyodum 4k 240hz geçeyim dedim herkes yok olmaz da kaldırmaz da falan filan dedi. Aldım 4k hala aynı fps leri alıyorum. Cs 240hz sabit, AAA oyunlarda da fsr kalite modunda ortalama 120 fps. Çok az ayar kısıyorsun görselde ve fps de hiçbir kayıp yok ve 4k gibi müthiş bir çözünürlükte oynuyorsun. 5070ti da da aynıdır durum.

Valla bence şurada kullanıp da konuşan çok az insan var. 9070xt var 2k 240hz kullanıyodum 4k 240hz geçeyim dedim herkes yok olmaz da kaldırmaz da falan filan dedi. Aldım 4k hala aynı fps leri alıyorum. Cs 240hz sabit, AAA oyunlarda da fsr kalite modunda ortalama 120 fps. Çok az ayar kısıyorsun görselde ve fps de hiçbir kayıp yok ve 4k gibi müthiş bir çözünürlükte oynuyorsun. 5070ti da da aynıdır durum.
Ya zaten 2k ile 4k arasında muthis bir fps kaybi olmaz ama grafik kalitesi cok göz doldurur. Hadi 5070 ti ile 2k oynamak gibi bir hata yapıldı diyelim, 5080 le 2k oynayan var daha ne denir ki..:D

Selamlar arkadaşlar

Ben hala 3060 sistemi 2k ile kullanıyorum mafia the old country dışında her oyunu akıcı oynadım 4k akar bu sisteme

4K da kullanıyorum 60 fps altına düştüğüm oyun yok, olanlarda optimizasyonu bozuk oyunlar oluyor, onlarda da Frame Gen açınca yine 100 fps görüyorsun. 1440p çözünürlük DPI olarak da çok sıkıntılı 1080p ve 4K birbirlerini çarptığı için DPI sorunları olmuyor, ama 1440p de mausa dpı ayarı çekmek gerekiyor ara çözünürlükleri hiç sevmem, birbirlerini çarpan Hz ve çözünürlüklü monitörler alın herzaman, mesela 160hz almayın.

Ek olarak DLSS gibi teknolojiler 4K da mükemmel çalışıyor, 4K DLSS Performance 1440P DLAA dan daha net görüntü veriyor ve daha yüksek fps veriyor matematiksel olarak bile 4K daha avantajlı oyunlarda.

RTX 5070Ti, saf güçte 2K'da minimum 115 FPS, 4K'da 71 FPS veriyor. Hikayeli oyunlar için 60FPS yeter ama hızlı, hareketli ve aksiyonu bol oyunlar oynayacaksan 2K daha uygun olur.

Screenshot_1.webp

Screenshot_2.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,195,553
Üyeler
189,857
Son üye
Frekans76
Geri