Çözüldü✓ Ryzen 7 9700X işlemci cinebench r23 testinde 96 derece

Siz böyle deyince hafiften bir tısrtım :D hafta sonu ben de 9700x ile sistem toplayacağım.Soğutucum da thermalright peerless assasin 120. Umarım bende de böyle olmaz :D
Ben bios ayar ip yapmadım mesela 105 TDP ye sabitlemedim 7500f vardı ona ayar çekmeden önce 90 dereceleri görüyordu şu var Cinebench testinde 7500f 12k puan alırken 9700x 21k puan aldı

• Beğen
Reaksiyonlar: VeVx
boşa uğraşma soğutamazssın onu o derecelerde takılıyor o vazgeç.
Eski konu ama benim ki oyunlarda 40-47 derece , cinebech de ise 75 derece. Hem anakart hem soğutucu iyi değil arkadaşın ve o yüzden bu kadar sıcak

Ben 65w modda 24200 alıyorum testte bu serinlikte

Eski konu ama benim ki oyunlarda 40-47 derece , cinebech de ise 75 derece. Hem anakart hem soğutucu iyi değil arkadaşın ve o yüzden bu kadar sıcak

Ben 65w modda 24200 alıyorum testte bu serinlikte
Hocam anakartım MSI b850 edge ti wifi sogutucum arctic liquid freezer 3 360 pro 105 TDP kullaniyorum

Hocam anakartım MSI b850 edge ti wifi sogutucum arctic liquid freezer 3 360 pro 105 TDP kullaniyorum
105w alinca da cok fark etmiyor bende. 25k seviyelerine geliyor puan ve sicaklik ise en fazla 3-5 derece artiyor. Asrock x870 nova wifi var bende , suan dunyadaki en iyi sogutmaya sahip anakartlardan bir tanesi. testlerde 10 derece fark ettiriyor

105w alinca da cok fark etmiyor bende. 25k seviyelerine geliyor puan ve sicaklik ise en fazla 3-5 derece artiyor. Asrock x870 nova wifi var bende , suan dunyadaki en iyi sogutmaya sahip anakartlardan bir tanesi. testlerde 10 derece fark ettiriyor
Bende 65 watt deniycem oyunlar da cok isinmiyor sadece FIFA 26 da 80 dereceleri görüyor işlemci 2K 240 Hz Ultra ayarlar da oynuyorum

Merhaba. Soğutucu işlevini yitirmiş olabilir mi yoksa biostan ayar falan yapmam gerekiyor mu yardım istiyorum anakart msi b650 tomahawk wifi soğutucu eski corsair hydro h150i pro 360mm resim yüklemeye çalıştım olmadı 120 watt çekiyor işlemci

İşlemcinize " Curve Optimizer " yaptınız mı ? Bu işlem kullandığınız işlemciyi daha düşük voltaj ile daha yüksek hızlara çıkmasını ve daha düşük sıcaklıklarda çalışmasını sağlar. 1 ay önce 7800X3D işlemci aldım. Ardından 1 hafta önce de Corsair Nautilus 240mm sıvı soğutma satın aldım ve Cyberpunk 2077'de 63-65C, Prime 95'te 65C sıcaklıklar elde ettim. Ekstra hiç bir işlem de yapmadım işlemciye.

Sadece -25 Negative offset vererek All cores yaptım o kadar. Saat hızlarına baktığımda da tek çekirdek rahatlıkla 5.0Ghz'ye çıkıyor oyunlarda. Çoklu çekirdekli işlemlerde de 4.8Ghz görüyorum.

Sizin 360mm sıvı soğutmalarla çok daha sağlıklı sonuçlar almanız lazım.

Yapacağınız işlemler sırasıyla şunlar;

1-) Precision Boost Overdrive > Advanced olacak

2-) PBO Limits > Motherboard

3-) PBO Scalardeğiştirmeyin, olduğu gibi kalsın.

4-) Max CPU Boost Clock Override >> Disabled durumda kalsın.

5-) Curve Optimizer kısmında ise All Cores: Negative, Magnitude ise -25 olsun.

Bu ayarlar sonrasında 30 dakika kadar Prime 95 testi yapın. Sıcaklıkları kontrol edin. Crash vermez, resetlenme vs olmaz ise ayarlar tamam demektir. Eğer bu ayarlar sonrasında oyunlarda mavi ekran vs alırsanız Magnitude ayarını -20 yapın. Ben sanmıyorum öyle bir şey olabileceğini ama aklınızda olsun. Hiç korkmayın, gayet basit bir işlemdir bu bahsettiğim.

Bu ayarlar sonrası işlemcinizin çok rahat 70C altına düşmesi lazım oyunlarda. Hele ki 360mm sıvı soğutma kullanıyorsunuz.

Son düzenleme:
İşlemcinize " Curve Optimizer " yaptınız mı ? Bu işlem kullandığınız işlemciyi daha düşük voltaj ile daha yüksek hızlara çıkmasını ve daha düşük sıcaklıklarda çalışmasını sağlar. 1 ay önce 7800X3D işlemci aldım. Ardından 1 hafta önce de Corsair Nautilus 240mm sıvı soğutma satın aldım ve Cyberpunk 2077'de 63-65C, Prime 95'te 65C sıcaklıklar elde ettim. Ekstra hiç bir işlem de yapmadım işlemciye.

Sadece -25 Negative offset vererek All cores yaptım o kadar. Saat hızlarına baktığımda da tek çekirdek rahatlıkla 5.0Ghz'ye çıkıyor oyunlarda. Çoklu çekirdekli işlemlerde de 4.8Ghz görüyorum.

Sizin 360mm sıvı soğutmalarla çok daha sağlıklı sonuçlar almanız lazım.
İşlem yapmadım sadece 105 TDP ye getirdim o kadar

İşlem yapmadım sadece 105 TDP ye getirdim o kadar

Hiç gerek yok. O yaptığınız ayarı geri alın ve dediklerimi yapın. Ryzen 7000 ve 9000 serisi işlemcilerde o şekilde bir kazanım olmuyor. Tam tersine işlemcinizin boost hızını kısıtlarsınız öyle yaparak.

Dediklerimi yapın, sıcaklık işini çözeceksiniz, buna emin olabilirsiniz.

-40 mv undervolt ile oyunlarda 40-50 derece civarında değişiyor. 240mm sıvı soğutma ile.

Bende 65 watt deniycem oyunlar da cok isinmiyor sadece FIFA 26 da 80 dereceleri görüyor işlemci 2K 240 Hz Ultra ayarlar da oynuyorum
105w gereksiz .
65w oyunlar icin
105w render vs yapanlar icin

bu kadar isinmasi normal yani sizde ve curve optimizer yapmaniz sart arkadaslarin dedigi gibi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,642
Üyeler
189,890
Son üye
Sorunum Var
Geri