Yeni işlemci aldım pc yanıyor

İntel i9 13900k Boşta - 360mm DarkFlash Radiant Kuralları

1772687776341.webp

Fan devirlerini yükselt, kasanda hava akışı yeterli olmuyorsa arkadaşların dediği gibi yan kapağı aç. Isıları takip et nerelere kadar yükseliyor.
Deneme yanılma yoluyla X derece ısıda yüzde Y fan devrinde çalış gibi yeni düzen ayarlarını yap.
Yapay zekadan destek alarak yaparsan daha başarılı sonuçlar alırsın.

Bilgisayarı baştan kurduğunu driverları düzgünce yüklediğini varsayarak bunları yazdım.

Pc yanıyor diye konuya giriyorum 50 derece çıkıyor...

cift kule sogutucu fsp mp7 ile 9700x bosta 43-45 derece, webde gezinmeye baslasam 5 derece artiyor. oyunlarda 65 derece. amd x serisi islemcilerde boyle oluyor.

oyunlarda 85-90 goruyorsaniz cpu sogutucu yetersiz olabilir. 80'lere ulasmiyorsaniz problem yok.

intelde bostaki sicaklik sizleri sasirmasin, cift sogutucuyla 25 derece de cok normal.

ekleme: anakart a620 oldugu icin curve optimizer ayari yapilamiyor gozukuyor. yapilabilseydi offset negatif 20 verip gecerdiniz biraz rahatlatirdi.

Son düzenleme:
Dostum bu arada benim Sivi sogutucuda gevşemişti az bi gevseyince tornavidayla sık , ben sıkmadigimda 70e firladi bi anda, Onu haftada 1 kontrol et gevşeme yapiyor cünkü, bunlar önemli şeyler , ayrica kasada fan falan eksik olmasin gerekiyorsa 1-2 tane fazladan tak bunlar kar etmiyorsa direk Sivi sogutucuyu degiştir çözüm 3 aşamada.

Son düzenleme:
Forumda ne profesörler var öyle :D adam anakart besleyemiyor da ondan dolayı sıcaklıkları artıyor yazmış gel de gülme buna, 9600xin boştaki sıcaklık değerleri normal abartılacak bir şey yok, boost hızları yüksek olduğu için cihaz boşta bile olsa arkada çalışan servisler anlık peak yaptırıp sıcaklıkları arttırıyor cihazınızda bir sıkıntı yok yani en fazla yapabileceğiniz sağlam bir sıvı soğutucu onada gerek yok o şekilde de 45 derecelerde gezecek boşta.

Anakart besleyemiyosa o işlemciyi takmayacaksin o anakarta, gidecek ona uygun anakart alacak.
Biz normal senaryolardan bahsediyoruz.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,195,926
Üyeler
189,940
Son üye
memin öztürk
Geri